Lokakuun kuukauden pelaajat: Koski, Kujala ja Saaristo

SB-Pron Elina Kujala (oik.) on naisten Salibandyliigan kuukauden pelaaja. Kuva: Jari Turunen

Salibandyn kuukauden pelaajiksi on lokakuussa valittu Salibandyliigassa SPV:n Sami Koski, naisten Salibandyliigassa SB-Pron Elina Kujala ja Divarissa SB Vaasan Tero Saaristo. Kaikki kolme ovat hyökkääjiä.

SPV pelasi Salibandyliigassa vahvan lokakuun ja ykkösketjun hyökkääjä Sami Koski iski viidessä ottelussa hurjat tehot 12+11=23. Lisäksi lukema plusmiinustilastossa oli erinomainen +19.

Sami Koski, 27, on edustanut uransa kaikilla kahdeksalla liigakaudella Seinäjoen Peliveljiä, ja 169 pääsarjapelissä on syntynyt tehot 179+167=346. Viime kaudella tulleen Suomen mestaruuden lisäksi palkintokaapista löytyy SM-hopea ja kaksi pronssia.

Elina Kujala teki 11 maalia ja syötti kolme kun SB-Pro voitti naisten Salibandyliigassa lokakuun kaiki neljä otteluaan maalierolla 36-6. Kujala on sarjan pistepörssissä kolmantena ja SB-Pro sarjataulukossa puhtaalla pelillä toisena.

Elina Kujala, 25, pelaa viidettä pääsarjakauttaan. Kaikki 109 kotimaan liigapeliään hän on urakoinut nurmijärveläisen SB-Pron paidassa tehden niissä tehot 119+81=200. Hän oli viime keväänä voittamassa SB-Prolle SM-hopeaa ja Suomen Cupin.

SB Vaasan Tero Saaristo, 24, johtaa Divarin pistepörssiä tehtyään kahdeksalla kierroksella komeat tehot 19+9=28. Lokakuussa hän teki 13 maalia ja syötti kahdeksan kun SB Vaasa kirjautti kolme voittoa ja yhtä monta tappiota.

Salibandyliigan ja naisten Salibandyliigan kuukauden pelajien valinnoista vastaavat maajoukkuevalmentajat. Divarin kuukauden pelaajan valitsevat äänestyksellä sarjan valmentajat.