Seuraa heitä: Tässä ovat divarikarsintojen suurimmat tähdet

Karsintasarjat ylöspäin kohti miesten Divaria käynnistyvät viikonloppuna, ja jännitettävää riittää kuudessa otteluparissa. Pääkallo.fi poimi joukkueista mielenkiintoisia ja seuraamisen arvoisia pelaajia.

Jarno Laaksonen, SBS Masku
Kokenut hyökkääjä vaihtoi viime kauden päätteeksi FBC Turun keltaisen pelipaidan SBS Maskun valkosiniseen nuttuun. Divaria ja 2.divisioonaa vuosikaudet pelanneella Laaksosella on erittäin kova ja tarkka laukaus, joka lähtee liiankin helpon näköisesti. Seuranvaihdos teki Laaksoselle hyvää ja hyökkääjä valloitti Länsirannikon kakkosdivisioonan pistepörssin piikkipaikan. Laaksonen tehtaili kauden aikana komeat 32+34=66 pistettä ja muodosti yhdessä Jani Kaksosen (33+18=51) kanssa vaarallisen tutkaparin.

Jussi Lännistö, UHV Bulls
Maalivahtina salibandyuransa aloittanut Lännistö päätti muutama vuosi sitten ripustaa maskin naulaan, ja palasi kotikonnuilleen Vehmaalle nostamaan paikallista salibandyjoukkuetta takaisin parrasvaloihin, tällä kertaa kenttäpelaajana. Hyökkääjän tontilla viihtyvän Lännistön vahvuuksia ovat nopeus, vahvuus, juonikkuus ja maaliahneus: Lännistö saattaa yrittää maalia vaikka kulmapisteeltä.
Tällä kaudella Lännistö löytyi taas Länsirannikon 2.divisioonan pistepörssin kärkipaikoilta. Kauden päätteeksi vehmaalaispelurin pistesaldo oli 22+31=53, joka oikeutti Laaksosen jälkeen pistepörssin toiseen sijaan.

Pauno Kajoksinen, Coach Team
Parikymppinen Kajoksinen palasi täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa Salibandyliigan Josbasta. Pehmeäkätinen ja hyvällä pelisilmällä varustettu pelimies uhosi Coach Teamin kotisivuilla ennen kauden alkua rikkovansa valmentaja Ismo Naakan piste-ennätyksen. Naakan piste-ennätystä ei Pääkallon tiedossa ole, mutta ei Kajoksinen ainakaan kovin kauas ole voinut jäädä, sillä vuonna 1993 syntynyt peluri latoi tiskiin kauden aikana 18 ottelussa Suomen kakkosdivareiden kovimmat tehot 24+57=81.

Vesa Sorvaniemi, Pirkat
35-vuotias Sorvaniemi voitti Sisä-Suomen lohkon pistepörssin tehopistein 17+49=66. Miehen liike ei hivele silmiä, mutta pelisilmä on rautainen, ja kuti lähtee kantista tarvittaessa terävästi. Syöttökone jakelee passeja oikeasta kulmauksesta, ja useimmiten näistä pääsee nautiskelemaan runkosarjassa 27 maalia iskenyt Jari Laaksonen. Sorvaniemi piipahti aikanaan myös Nokian KrP:n liigajoukkueessa kaudella 2008-2009.

Matias Luokkanen, SS Rankat Ankat
Oulun taikuri Luokkanen keräsi runkosarjassa tehopisteet 28+13=41 yli kolmen pisteen ottelukeskiarvolla. Taitavat kädet yhdistettynä hyvään laukaukseen ja pelisilmään on vaarallinen yhdistelmä, ja 1. kierroksella 26-vuotias Luokkanen naputteli ISB:n kustannuksella jo 15 (7+8) paunaa.

Petri Ikonen, Erä Akatemia
156 liigaottelua Josban ja NST:n paidassa tahkonnut ilopilleri kipparoi Erä Akatemiaa, joka ei taipunut runkosarjassa kertaakaan, ja nappasi kruunuksi vielä Suomen Cupin pikkufinaalin voiton. Energisen miehen tähtihetkenä salibandymaailmassa voidaan pitää kauden 2008-2009 hattutemppua Ruotsin liigan IBK Dalenissa Helsingborgin verkkoon. 10-2 päättyneessä ottelussa Helsingborgin paitaa kantoi ensimmäisiä kertoja muuan Henrik Larsson.

Arttu Puska, Erä Akatemia vs. Eero Makkonen, Pirkat
Karsintojen 2. kierroksen mielenkiintoisin maalivahtitaisto nähdään Erä Akatemian ja Pirkkojen kohdatessa. Josban maalia Salibandyliigassa vain 16-vuotiaana vartioinut Puska on pari viime vuotta pelannut aladivareissa, joissa hän on erittäin kova tekijä. Yhtään heikompana ei voida pitää Classicia, Nokian KrP:tä sekä Ilvestä liigassa yhteensä 65 kertaa edustanutta Eero Makkosta, joka siirtyi Ilveksen tyhjennyttyä Pirkkojen riveihin. Paremman maalivahdin joukkue jatkaa tästä ennakkoon hyvin tasaisesta parista jatkoon.

8 comments

  1. Jos ette ole kuullut tälläistä nimeä niin ootte aika ulkona!!
    Olli-Jussi Sariola Nurmon Jymy,Divari karsintojen paras pakki,jos ette usko niin tulette sen näkemään/huomaamaan!Masku nyt ensimmäisenä huomaa mistä puhun!

  2. Eero Makkonen ratkaisi ICA:lle A-junnujen SM:n jo kahdeksan vuotta sitten (2006) maagisilla rankkaritorjunnoilla, mutta urakehitys pysähtyi sitten. Mielenkiintoinen veskari tosin edelleen.

  3. Seuraamisen arvoinen on myös Erä Akatemian Jussi Mäkinen. Jäähyherkkä mutta alati vaarallinen viivapeloite on fyysisyyden multihuipentuma, joka ei jätä ketään kylmäksi.

  4. Varmasti joka jengissä on omat ”Olli-Jussinsa” mitkä tietämätön raati täällä on jättänyt pois, jos valitaan 5 niin varmasti joku ”Olli-jussi” jää valitsematta, joten valot päälle kiitos. Tossa kuvassa on tiikereitten jamppoja, joita jotkut vois pitää mainitsemattomina ”olli-jusseina”

  5. vuosia jo pirkkojen ottteita seurailtu kun paikkakunnalla asusteltu. Aina on ollut meininkiä nousuhommiin mutta nyt näyttäisi olevan mahdollista. joukkueessa hyvin syvyyttä joka osastolla vaikkakin loukkaantumisia. tsemppiä matkaan…

  6. Olin katsomassa Jymy Masku. Ihan ei ennakkoon korostettu peluri ollut arvoisensa. Masku vei pelin tarkan viimeistelynsä johdosta, mutta aikamoisessa pesukoneessa välillä olivat. Noh maalit ratkaisevat ja sillä hyvä. Nyt vain joku kommentoi tänne sen suuren viisauden, että mestaruudet voitetaan puolustamalla. Bullshit. Mestaruudet voitetaan aina hyökkäämällä ja puolustamalla tarpeeksi hyvin.