Classic-luotsi jatkoaikaratkaisijasta: ”Pelin aikana mietinkin, että missä muumio on ollut”

Kuva: Mika Hilska

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

Classic nousi tasoihin naisten Salibandyliigan finaalisarjassa SB-Prota vastaan. Edellisen kohtaamisen jäljiltä kiukkua kerännyt kotijoukkue oli kuin toinen joukkue tänään. Classicin päävalmentaja Irina Peltolan mukaan torstaisesta tappiosta selvittiin ilman suurempaa draamaa.

– Itse peli oli se, mikä muuttui. Pelaajat halusivat näyttää, mihin pystyvät sellaisen rämpimisen jälkeen.

Neljäs finaali oli erittäin korkeatasoinen ja tarjosi salibandyviihdettä jatkoajalle asti. Classic hallitsi peliä alussa, mutta sitten tuli Pro. Kokenut tamperelaisjoukkue piti pään kylmänä.

– Ei meillä mitään erityistä tapahtunut. Jos lähdetään kahden maalin johtoasemasta kolmanteen erään, niin kaikki tietää, että tässä lajissa se on vähän. Tänään meillä oli usko siihen, että tätä joukkuetta ei kaada mikään. Sunnuntai on taas oma tarinansa, Peltola toteaa.

Päivän ratkaisijaa Irina Peltola oli jo vähän odotellutkin kevään korvalla.

– Jostain haudasta se nousi. Pelin aikana mietin, että missä muumio on ollutkin, kun se on taas herännyt pudotuspeleihin. Kassulta oli tänään jälleen huikea osoitus, että ikä on vain numeroita, kun jaksaa tehdä töitä, Peltola

Finaalit saavat arvoisensa huipennuksen viikon päästä sunnuntaina. Sitä ennen hallitseva mestari palauttelee ja harjoittelee tuttuun malliin. Peltola ottaa valmentajien päänsärkynä sen, mistä osa-alueista vielä parannetaan, muttei suostu tätä salaisuutta jakamaan. Sen Irina Peltola kuitenkin toteaa, että tämä taso ei riitä sunnuntaina kultamitaleihin, vaan vielä pitää löytyä yksi vaihde dynastiankin koneesta.

One comment

  1. Mielenkiintoista nähdä kumpi voittaa, kymmenen huippupelaajan ryhmä vai laajalla materiaalilla pelaava joukkue…
    Antaa suunnan tulevaisuuden joukkueiden kasaajille, ei kannata haalia isoa nippua vaan pari kenttää hyviä ja loput voi olla mitätahansa statisteja ja sparraajia jos Classic vie pytyn. Jos taas Pro, niin joukkue jossa kilpailua pelipaikoista tasaisella rintamalla.
    Muut joukkueet seuratkaa voittajan esimerkkiä niin naisten liigan tasokin nousee ja nähdään joitakin muitakin joukkueita joskus finaaleissa…