Happee murskaavaan finaalivoittoon Tampereella – katso lauantain salibandytulokset

Kuva: Esa Jokinen

Lauantai oli harvinaisen tapahtumarikas salibandypäivä. Kuvat: Esa Jokinen, Per Wiklund, Topi Naskali ja Janne Herva
Lauantai oli harvinaisen tapahtumarikas salibandypäivä. Kuvat: Esa Jokinen, Per Wiklund, Topi Naskali ja Janne Herva

Miesten Salibandyliigan kolmannessa finaalissa Jyväskylän Happee kävi ryöstöretkellä Tampereella. Kotijoukkue Classic kaatui peräti lukemin 2–11, ja näin ollen Happee nappasi tililleen toisen täplän finaalisarjassa. Sarja on katkolla ensi viikon sunnuntaina Jyväskylässä.

Ruotsin naisten finaali päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen tukholmalaisen Djurgårdenin voittojuhliin. Laura Kokon maalivahti Jonna Mäkelän edustama KAIS Mora taipui lopulta jatkoajalla lukemin 5–6. Mora johti ottelua vielä kolmannen erän viimeisillä hetkillä, mutta Djurgården tasoitti ottelun ilman maalivahtia, kun pelikellossa oli jäljellä vajaa kaksi minuuttia. Suomalaisista kultamitalit saivat kaulaan Djurgårdenin Laura Mertsalmi ja Sanna Roisko.

A-poikien finaalit käynnistyivät Oulussa, kun Linnanmaalla kohtasivat OLS ja Westend Indians. Tasainen loppuottelu ratkesi vasta päätösminuuteilla. Eino Pesu toi vierailijat tasoihin ajassa 59.17 Indiansin pelatessa ilman maalivahtia. OLS:n Henrik Appel pääsi kuitenkin räjäyttämään kotiyleisön riemuun vain 20 sekuntia myöhemmin viimeistelemällä voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman.

Pääkallo.fi kertoo lauantain otteluista kattavasti illan aikana. Alle on listattu kaikki lopputulokset.

Miesten Salibandyliigan finaali:
Classic–Happee 2–11, voitot 1–2 (mestariksi 3 voitolla)

Miesten Divarin karsinnat:
LeBa-96–SBS Masku 9–2, voitot 1–1 (Divariin 2 voitolla)

Poikien SM-finaali:
OLS–Indians 3–2, voitot 1–0

Poikien SM-pronssiottelu:
Erä–Classic 8–5, Erälle pronssia

Tyttöjen SM-finaali:
PSS–Koovee 2–3 ja., voitot 2–2 (mestariksi 3 voitolla)

Ruotsin miesten liigan finaali:
Falun–Storvreta 7–6 ja., Falun mestari

Ruotsin naisten liigan finaali:
KAIS Mora–Djurgården IBF 5–6 ja., Djurgården IBF mestari

28 comments

  1. Kuinkas tässä nyt näin kävi. Kasetti Classic palaa näköjään normikuvioon. Yllättäen kunto ja pää loppuu. Onnittelut Happee.

  2. Hyvä happe! Katsoivatko nimimerkit Provosori, laahauskomppi ja jkylä ottelun? Kuoman ennustus classicin yv:stä ei olisi voinut paremmin osua kohdalleen. Kehoitan muita lukemaan pasi kotilaisen kirjoituksen kommenttiosuuden, jossa analysoimme peter kotilaisen yv valmiuksia. Salibandyprofeetta-Kuoma on puhunut.

  3. Hei, Classicin melkein kaikki äijät ollut maanantaista -jotkut keskiviikosta- asti ollut paska/oksennustaudissa, ei ihme että voimat lopussa. Hyvin taisteli silti ”täysivoimasta” joukkuetta vastaan. Jyväskylän vedessä ihmeitä? Ensi sunnuntaina nähdään täysivoimaisina;)

  4. Hei Mikel. Näytti että tänään olivat kolme erää paskataudissa. Tai ainakin köntsät housuissa, ja housut nilkoissa.

  5. Surkea peli Classicilta, mutta sulamishuutelut naurattaa. Käsittääkseni siellä on jo 12 joukkuetta aloittanut kesäloman.

    Happee oli tänään parempi, mutta ei sarja vielä ole ohi. Ryöstöretki gloryhuntereiden täyttämälle Hippokselle ja homma pakettiin Tampereella.

  6. C hävisi katsomossa, valmennuksessa, maalivahdeissa, puolustajissa ja hyökkääjissä.
    Ei kahta sanaa.
    Ja Asser Jääskeläinen oli kentän huonoin.

  7. Pelitahdista voi olla montaa mieltä. Yksi syy on YLE. Pelien on hyvä näkyä YLE:n kanavilta upeassa urheiluviikonloppuformaatissa. Monella lajilla tätä mahdollisuutta ei ole. Lisäksi jäähallipelin järjestäminen Jyväskylässä ei olisi onnistunut lyhyemmelää aikataululla. Nyt kävi tuuri kun voitot olivat jo ennen tämän päivän peliä 1-1. Tervetuloa Jyväskylään 20.4! Liput piletti.fi sivuilta.

    Lasse Riitesuo / Happee

  8. Ja kun Classic jyrää Jyväskylässä voittoon, niin ratkaiseva 5. peli pelataan YLEn vaatimuksesta Tampereella Pääsiäismaanantaina… klo… 12.30.
    Luonnollisesti.
    Jaa etteikö YLE olisi markkinavoima?

  9. Epäilen että tuota pääsiäismaanantain peliä ei pelata! Sarja ratkeaa jo ensiviikon sunnuntaina!

  10. Nyt on Classic-leirissä Momentum.
    Ollaan pelillisesti ja taidollisesti kuitenkin parempia, mutta miten se saadaan näkymään tuloksissa?
    Happee pelaa kuin Ilves tai Indians; koheltaa päästä päähän.
    Nyt on kaivettava esiin se taito ja tieto mikä joukkueessa oikeasti on.
    Pääsiäsimaanantaina YLEn määräämään aikaan klo 12.30 jatketaan.

  11. Kumpi on parempi vaihtoehto:
    – matsit n. viikon sisällä ilman TV-näkyvyyttä vai
    – matsit nykysysteemillä TV:n kera?

    Olen ehdottomasti nykysysteemin kannalla, vaikka toivoisin
    itsekin tiiviimpää tahtia. Laadukkaita lähetyksiä on ollut
    ilo seurata TV:stä, kun itse ei pääse paikalle. 4. finaaliin
    olen tosin lähdössä Espoosta juhlimaan mestaruutta.

    Nuori laji kärsii aikansa kasvukivuista, mutta 10 vuoden
    kuluttua salibandy voi jo sanella jopa YLE:lle lähetysaikoja,
    jollei joku maksukanava vie sitä ennen TV-oikeuksia.

  12. Kevät on koittanut, koska Classic sekä joukkueena että jäätelönä alkaa sulamaan. En ole Jyväskylästä, mutta todella soisin Happeelle voiton ja sitä kautta mestaruuden.

  13. Onhan toi Riitesuo kova jätkä! Kaikki kattomaan finaaleja nyt, niin ei tarvii itkee yhden finaalin takia tulevaisuudessa. Tämä on parempi!

  14. Hienoa että Happee vihdoin voittaa mestaruuden! Synergia-areenalla sarja poikki niin että heilahtaa ja Vänttiselle & kumppaneille jauhot suuhun. CAMA!

  15. Puhutaan Classicin sulamisesta, näin on taas käymässä monella rintamalla mutta suurin sulaminen tapahtui classicin yleisössä, 1200!! ja miten pieni osa tästä maksaneita. Mikäli pyttyä ei tule niin suurin syy on valmennuksen yksioikoisuus, hengen puute ja vajaa/hiljainen katsomo.

  16. ”Hienoa että Happee vihdoin voittaa mestaruuden! Synergia-areenalla sarja poikki niin että heilahtaa ja Vänttiselle & kumppaneille jauhot suuhun. CAMA!”

    En tiedä mitä CAMAA käytät, mutta käytä omaa nimimerkkiäsi, älä MINUN.

    The Real Koppakuoriainen

  17. Oliskohan jotain tekemistä tolla yleisökadolla sillä että naapurissa pelattiin game seveniä (tosin sielläkään ei ollu tupa täynnä!!).. Happee pelasi eilen lähes täydellisen vieraspelin. Maalit paikoista, ei kaverille paikkoja ja maailman kuumin veska takana. Kaverilla huonoin peli aikoihin. Lopputulos on tuo, kun ripulit vielä valuu osalla pitkin pohjetta.
    Synergialle 3000 ihmistä ja tehdään kaikkien aikojen salibandytapahtuma seuratasolla Suomessa. Lopputulos siitä pelistä on sivuseikka, jos pitää pelata vielä tampereella dagen efterit niin pelataan. Totuus on kuitenkin se, että Classic on 5/5 pelissä, erikoistilanteissa ja maalivahtipelissä Happeeta perässä. Aika paljon pitäis saada viikossa aikaan jotta jyväskylän kevät-taika saadaan murtumaan. Takkiin on tullu nykäskylässä viimeks tammikuun alussa yhen maalin pelissä peliveljiä vastaan.

  18. Pelit takas 4 : Prolle ehdottomasti . En tajuu edes miks ei tällä kaudella jatkettu 4 : Prolla joka on sata kertaa parempi kun yle .

  19. Varmaan siksi ei jatkettu ku pro sai lätkän eikä taida sieltä suunnalta säbä kiinnostaa?

  20. Jep, Prolla on monta kertaa paremmat vehkeet, siis tarkempi kuva.
    Kuin myös ohjaus, ei jää kuvaajat jälkeen kuten nyt.
    Ja selostajat. Eli nautittavampaa seurata kaikin puolin.
    Tosin onneksi seuraavan pelin katson paikan päällä 🙂