Yhden finaalin systeemi puhuttaa – ”Ylivoimaisesti suurin miinus paikallisuuden menettäminen”

Salibandyliigan siirtyminen yhden finaaliin systeemin puhuttaa – ja varmasti vielä pitkään. Nyt asiaan tarttuu Pääkallo.fi:n vaasalaislähtöisessä Porkkanamaa-blogissa Niko Åkerfelt.

Salibandyliiton hallitus päätti 20. toukokuuta, että Salibandyliigan finaalit ratkaistaan yksittäisellä ottelulla kaudella 2015-2016 ja sitä seuraavina kahtena kautena. Salibandyliitto perusteli päätöstään muun muassa sillä, että yhden finaaliottelun kautta suomalainen huippusalibandy saavuttaa merkittäviä etuja laajemman yleisön ja median huomion saamiseksi kilpailun koventuessa huippu-urheilun saralla.

Divari-joukkue SB Vaasan ex-pelaaja ja nykyinen valmentaja Åkerfelt pitää päätöstä finaalisarjan hylkäämisestä vähintään kyseenalaisena, oikeastaan huononakin.

– Ylivoimaisesti suurin miinus tässä on paikallisuuden menettäminen. Jossain tietyllä alueella ja tietylle asiakasryhmälle näkyvyyttä haluava liigaseuran yritystukija ei lämpene tälle kuningasidealle. Sen tiedän, takaan ja alleviivaan. Siinä on kiva yrittää Seinäjoella, Tampereella tai Jyväskylässä perustella miksi joukkuetta kannattaa tukea, kun kauden tärkein peli pelataan esimerkiksi Espoossa tai Helsingissä. Jokainen tukija ei ole kiinnostunut koko Suomen markkinoista vaan panostaa esimerkiksi Pohjanmaahan, Pirkanmaahan tai Keski-Suomeen. Tätä mahdollisesti menetettyä rahamäärää ei korvaa kukaan eikä mikään ylempi taho, Åkerfelt muun muassa kirjoittaa.

Lue Porkkanamaa-bloggaus kokonaisuudessaan:
Liitto vei – seurat, fanit ja tukijat vikisivät?