ÅIF julkaisi joukkueensa Divariin – entinen maajoukkuekäskijä valmennuskonsultiksi

Kuva: Jarmo Jokila

Kuva: Jarmo Jokila
Kuva: Jarmo Jokila

Pitkään hiljaiseloa joukkueensa suhteen pitänyt Ådalens IF Sipoosta on julkaissut sopimuspelaajansa tulevan kauden Divariin. Valmennuskonsulttina toimii jatkossa Suomen entinen ja Sveitsin nykyinen päävalmentaja Petteri Nykky.

Sipoolaisten uusi päävalmentaja on viime kaudella M-Teamin kakkosjoukkuetta käskyttänyt Tomi Tarpio. Tarpion apuna ovat Petja Korjakoff, Jan Qvickström, Tomi Sinkkonen sekä Petteri Nykky, joka tulee valmennuskonsultin rooliin.

– Valmennustiimimme on poikkeuksellisen iso. Mukana on osaamista ja kokemusta johtamisesta yritysmaailmasta maajoukkueeseen asti. Aiomme hyödyntää useammat silmäparit, ajatukset ja huomiot pelissämme parempana ja nopeampana reagoimisena. Myös mediaa aina kiinnostavan valmentajalegenda Petteri Nykyn pestaaminen valmennuskonsultin rooliin on mahtava asia sipoolaiselle salibandylle sekä iso juttu laajan kokemuksensa takia hivenen nuorentuneelle joukkueellemme, Tarpio kertoo ÅIF:n sivuilla.

Pelaajiston osalta avainpelaajat Atte Huovinen, Miro Herlin sekä Matias Kuisma saavat taustatuekseen muutaman vahvistuksen, kun SSV:stä saapunut Petri Kuitunen, Indiansista siirtynyt Pietari Korhonen sekä paluumuuttaja Jesse Tolvanen allekirjoittivat sopimukset Sipoon ylpeyden kanssa.

Myös maalivahtikaksikko säilyy samana, kun Fredrik Hollsten ja Tuomas Leino vartioivat ÅIF:n maalia tulevallakin kaudella.

Sopimuspelaajat:

Maalivahdit:
Tuomas Leino
Fredrik Hollsten

Puolustajat:
Jan Qvickström
Antti Huovinen
Rando Kramm
Dennis Brandt
Kimmo Pekkanen
Pietari Korhonen (Indians)
Kenneth Halen (Indians)
William Hancock

Hyökkääjät:
Keni Rautio
Jesse Tolvanen
Atte Huovinen
Matias Kuisma
Miro Herlin
Kenneth Myllyniemi
Jonas Weckström
Tino Helenius
Tony Boman
Markus Mitikka
Janne Uotila (Blackbirds)
Petri Kuitunen (SSV)
Henry Mattsson (A-jun.)
Oskar Ahlgren (A-Jun.)

Päävalmentaja:
Tomi Tarpio

Apuvalmentajat:
Petja Korjakoff
Jan Qvickström
Tomi Sinkkonen

Valmennuskonsultti:
Petteri Nykky

Huoltopäällikkö:
Markku Lehtonen

General Manager:
Mikko Puuronen

One comment

  1. Nykky on Åiffilta todella kova kiinnitys joukkueen taustoille. Jotain huhuja tästä oli jo olemassa, mutta tuskin monikaan oikeasti odotti, että Nykky olisi tulevalla kaudella jonkun kotimaan joukkueen taustahenkilönä.

    ÅIF:n joukkueen runko on pysynyt pitkään samana ja vaihtuvuutta on ollut yllättävänkin vähän pienestä taustakohinasta huolimatta. Siitä päätellen pelaajat viihtyvät tässä hieman erilaisessa joukkueessa, josta ei suuremmin kirjoitella tiedotteita tai uutisia. Ehkäpä sillä onkin oma tarkoituksena – ei luoda pelaajille menestyspaineita. Pelaajat saavat keskittyä omalla tavallaan yhtäaikaa hauskanpitoon ja pelaamiseen.

    Viimeistä edellisen kauden menestys ja pääsyliigakarsinta oli seurausta hyvästä valmennuksesta sekä rennosta ilmapiiristä. ÅIF olisi silloin pelaamalla voinut pudottaa Josban liigasta, mutta sen jälkeen olisi ponnahtanut pintaan ne arkielämän realiteetit, jotka olisivat olleet kohtalokkaat pienellä organisaatiolla toimivalle seuralle. ÅIF tunsi tuolloin paikkansa ja antoi Josballe jokaisessa liigakarsintaottelussa näpäytyksen, mutta kunniakkaan mahdollisuuden säilyttää perinteikäs seura liigassa.

    Mielenkiintoista nähdä, miten valmennuskonsultti Nykky tulee toimimaan joukkueen nykyisten valmentajien sparraamisessa ja mitkä ovat tulokset kauden päätyttyä. Divarin pleijareihin on ihan hyvät mahdollisuudet yltää ja ne ovatkin sitten oma maailmansa, jossa menestymisessä tahdolla ja joukkuehengellä on erittäin suuri painoarvo.