Miehet

Pääkalloennakko: Oilers vie Salibandyliigan mestaruuden SPV:n ja Happeen nenän edestä

18.09.
2014
40 Kommenttia
0
Miehet
Kuvat: Jari Turunen ja Mikko Hyvärinen

Kuvat: Jari Turunen ja Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliiga käynnistyy lauantaina. Liigatason salibandyhunajaa on tarjolla jälleen seuraavan seitsemän kuukauden ajan. Pääkallo.fi arvioi sarjan joukkueet ja sijoitukset.

1. Oilers
Esport Oilers ja sen edeltäjä Espoon Oilers on viime vuosina ollut esillä erityisesti kentän ulkopuolisten sekavuuksien takia. Nyt keskiössä on kuitenkin itse peli. Oilers on ollut pitkään ryhmä, joka on pystynyt haastamaan ennakkoluulottomasti kenet tahansa, vaikka välillä kasassa on ollut heikompikin rosteri. Nyt Oilersilla on kuitenkin palikat kohdallaan, eikä se todellakaan ole haastaja. Teemu Varis on erinomainen valmentaja ja hän nyt saanut rakentaa kautta kesästä asti. Viime kaudella hän hyppäsi puikkoihin vasta kesken kauden. Maalivahti Tomi Ikonen puolestaan torjuu kuin muuri, puolustuksesta löytyy fyysistä jämäkkyyttä ja taitoa Patrick Wardin johdolla, hyökkäyksessä on Oscar Hännisen johdolla sopiva määrä taitoa, nopeutta, juonikkuutta ja jo mainittua ennakkoluulottomuutta. Kaiken lisäksi monet nuorista espoolaisista alkavat olla jo kovan tason pelimiehiä – esimerkkeinä muun muassa Lindforsin veljekset, Ilari Talvitie ja Casper Pfitzner. Pääkallo.fi:n papereissa Oilers on mestarisuosikki numero yksi. Syksyllä menoa voi vain hetkellisesti hidastaa uuden puolustuspelitavan sisäänajo.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Suomen tämän hetken paras maalivahti
+ Luova ja taitava hyökkäyskalusto, ei heikkoja lenkkejä
+ Täsmävahvistuksia Turun suunnalta
+ Valmennus
– Osa pelaajista mielialapelaajia
– Onko joukkue sittenkin liian nuori voittamaan?

Paras pelaaja: Tomi Ikonen, maalivahti
Nouseva tähti: Jesperi Lindfors, puolustaja
Päävalmentaja: Teemu Varis

2. SPV
Seinäjoen Peliveljien viime kausi meni pieleen kaikilta osin, vaikka tavoitteena oli jopa tripla (Salibandyliiga, Champions Cup ja Suomen cup). Pahin floppaus tuli liigassa, kun matka tyssäsi jo puolivälierissä. Se mikä Seinäjoella on osattu vuosien saatossa, on nöyryys. SPV on Tommy Koposen näköinen joukkue ja Koponen tietää työnteon merkityksen, joten varmuudella voidaan sanoa, että Jouppilanmäkeä on juostu pitkin kesää – oli sitten juhannuksen jälkeinen maanantai tai Provinssirock-viikonloppu. Nälkäiset pohjanmaalaiset ovat luomassa nahkaansa uudelleen. Tällä kertaa tärkeä uudistus on ollut pelin nopeuttaminen ja monipuolistaminen. Happeesta naarattu Jalo Kouvonen on oiva lisä joukkueen puolustuskalustoon. Jarno Ihmeen pelivire tulee olemaan suuressa roolissa menestyksen suhteen ja nimekkään ykkösketjun takaa pitää löytyä muitakin ratkaisijoita tulevalla kaudella.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Kiukku viime kaudesta
+ Voitontahto, yhteishenki ja työnteko tavoitteiden eteen
+ Ykkösketju
– Löytyykö ratkaisijoita tarpeeksi laajalta rintamalta?
– Pystyvätkö monipuolistamaan peliään?

Paras pelaaja: Sami Koski, hyökkääjä
Nouseva tähti: Jukka-Pekka Pelto-Arvo, hyökkääjä
Päävalmentaja: Tommy Koponen

3. Happee
Jyväskylän Happeen viime kausi oli melkoinen tuhkimotarina. Tuleva kausi tulee olemaan vaikeampi, mutta Happeeta ei kannata kuitenkaan missään tapauksessa aliarvioida. Viiden peräkkäisen A-nuorten kullan hedelmiä poimitaan vielä pitkään. Suurin muutos kesällä nähtiin lopulta valmennuspuolella, kun omistautunut ja taktisessa täsmävalmennuksessa niskalenkkejä viime kaudella ottanut Jyri Korsman siirtyi Tapanilan Erän organisaatioon. Joonas Pylsyn, Jalo Kouvosen ja Johannes Jokisen menetykset olivat kohtalaisen kovia iskuja. Kysymysmerkin voi heittää huippuvahti Eero Kososen sekä viime keväänä loistaneen Veli-Matti Hynysen pelikuntojen suuntaan loukkaantumisten jälkeen – ja ehjänä pysymiseen. Ykkösvitja ja ylivoima näyttelevät suurta roolia tulevallakin kaudella. Kotiin palanneen suurlupauksen Peter Kotilaisen tulevaisuus riippuu pitkälti siitä, kuinka paljon hän pystyy monipuolistamaan omaa pelaamistaan.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Pelaa ennakkoluulottomasti joukkueena
+ Yksilöiden taitotaso korkea
+ Moni pelaaja ottanut ison harppauksen urheilullisuuden suuntaan
– CC:n ja MM-kisojen kuormittavuus
– Fysiikasta ja taktiikasta vastanneen Korsmanin lähtö

Paras pelaaja: Eero Kosonen, maalivahti
Nouseva tähti: Eemil Ukkonen, puolustaja
Päävalmentaja: Seppo Pulkkinen

4. Classic
Tampereen Classic on pelannut nousujohteisesti viime vuosina. Kevään finaalipaikka sekä Suomen Cupin voitto olivat osoitus siitä, että joukkue on kasvanut myös henkisellä puolella. Classic ei ole varsinaisesti heikentynyt tulevaa kautta ajatellen, mutta nuorentunut kyllä. Viime kaudella Classic hävisi tärkeillä hetkillä melko erikoisesti siihen, että sen ykkösvitja katosi kuvasta ratkaisevilla hetkillä. Jussi Pihan ympärille rakennettu kakkosketju oli joukkueen parhaimmistoa koko edellisen kauden ja tulee olemaan sitä tulevallakin kaudella. Maalivahti Joni Järviö astuu isoihin saappaisiin, kun moottoriturpa Pekka Nieminen lopetti kauden päätteeksi. Ruotsalainen junioritähti Jesper Kivipaasi on erittäin mielenkiintoinen lisä joukkueen kokoonpanoon. Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan joukkueen kesäharjoittelu ei ole sujunut edellisen kauden tapaan – pitkälti sen takia, että fysiikkavalmentaja Keke Matilainen pitää sapattivuotta lajista. Loppukaudesta Classicin tossu voi hyytyä.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Taitava pallollinen joukkue
+ Materiaali kokonaisuudessaan Salibandyliigan kärkipäätä
– Nuorennusleikkaus kesken
– Kesäharjoittelu

Paras pelaaja: Janne Lamminen, puolustaja
Nouseva tähti: Jesper Kivipaasi, hyökkääjä
Päävalmentaja: Jarkko Rantala

5. Erä
Suunta on hyvä. Seuran selkeä pyrkimys on kehittää tekemistään kaikilla tahoilla. On nähtävissä, että edustusjoukkue pääsee vihdoin nauttimaan seuratyön hedelmistä, niin etteivät lahjakkuudet valahda naapuriseuroihin. Jyri Korsmanista joukkue saa oivan lisävahvikkeen Petteri Bergmanin ja fysiikkavelho Mika Saaren tueksi. Tommi Aron ja Lauri Kapasen paluut osuvat hyvään vällin. He ovat hyviä esimerkkejä nuorille lahjakkuuksille, vaikka mitalipeleihin joukkue vielä tuskin yltääkään. Erä on eittämättä tulevaisuuden joukkue, jos sen kurssi pysyy samanlaisena. Maalivahtipeli ja sentteriosasto ovat tulevalle kaudelle suurimpia kysymysmerkkejä nuoruuden innon tuomien haasteiden ohella.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Sarjan kovin valmennustiimi
+ Hyvä sekoitus nuorta ja vähän vanhempaa pelitaitoa
– Maalivahtipeli
– Sentteriosasto
– Nuori joukkue ailahtelee

Paras pelaaja: Lauri Kapanen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Eero Nuutinen, hyökkääjä
Päävalmentaja: Petteri Bergman

6. SSV
SSV:tä olisi helppo kivittää nyt kun niin sanottu ”dynastia” on kirjaimellisesti murenetunut ja vanhojen hyvien aikojen tukipilareita lopetti kerralla useampi. Kolmen ensimmäisen ketjun sentteriden (Harri Forsten, Riku Kekkonen ja Henri Lehtonen) paikkaaminen ei olisi helppo tehtävä millekään seuralle. Siihen kun lisätään vielä huippupakki Saku Lehti ja maailman ehkä kaikkien aikojen kovin veskari Henri Toivoniemi, niin kysymysmerkkejä on toden teolla ilmassa. Uusista tulijoista ei voida puhua näiden pelimiesten korvaajina, mutta jo aikaisemmin seurassa esiintyneiltä ja pienempää rooliin jääneiltä voidaan odottaa tasonnostoa. Tässä Lauri Stenforsilla, Miko Kailialalla, Roni Laasosella ja Mikael Laxilla on suuri rooli. Seuran tulevaisuuden kannalta tärkeää on, että myös nuorisopuoleen on nyt satsattu ja nuorille pelaajille on tarjolla vastuuta myös edustusjoukkueessa pakonkin sanelemana.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Paineeton, mutta haluaa varmasti näyttää tulevalla kaudella
+ Edelleen tukku erinomaisia yksilöitä
– Kesäharjoittelu heikkoa
– Maalivahtipeli
– Liian monta supertähteä lopetti

Paras pelaaja: Mikael Lax, puolustaja
Nouseva tähti: Waltter Mahlberg, hyökkääjä
Päävalmentaja: Mika Ahonen

7. Koovee
Tampereen Kooveen viimeiset vuodet ovat olleet vaikeita. Kaksi edellistä kautta ovat päättyneet kymmenennelle sijalle – ensimmäinen nimivahvalla joukkueella pronssikauden jälkeen alisuorittaen ja jälkimmäinen kokemattomalla materiaalilla ennakkoluulottomasti haastaen. Nyt joukkueen materiaali näyttää jälleen kilpailukykyisemmältä. Nuoret lahjakkuudet ovat jälleen vuoden kokeneempia. Kimmo Kontiaisen paluu puolustukseen tekee hyvää alle 20-vuotiaita pelureita vilisevälle peräpäälle. Hyökkäyspää on vahvistunut Henri Mäenpäällä, Miro Lehtisellä ja Aapo Mutasella. Joukkueen kaikkein iloisin asia on se, että huhujen mukaan huikean potentiaalin omaava Mikko Immonen olisi vuosien vammakierteen jälkeen jälleen pelikunnossa. Joukkueen ehdoton kruunu on kuitenkin Eemeli Salin, joka on onnistuessaan liigan kärkeä yksilötasolla.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Hyökkäyspään materiaali
+ Pelaajiston potentiaali
– Puolustus ja puolustuksen pallollinen pelaaminen
– Muutama erittäin loukkaantumisherkkä pelaajia

Paras pelaaja: Eemeli Salin, hyökkääjä
Nouseva tähti: Perttu Koljonen, hyökkääjä
Päävalmentaja: Hannu Santanen

8. Indians
Indians heitti viime kaudella nousijajoukkueena haasteen totutuille menestyjille ja kiusasi Classicia puolivälierissä ryhdikkäästi. Nuorekas joukkue ei ole merkittävästi heikentynyt tai vahvistunut viime kaudesta, mutta se on edellistä kautta yhden sesongin kokeneempi. Tulevalla kaudella Indians ei kuitenkaan pääse enää yllättämään puskista, joten pääsy pudotuspeleihin ei ole mikään itsestäänselvyys. Nuoren ja luovan Markus Markkolan hartiolla lepää paljon joukkueen hyökkäysvastuusta. Valmennus on hyvillä kantimilla vaativan Mikko Laurikaisen myötä.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Nuori ja taitava joukkue
+ Kurinalainen valmennus
– Ei enää yllätysmomenttia
– Kokemattomuus

Paras pelaaja: Markus Markkola, hyökkääjä
Nouseva tähti: Aaro Astala, hyökkääjä
Päävalmentaja: Mikko Laurikainen

9. Josba
Joensuusta on kuulunut viime vuosina huolestuttavia uutisia varsinkin seuran taustasekoilujen ja palkanmaksuongelmien muodossa. Joukkue menetti tulevaa kautta ajatellen merkittäviä pelaajia, kun Aapo Mutanen, Tommi Puustinen ja Tatu Eronen jättivät seuran. NST:sta tullutta tehohyökkääjää Jarkko Nurmelaa voidaan pitää selkeänä vahvistuksena uusista pelaajista. Myös valmennus meni uusiksi ja päävastuun kantaa Petri Torni. Aikaisemmin hyvään puolustukseen luottanut joukkue ei viime käden tietojen mukaan ole ainakaan harjoituskaudella onnistunut sillä saralla. Maalintekovastuu lienee jälleen Perttu Puskan heiniä.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Taisteluilme
– Maalivahtipeli
– Kapea materiaali kärkipelaajien osalta
– Kokematon valmennus

Paras pelaaja: Perttu Puska, hyökkääjä
Nouseva tähti: Jarkko Nurmela, hyökkääjä
Päävalmentaja: Petri Torni

10. NST
Lappeenrannan NST on taistellut itsensä viime vuosina pudotuspeleihin, mutta heikentyneellä nipulla se tulee tuskin tulee saavuttamaan paikkaa kahdeksan parhaan joukossa – pahimmillaan NST:a kutsuvat täysin toisenlaiset pudotuspelit. Varsinkaan harjoituskauden perusteella NST:lta ei ole lupa odottaa paljoa. On erittäin paljon maalivahti Jarkko Monthanin ja puolustaja Risto Töllikön varassa. Joukkueessa on kuitenkin myös lahjakasta nuorempaa verta, joka voi yllättää.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Maalivahtipeli
– Heikentynyt materiaali
– Maalintekovoima

Paras pelaaja: Risto Töllikkö, puolustaja
Nouseva tähti: Juho Kaila, hyökkääjä
Päävalmentaja: Petri Heino

11. Nokian KrP
Tampereen seudun kolmas joukkue on kovien haasteiden edessä. Joukkue menetti viime kauden jälkeen muutamia profiilipelajia. Merkittävin uusi pelaaja on Johannes Jokinen, mutta Jokisen lisäksi muista uusista ei voida puhua vahvistuksina liigatasolla. Puolustus- ja maalivahtiosasto vaikuttaa ennakkoon vähintäänkin haastavalta. Hyökkäyksestä löytyy edelleen muutamia hyviä yksilöitä Henri Johanssonin johdolla. Päävalmentaja Heikki Luukkonen ei myöskään vakuuttanut viime kaudella joukkueen peräsimessä. Tempoilevasti johdetun joukkueen esitykset ovat myös tempoilevia.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Muutama erittäin hyvä yksilö
– Parin hyvän yksilön takana paljon ei niin hyviä yksilöitä
– Puolustusosasto
– Sekavasti johdettu seura

Paras pelaaja: Henri Johansson, hyökkääjä
Nouseva Tähti: Kalle Keskitalo, puolustaja
Päävalmentaja: Heikki Luukkonen

12. TPS
Turun Palloseura on tehnyt salibandyn saralla erinomaista juniorityötä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Ikävä kyllä rahallinen tilanne estää sen, että parhaat pelaajat myös jäisivät Turkuun. Lähtijäpuolella Teemu Aaltonen, Mikko Hautaniemi ja Janne Nurminen ovat pahoja menetyksiä – eikä nyt ollut ensimmäinen vuosi, kun tähtiä lähti muille maille. Tilalle ei ole tullut merkittäviä vahvistuksia ehkä tshekkipakki Michal Podhraskya lukuun ottamatta. Lisäksi Miikka Sokan loukkaantuminen kauden alla oli ikään kuin viimeinen niitti. Joukkue on toki nuori ja potentiaaliakin riittää, mutta kokonaismateriaali on hyvin haasteellinen. Joukkueen valmennus on hyvällä tasolla, mutta tällä kertaa se ei riitä. Sopii kuitenkin muistaa, että TPS on aikaisemminkin tuomittu ”pimeimpään kellariin”, ja joukkue on yllättänyt ennakkoluulottomilla esityksillään.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Valmennus
+ Maalivahdit
– Materiaali
– Johtohahmojen puute

Paras pelaaja: Joonas Koskinen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Olli Laine, puolustaja
Päävalmentaja: Aki Vilander

13. SalBa
Rauman SalBan liiganousu on freesi tuulahdus suomalaiselle salibandykentälle. Joukkue ei ole hankkinut korkean profiilin pelaajia, vaikka niitä olisi kaivattu. Uusia pelaajia on toki tullut, mutta harvalla on meriittejä liigatasolta. Sen verran SalBa sai kuitenkin lisää potkua ryhmäänsä, ettei se ole enää niin selkeästi yhden ketjun joukkue kuin edellisellä kaudella Divarissa. SalBa satsaa tiukkaan puolustukseen, mikä on nousijalta hyvä pelitapavalinta. Silti pelitapa on aavistuksen vanhakantainen ja yksipuolinen. Kaikesta huolimatta SalBa voi olla ilkeä ja yllättävä vastus kotihallissaan. Totuus on kuitenkin se, että materiaali on liigatasolle vaatimaton. Liigapaikan säilyttäminen olisi iso onnistuminen.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Puolustuspelaaminen
– Pelaajamateriaali
– Vanhakantainen pelitapa

Paras pelaaja: Janne Hyvönen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Arttu Kukko, puolustaja
Päävalmentaja: Juha Mäkilä

14. OLS
Seuran A-juniorit voittivat viime vuonna Suomen mestaruuden. Sopii siis olettaa, että sen hedelmistä olisi jotain ammennettavaa myös tulevalle kaudelle. Preseason-tietojen perusteella OLS on kuitenkin esiintynyt harvinaisen sekavasti. Suurin ongelma on se, että nuoret ja lahjakkaat pelaajat ovat vielä liian nuoria ja liian isossa roolissa Suomen korkeimmalla sarjatasolla. OLS:n konkariosasto on olematon. Ja totuus rosterin osalta on vielä se, että ryhmä aavistuksen heikentyi viime kauteen verrattuna. Valitettavasti ongelmat OLS:n kohdalla eivät jää tähän. Seura on sekavahkossa tilanteessa, eikä edustusjoukkueen uusi valmennuskaan ole vielä onnistunut vakuuttamaan. Liminkaan karannut Jarmo Härmä oli huomattavasti kovemman tason tekijä kuin nyt puikoissa oleva Jami Herrala. Vaikea kausi tulee.

Vahvuudet/heikkoudet:
+ Nuoria ja lahjakkaita pelaajia
– Kokemattomuus
– Heppoinen materiaali
– Valmennus ei yhtä hyvällä tasolla kuin viime kaudella

Paras pelaaja: Valtteri Parviainen, hyökkääjä
Nouseva tähti: Ville Mestari, maalivahti
Päävalmentaja: Jami Herrala

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Oulu
18/09/2014
OLS:
"esimerkiksi Thornbergin veljesten lähtö kirpaisee"

A) Tornberg eikä Thornberg
B) Olli ja Otso eivät ole veljeksiä tai muutenkaan kovin läheisiä sukulaisia.
Jussi Ojala / Pääkallo.fi
18/09/2014
Nimimerkille "Oulu".

Kiitos huomiosta. Viilattu kuntoon.
Oulu
18/09/2014
Ja jatketaan nillitystä OLS:sta vielä sen verran, että Härmä ei karannut Liminkaan. Mies olisi kyllä ollut halukas jatkamaan, mutta seurajohto oli eri mieltä.
Ihmetyttää
18/09/2014
Voiko joku kertoa, että miten SSV:n kesäharjoittelu on ollut heikkoa?
pohjoinen
18/09/2014
Saapa nähä miten olssin käy. Paljon on nuorentunut joukkue. Mutta konkariosastolta löytyy kovia pelimiehiä toisin kuin ennakossa sanotaan!
Puuhastelu
18/09/2014
Toimiiko kenelläkään tuo avausinfo-lähetys? Täällä myydään taas pelkkää sähköä, kuten oli maaotteluidenkin alla.
Joni
18/09/2014
Väitän että OLS on pudotuspelijoukkue tällä kaudella.
yorgos
18/09/2014
Linkkivinkkinä katsaus edellisten kausien tehoihin. Napsuttelin liiton sivuilta löytyvät tilastoexcelit tietokantaan ja lopputulos on hyödynnettävissä täällä http://www.nhlfinns.com/salibandyliiga/
WW
18/09/2014
"Nouseva tähti: Eero Nuutinen, hyökkääjä"
Nuutinen on kyllä jo tähti, kun on tehnyt jo maaleja maali per peli tahdilla viime kauden. Nousevaksi tähdeksi voisi kyllä luettella vaikka Antti Aarnion. Uskon, että Erä pelaa vähintään välierissä tällä kaudella.
1. Happee 2. Oilers 3. Erä 4. SPV
Teuvo
18/09/2014
"Joni
18.9.2014 11.12

Väitän että OLS on pudotuspelijoukkue tällä kaudella."

Kutsutaanko divarin ja liigan välisiä karsintoja nykyään myös pudotuspeleiksi .. jos siis sattuu niin käymään ettei jollain ihmeen kaupalla tipahda suoraan ..
Comments
18/09/2014
Erä vaikuttaa tasapainoiselta ja laadukkaalta nipulta, varsinkin tulokkaiden myötä. Mitalijoukkue, luulisin. Oilers varmaan tasainen ja kova, mutta ei kai nyt mestaruutta sentään. Varis vaikuttaa joskus hieman ylimieliseltä kommenteissaan, tarttuuko joukkueeseen? SPV on oikeastaan sama vanha. Hulmin ja Kohosen pelikunto pitkässä juoksussa hieman arvoitus. Kouvonen parhaimmillaan hyvä ja huonoimmillaan todella virhealtis. Happeen peli todella paljon kiinni muutaman pitkäaikaisloukkaantuneen kuntoutumisesta. Peter Kotilainen lienee reissussa oppinut ripauksen nöyryyttä, saako valmennus kaverin pelaamaan nyt enemmän joukkueelle? Classic: potentiaalia vaikka millä mitalla, mutta kestääkö henkinen kantti loppuun saakka? Nuoria talentteja porukassa. SSV: paha ennustaa, sekoitus uutta ja vanhaa. Voi parhaimmillaan toimiakin, mutta voi mennä toisinkin. Kokenut valmennus auttaa, mutta Amun ja SPV:n Koposenkin kohdalla tulee joskus mieleen, eläkkeellekkö näistä hommista aikovat? Muutos lienee väistämätön lähitulevaisuudessa. Muut ovat sekalaista, vaikeasti ennakoitavaa seurakuntaa. Kuitenkin joka vuosi joku yllättää positiivisesti ja toisaalta joku alisuorittaa.Häntäpää koostunee noista sinne arvioiduista joukkueista, mutta järjestys voi olla toinenkin. Ensimmäiset kierrokset näyttävät suuntaa.
Pepe Karhula
18/09/2014
Taitaa olla säbätoimittajalla samaa sienikeittoa kuin jääkiekkoasiantuntijoilla.
Palataanpa tähän keväällä.
mää
18/09/2014
mää sanoisin että listan ekat 6 voi kaikki voittaa, siinä mielessä luvassa varmaankin mielenkiintosempi sarja vaikka onhan tossa aika pahasti kahden kerroksen väkeä

turhan paljon ennalta selviä pelejä tulossa, tietysti jos asenne ei ole aina kohallaan voi yllätyksiäkin toki tulla
sakukas
18/09/2014
Mä näkisin et spv on huomattavasti kovee ku viime vuonna.. Hankkio on vihdoinki noussu sille tasolle mitä ainaki ite oon odottanu viimeset vuodet ja yhteispeli Raunion ja Hakalan kans toimii todella loistavasti (toki vain yhden pelin nähny ku pelaavat yhes, mut vakuutti) mut siinon selkee ketju jolta on syytä odottaa kovia tehoja
no jo on
18/09/2014
No on se kumma kun ei happeeseen enempää uskota. Hirveän kova rosteri kasasaa jälleen vahvempi kuin viume vuonna ja kuten classic harkkapelissä nähtii clasu jäi iha jalkoihin. Ja peter on monipuolistunut hirveästi nyt tossu liikkuu molempiin suuntiin ja hirveä pistlinko varmasti!
Espoolainen
18/09/2014
Hyvä että öljymiehiä arvostetaan näinkin korkealle. Tavoitteena on mestaruus kuten monella muullakin. Happee, SPV, SSV, Erä ja Classic ovat kaikki yhtä hyvin mestariehdokkaita jotka pelaavat tasaisia matseja Oilerssia vastaan.
sakukas
18/09/2014
No ohan happee ny kova:) siitä tosiaan kertoo noi a-nuorten mestaruudetki! Toivoisin näkeväni spv happee finaali parina
Noi
18/09/2014
..harkkapelit kertoo kaiken
Noi
18/09/2014
Happee hävis spevelle harkkapelin, siinä meni mestaruus
jorma
18/09/2014
sulla ei kuule teuvo taida olla aavistustakaan siitä kuinka hyviä ja lahjakkaita kaikki olssin pelaajat ovat...
S
18/09/2014
1. SSV 2. Oilers 3. Erä 4. SPV
Ilmari
18/09/2014
Vahva tieto tulevan kauden lopputuloksista on seuraava:
1) Erä (hyvä yhdistelmä kokemusta, nuoruttaa ja valmennustiimiä)
2) Happee (edelleen vahva nippu, nyt oppinut voittamaan tärkeitä pelejä)
3) SPV (kovalla työllä ja nöyryydellä mitalipeleissä mukana)
4) SSV (kokeneet pelaajat ja juonikas valmennus)
5) Oilers (ei osu maaliin tiukassa paikassa, pää ei kestä pelaajilla eikä valmennuksella)
Näin se menee
18/09/2014
Yksi on varmaa tulevalla kaudella. SPV on vahvistunut, eikä varmasti jää mitallisijojen ulkopuolelle toisena vuonna peräkkäin. Ovat todennäköisesti Happeen kanssa finaaleissa, enkä nyt suuresti yllättyisi jos mestaruus palaisi taas Seinäjoelle.
Niilo
18/09/2014
Lajin näkyvyyden kannalta finaalipari Happee vs SPV olisi selvästi paras. Ei tarvisi ihmetellä tyhjiä katsomoita. Yleisömäärältään heikoin vaihtoehto finaaliksi on sellainen, jossa kaksi pääkaupunkiseudun joukkuetta kohtaa.
Nanna
18/09/2014
TPS vahvuus: valmennus. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
TPS:n vahvuutena voi pitää varmaanki huoltajia, ainoita ketä osaa hommansa.
jouko+Hölttä
18/09/2014
Varmaa tietoa:

1. Oilers (pää kestää kovan paikan tullen, leveä materiaali, sarjan monipuolisin kokonaisuus taitoa, kokemusta, intoa ja ilmiömäinen maalivahti)

2. Classic (Tamperelaisilta löytyy nipusta niin paljon taitoa, että sillä mennään jälleen finaaliin saakka)

3. SSV (voittamisen kulttuuri siivittää SSV:n mitaleille jälleen)

4. KooVee (Joukkueella mainio kesä takana ja paljon taitoa sekä tahtoa päästä pitkälle)

5. Happee (Happeen pelikirja on luettu ja pleiarit tyssää yllättävän lyhyeen, joukkueesta ei löydy tarpeeksi pelillistä monipuolisuutta)

6.SPV (Seinäjokisten juna meni jo ja kausi osoittautuu suureksi pettymykseksi)

7. Erä (Mosanmäeltä löytyy liian paljon kokemattomia pelaajia, joilla tosi paikan tullen maila tutisee kädessä turhan paljon. Erälle kuitenkin kelpo sijoitus kauden päätteeksi ja vuoden kokeneempana seuraava kautta ajatellen, mikäli isot kalat pysyvät joukkueessa.
Joukolle
18/09/2014
Se tippa Lerssin logossa ei kuvasta touhukkuutta, vaan kyyneltä. Tämä on nähty usein: metsuri vähän tönii ja esportin pullamössöpojat itkee tuomareille.
Jari
18/09/2014
14. SalBa, ei mitään jakoa liigatasolla.

13. Nokian KrP, kupla puhkeaa vihdoin ja seura putoaa liigasta.

12. TPS, menetykset kesän aikana todella merkittävät.

11. OLS, nuoret eivät vielä pysy miesten vauhdissa ja kovuudessa, toivottavasti säilyy putoamiskarsinnassa.

10. NST, neljällä pakilla ja yhdellä veskarilla ei voi liigassa pärjätä paremmin.

9. Josba, junnut on junnuja, yksi Puska ei kesää tee.
jarille
18/09/2014
Ei tee yksi Puska kesää ei, mutta on siellä onneksi muutama muukin joka osaa pelata. Josba saa itseasiassa kolme hyvää ketjua kasaan, joista kaksi pystyy ratkomaan. Ykkönen lienee viimekaudelta tutussa koostumuksessa Hallikainen-Väänänen-Puska, ja kakkoseen jää kuitenkin 50 pisteen Nurmela, sekä Könönen ja Kajoksinen. Tikkanen, Auronen yms. jäävät sitten kolmosen puolustavampaan ketjuun.
Kannattaja
18/09/2014
Missäs se sarjainfo ne nähtävillä. Mulle mikään linkki ei löytänyt ko tietoa.
Santeri
18/09/2014
On kyl sanottava että spv on mestari ehdokas nro1. Liigan paras ykköskenttä,top3 maalivahti,puolustus kokonaisuudessaan top2. Jos pelin nopeutus ja laajuus maalinteossa nousee toivotulle tasolle niin pohjanmaalla nostetaan poikaa keväällä. Pelto-arvo varmasti pääsee näyttämään rotaatiossa tai mahdollisesten loukkaantumisten takia ja lyö itsensä läpi. Hyvän harjoituskesän vetänyt Hakonen nousee hänen tiedetyllä tasolle. Hakala-Raunio-Hankkio tulee tekemään paljon tuhoa jos kentän kapellimestari pysyy ehjänä. Ykköskenttä on saanut sen puuttuneen palasen puollustukseensa Jalo Kouvosen tulon myötä,ovat hyvin toisiaan tukevat Holopaisen kanssa ja Kouvosen pallollinen peli antaa mahdollisuuden molempien pakkien avauksille. Kouvonen tulee pelaamaan todellisen läpimurto kautensa jos viimekautta jo ei sellaisena pidä.
Mitalijärjestys: 1.SPV 2.OILERS 3.CLASSIC
Säbänderus
19/09/2014
Missä JooJoo ? Se tietää kuinka käy.
Osku
19/09/2014
Melko tarkkaan allekirjoitan Pääkallon ennakon. Ehkä Oilers ei vielä tänä vuonna vie kannua, mutta ainakin finaalissa ovat. Varis ei ehkä ole saanut niitä kaikkia "pulleroita" vielä liigatason kuntoon, mutta kauden edetessä ehkä.
JooJoo
20/09/2014
Happeella menee lujaa.
Eipä ole kenelläkään varaa pallonmenetyksiin keskialueella, tai soi saman tien.
Speveläisiä varmaan vit, eikun ottaa pattiin, ja ärsytetty pohojanmaalainen on pelottava ilmestys.
Classicilla paljon uusia pullia uunissa, kevääksi pitäisi saada leivokset aikaan.
Oilerssi pelaa vähän liikaa tunteella ja ailahtelevasti, öljynporauksen tanakka jytinä puuttuu vielä.
Erä = Kapanen, uskomaton maalintekijä.
SSV = jos ei tämä ole välivuosi ja rosterin uudistusvuosi, ei sitten mikään.

Muut tulee kentälle sen takia, että otteluohjelmaan on merkitty peli.
jöpö
25/09/2014
CLASSIC MESTARUUTEEN! PASSSSSO PASSSSO PASSSSO
Säbänderus
25/09/2014
Jöpöttääkö ?
mr.manatee
25/09/2014
Erällä ei jakoa mitalipeleihin. Top 5 helpohko katsoa jos ei järjestykseen laita: SPV, Oilers, Happee, Classic, SSV (todnäk ei tällä kaudella ihan riitä?).

Salba viimeseks ja sit siel on KRP ja Josba. OLS varmaan pelaa itsensä tällä kaudella kuiville.
Mitä ihmettä?
09/10/2014
Tässä yhden pelin finaalia odotellessa lukaisin lehtijutun Kurresta, 50v.
Juttu olikin pitkä ja viihteellinen artikkeli, jossa valotetaan Kurren siviilielämän eri puolia, mutta yhdelläkään sanalla ei näköjään tullut mainittua salibandya, SalibandySeura Viikinkejä ja Kurren merkittävää taustatyötä näissä piireissä. Miksi näin? Tunnusta sinäkin värejä, Kurre!
http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288748470597.html
AjH
27/10/2014
Saako Oilers homman toimimaan? Nyt on aikamoista rämpimistä. Sarjataulukon kolme kovinta selkeästi omilla paikoillaan.

OLSilla pelejä enemmän, mutta tuskin riittää mitaleille tai ainakaan finaaliin kovimpia vastaan. Playoff-paikka varmaan irtoaa jos meno jatkuu. NST:llä ollut helppo ohjelma mutta suorittaminen päävastuksia vastaan hyvää. Isompia vastaan ei riitä heilläkään. Kooveen tuloksista näkee aika hyvin mikä on isoja vastaan taso.

Oilersilla takkuaa pahasti, jonkinlaista tasaisuutta tarvittais ellei sitten oikeasti oo projekti kesken ja tulokset ala näkyä myöhemmin kaudella. Pitäis pystyä pelaan kokonaisia matseja hyvin.
Classicilla kausi alkanut vaisusti ja kun vertaa aiempiin vuosiin niin vaikea on uskoa että tämä jengi alkais kauden loppua kohti suuresti parantaan, aiemmin ainakin käyny just toisinpäin. Nämä kaksi vielä potentiaalisia yllättäjiä jos muutoksia alkaa tapahtua.

Happeellakin on ollu helpohko ohjelma, mutta suorittaminen on ollu murskaavan varmaa. SPV hoidellut koviakin vastustajia, Erää vastaan pieni notkahdus oli varmaan joku suonenveto molemmilta jengeiltä. SSV hoitelee pinnoja rutiinilla ja playoff-paikka varma, tosipeleissä voi kiristää sitten. Eli 3 selkeää mitaliehdokasta ja kaksi haastajaa. Erä ja Indians playoffseissa olis yllätys.
Kokkko
27/10/2014
Nokiam KrP täytyy myöntää että kapealla liiga rungolla jo sijalla 9. Saisi parantaa mv pelaamista. Pohjonen selvä ykkönen sitten aaltonen ei ole oikein vakuuttanut. Spv selvä ykkönen sitten happee jne...

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.