Happee nappasi voiton viime kevään finaalitoisinnosta – ”Hyvää vääntöä ja väkevää kamppailua”

Petri Kauko (1+2 )ja Juuso Heikkinen (2+0) olivat tänään vahvalla pelipäällä. Kuva: Topi Naskali

Petri Kauko (1+2  )ja Juuso Heikkinen (2+0) olivat tänään vahvalla pelipäällä. Kuva: Topi Naskali
Petri Kauko (1+2 ) ja Juuso Heikkinen (2+0) olivat tänään vahvalla pelipäällä. Kuva: Topi Naskali

Tampereen Classic isännöi Jyväskylän Happeeta keskiviikon miesten Salibandyliigan kamppailussa. Viime kevään finaalien toisinto päättyi vierasjoukkue Happeen hyväksi lukemin 5-7 (1-1,1-2,3-4).

Happee palasi jälleen voittokantaan ja nousi takaisin Salibandyliigan kärkipaikalle. Classicin neljän ottelun voittoputki katkesi ja joukkue on nyt sarjassa viidentenä.

Mihin ottelu ratkesi?
Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat tiukkaa vääntöä ja maalivahdit olivat isossa roolissa molemmissa päädyissä. Kolmanteen molemmat joukkueet saivat vahvan alun ja verkko pöllysi kummassakin päädyssä kahdesti, Happeen jäädessä maalin johtoasemaan. Lopullinen ratkaisu nähtiin, kun Happee iski kaksi maalia aikavälillä 56.25-56.36. Happee oli terävämpi eritoten ratkaisevilla hetkillä ja iski vahvasti vastaan. Pisteet ansaitusti jyväskyläläisten reppuun.

Ottelun hahmo?
Happeen maajoukkuevahti Eero Kosonen oli jälleen erinomaisen varma. Eritoten kahdessa ensimmäisessä erässä Kosonen latisti kotijoukkueen intoa useilla huipputorjunnoilla. Tänään 35 vuotta täyttänyt Petri Kauko pelasi mainiosti ja saalisti tehot 1+2.

Ottelun puheenaihe?
Yleensä ei tarvitse tuomaritoiminnasta mainita, mutta tämän ottelun pari ei ollut joukkueiden ansaitsemalla tasolla. Kahdessa ensimmäisessä erässä useampi vihellys vaikutti menevän väärin, mutta eritoten kolmannessa erässä nähtiin jopa vaarallisia tilanteita, joista rangaistukset jäivät pieniksi tai viheltämättä. Näiden tilanteiden seurauksina Classicin Tino Salminen joutui jättämään kentän selkävamman takia ja Veli-Matti Hynynen loukkasi päänsä istuen loppupelin sivussa.

Veli-Matti Hynynen näki tähtiä Mika Savolaisen töötin jälkeen. Savolainen sai tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen. Kuva: Topi Naskali
Veli-Matti Hynynen näki tähtiä Mika Savolaisen töötin jälkeen. Savolainen sai tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen. Kuva: Topi Naskali

Kommentit:
– Tämä oli tämmöistä marraskuun läpsyttelyä kaksi ekaa erää. Kolmannessa sitten molemmat joukkueet syttyivät peliin, kun tunne tuli mukaan kentälle, kommentoi Happeen Juuso Heikkinen.

– Kopissa käytiin tätä läpi ja suurimmaksi ongelmaksi nousi maalinteko, kommentoi taasen Classicin Lassi Toriseva.

– Erittäin tyytyväinen tuloksesta. Tultiin kahteen ensimmäiseen erään hyvin, mutta hiivuttiin loppua kohden. Kolmannessa erässä oli sitten hyvää vääntöä ja väkevää kamppailua, arvioi Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen.

– Hynysen tilanne selvinnee huomenna. Isku tuli päähän, mutta en nähnyt tilannetta. Sinänsäkin harmi, että loukkaantumisia on jo muutenkin. Lauantaina on sarjapeli ja sunnuntaina Suomen Cupia. Hynysen pelikunto selviää siis viimeistään lauantaina, kommentoi Pulkkinen Hynysen loukkaantumista.

– Tultiin kolmannen erän alussa hyvin 4-4-tilanteeseen, mutta Happee pääsi iskemään liian nopeasti 4-5. Paljon tuntui olevan paikkoja, mutta Happeella oli ehkä enemmän juuri niitä huippupaikkoja. Yksittäisiä pelaajia en nostaisi, vaan oli tasainen suoritus koko joukkueelta, mikä on tietysti myös positiivista, arvioi Classicin Jarkko Rantala omiensa otteita.

– Kyynärpää tuli selkään. Alaselkään sattui ja hengittäminen tuntui vaikealta, kommentoi Rantala Salmisen loukkaantumista.

Myös Tino Salminen kieri tuskaisena Peter Kotilaisen käsittelyn jälkeen. Kuva: Topi Naskali
Myös Tino Salminen kieri tuskaisena Peter Kotilaisen käsittelyn jälkeen. Kotilainen selvisi rangaistuksetta. Kuva: Topi Naskali

Tilastohuomiot:
Classic: Lassi Toriseva 27 torjuntaa
Happee: Petri Kauko 1+2, Juuso Heikkinen 2+0, Jami Manninen 1+1, Kaapo Savinainen 1+1, Eero Kosonen 23 torjuntaa

Päivän muut ottelut:
Erä-Nokian KrP 9-7
Indians-Koovee 5-7

Linkit:
Ottelutilasto

19 comments

  1. En nähnyt ottelua. Mutta todettakoon minäkin, että ”Savolainen taas”. Jos ei miestä itse ota vastuuta teoistaan, niin olisiko tuomareiden tai viime kädessä salibandyliitto se taho, keneen olisi syytä katsoa itseään peiliin?

  2. Paikalla olin, mutta tuota tilannetta ei päätykatsomosta oikein kovin hyvin nähnyt. Vauhtia ei ollut juuri kummallakaan, mutta hieman kyyryssä ollut Hynynen oli tietysti paljon lyhyempi kuin Savo pystyssä. Ehkäpä tuohon saadaan sitten jostain toisesta kulmasta lisää selvyyttä.

  3. Ja lukekaa paikallilehti. Tosi ammataidoton kirjoitus päivän pelistä. ( kauko keräsi luitaan taklauksen johdosta.) jos kaveri ei osaa tai ymmärrä lajista missä tehdään maaleja eikä telota vastustajaa tohon sävyyn . Siirry 7 päivää lehteen kirjoittaan . Siä saa kirjoittaa täyttä p………?

  4. Tässä on tätä jauhantaa, niin onko mahdollista saada videoa tapahtumista ja myös maaleista niin loppuu pulinat.

  5. Savolaisen kohdalla TAAS on jo ihan oikeutettua, ainakin mun mielestä ja tämä ilman videota…

  6. Järveläiseltä vaan avointa kirjettä liikkelle. Hynynenhän on tunnetusti aika rotta, joten siinä kaksi samantyyppistä pelaajaa vaan taas osui samalle juoksulinjalle?

  7. Ehkäpä seura tiedottaa liittoa tai kurinpitohenkilö tiedustelee terveydellisiä jälkiseuraamuksia seurasta. Jos niitä tuli, niin eivät kai säännöt anna muuta mahdollisuutta kuin pistää sanktioita Savolaiselle. Monesko kerta kun äijä teloo? Kuka niitä enää laskee. Aivan sama tarkoittiko töötätä päähän, mutta teki, ja siitä pitää kantaa vastuu. On noita kaappeja liigassa muitakin, mutta harvoin muille sattuu. Sattuma Savolaisen kohdalla on vastoin tilastollista todennäköisyyttä.

  8. AL:ssa Classicin pelistä tutusti iso juttu kuvineen. KrP ja Koovee kuitattiin muutamalla rivillä.
    Kannattaa tarjota toimittajalle vähän VIP-sapuskaa ennen peliä…
    🙂
    Ottakaa opiksi.

  9. Korjataan ny sen verran; ettei se Savolainen kyllä ole millään mittarilla mikään ”kaappi”, keskivertopelaajaa pirusti pidempi, ja salibandyyn poikkeuksellisen huonolla kanssapelaajan kunnioituksella varustettu kuitenkin…

  10. Kaappi ja kaappi. No se on yleensä riittänyt puolusteluksi ja selitykseksi, kun Mikalle sattuu, että mikkihiiret eivät osaa varoa kun iso (pitkä) mies pistää ”roppaa likoon” . Selittely osoittaa vaan sitä samaa vastustajan kunnioituksen puutetta mitä kentällä ilmenee. Ei näytä sanktiot tehoavan tässä tapauksessa, valitettavasti. Jos näin, tullaanko pian tilanteeseen, jossa pelaajien on haettava oikeusturvaa oikeusteitse? Pahoinpitely on tässä yhteiskunnassa rangaistava teko.

  11. ”Pääkatsomosta” katsoen Savolaisen ja Hynysen tilanne näytti siltä että Hynynen lähti itse hakemaan kontaktia ja Savolainen antoi otti kaverin vastaan kohtuu kovaa.

    Edellistä tilannetta selkeesti rumempi tapaus oli Kotilaisen ajo Salmisen selkään. Tuossa tilanteessa kulminoitui ottelun erotuomaritoiminnan surkeus; tuomari seisoi ihan vieressä eikä nähnyt / halunnut / viitsinyt puhaltaa tilanteesta rikettä vaikka siinä olisi ollut ihan jäähyn paikka.

  12. Kotilainen olisi ansainnut jäähyn. Ehdottomasti. Mutta Peter sentään yritti hidastaa tossa kontakti-tilanteessa, Savolainen tööttäs kyynärpäällä puun takaa suoraan päähän. On näistä pelikieltoja ennenkin jaettu.

  13. Mika ”Sika”Savolainen taas asialla!!Toivottavasti tuomarit ottavat sika Savolaisen tarkkailuun ja tuolta Matsista on jotain filmiä!!Ei voi olla mahdollista,että joka kausi sika Savolaisen jäljiltä lähtee kavereita lasarettiin!!Sika pelaa samallaista sikaa usein kuin isänsä pelasi jääkiekossa!!Ei pojasta näköjään polvi parane,kun vaan pahenee!!Äivotäräys tuli Happeen pelaajalle ja muistetaan viime vuonnakin paha loukkaantuminen tilanteessa mistä sika sai huilia!Nyt tuomarit tarkkana ettei tämä sama kaveri aiheuta enempää sairaala reissuja!!Mihin hävisi se tiukempi linja viime vuoden Seinäjoen ottelun jälkeen,kun siellä lensi kaveria ulos aivan naurettavista tilanteista!!!!Nyt vaan tulee jatkuvasti 2min.vaarallinen peli!!

  14. Tarkkailuun? Onko laji keksitty missä voi tarkkailla? Pienestä hipasusta elinkautinen. Tältä kantti jätkältä, mitä muuta ei osaa, törkee selkään ajo. Hynynen, pää pystyyn ..