Miehet

Suomen nuori tähti taisteli finaalissa vatsalihas revenneenä – ”Oli saumat voittaa”

14.12.
2014
0 Kommenttia
7
Miehet
Miko Kailialan (oik.) ensimmäinen MM-turnaus päättyi hopeamitaliin. Kuva: Salibandyliiga

Miko Kailialan (oik.) ensimmäinen MM-turnaus päättyi hopeamitaliin. Kuva: Salibandyliiga

Miko Kailialan, 21, uran ensimmäinen MM-turnaus jäi selvästi plussalle, vaikka mestaruus jäi häneltä ja Suomelta haaveeksi. Ruotsi oli MM-finaalissa parempi lukemin 3–2.

SSV:ssä pelaava nuorukainen pelasi itsensä komeasti kansainväliseen tietoisuuteen. Tshekki-välierässä Kailiala teki kaksi tärkeää maalia. Ruotsia vastaan Kailiala jäi kuitenkin tehoitta.

– Pettymys tämä on. Vastus oli äärimmäisen kova, mutta meillä oli saumat voittaa. On sanaton olo, Kailiala muotoili Pääkallo.fi:lle finaalitaiston tauottua.

Kaksi vuotta sitten Ruotsi löylytti Suomea MM-finaalissa oikein urakalla. Nyt Suomi taisteli huomattavasti paremmin.

– Ero on kurottu kiinni. Olemme löytäneet jutun, jolla Ruotsin voi voittaa, Kailiala kommentoi.

Mikä se juttu on?
– Tiukka viisikkopeli ja vähistä paikoista pitää tehdä maalit. Myös mentaalipuoli oli tärkeä osa, piti ymmärtää, että joudumme kyykkimään.

Kailiala paljasti, että hänet jouduttiin ”parsimaan kokoon” MM-finaaliin. Kailiala loukkasi alkusarjan Latvia-pelissä itseään, eikä pelannut Ruotsia vastaan alkusarjassa.

– Poikittaisessa vatsalihaksessa on repeämä. Näin meidän fyssarit se diagnosoi. Minulle laitettiin teippaukset, korsetti, linimenttiä ja särkylääkkeet päälle. Onneksi pääsin pelaamaan, Kailiala selosti vilauttaen pelipaidan alla olevia ”virityksiä”.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.