Ulosajettu Wirmo-luotsi seurasi joukkueensa nousun katsomosta – ”Isolla sydämellä”

Jussi Lännistö iski tehot 3+1 Welhojen reppuun. Myös Wirmon 7-7-tasoitusmaali oli Lännistön käsialaa. Kuva: Jarmo Jokila

Wirmon ja Welhojen välisestä divarikamppailusta ennakoitiin kuumaa ja värikästä tapahtumaa. Sellainen 7-7-tasapeliin (3-1, 0-3, 4-3, 0-0) päättynyt kamppailu tosiaan olikin. Mynämäkeläiset kirivät lopussa savolaisten kahden maalin etumatkan kiinni kotiyleisön huutaessa hurmoksessa. Jatkoajalla molemmilla oli paikat voittomaalin, mutta tasapeliin koitos lopulta päättyi.

Wirmo nousi tasurilla pisteen päähän ÅIF:sta, joka on pudotuspeliviivan yläpuolella. Welhot on Wirmoa kaksi pistettä edellä seiskapaikalla, tosin kaksi peliä Puimureita vähemmän pelanneena.

Mihin ottelu ratkesi?
Welhot siirtyi kahden maalin vierasjohtoon viisi minuuttia ennen loppua Eero Vepsäläisen osumalla. Wirmo ei kuitenkaan luovuttanut, vaan vyöryi väkisin tasoihin. Olli Laine kavensi 6-7:een ajassa 56.15 ja tasoituksen punnersi Jussi Lännistö, kun pelikello näytti aikaa 58.06.

Ottelun hahmot?
Wirmon Lännistö ja Welhojen Riku Tuononen tekivät kumpikin hattutempun. Molemmat keräsivät myös valtavan määrän peliminuutteja, eikä virheitä juuri tullut. Maalivahdit olivat varsinkin päätöserässä melkoisessa pallosateessa. Vaikka osumia selän taakse painuikin, Wirmon Harri Soini torjui viimeisellä kolmanneksella 11 kertaa ja Welhojen Petri Lesch 16 kertaa.

Ottelun puheenaihe?
Peli oli heti ensimmäisistä minuuteista alkaen kuuma ja kovavauhtinen. Tunteet pursuivat yli molemmilla joukkueilla. Toisessa erässä Wirmon päävalmentaja Petri Seppiselle vihellettiin 2+10 minuutin käytösrangaistus, mutta vastaavia meni molempiin suuntiin myös ohi pillimiesten korvien. Seppinen joutuikin seuraamaan peliä koko kolmannen erän katsomon puolelta.

Viihdearvoltaan peli oli kauden ehdotonta kärkeä HaNi-hallissa. Laidat sinkoilivat, suu paukkui, mutta molemmat iskivät myös läjän komeita osumia.

Petri Seppinen ajettiin ulos 39 peliminuutin kohdalla. Seppinen sanoi pelin jälkeen, että ei ymmärtänyt oman ulosajonsa syytä. Kuva: Jarmo Jokila

Kommentit:
– Pallollinen rohkeutemme katosi lopussa, kun pääsimme kahden maalin johtoon. Siinä Wirmon tasoituksessa koko viisikko lamaantui, se tietenkin harmittaa. Jos kokonaisuutta katsoo, niin aika lailla oikeutettu tulos. Meillä kävi pallo jatkoajalla vastustajan ylärimassa, mutta oli siinä Wirmollakin paikkansa, sanoi Welhojen päävalmentaja Jani Lipsanen.
– Hieno taistelu, isolla sydämellä jätkät nousivat tasoihin. Sitä ulosajoa en ymmärrä, mutta asiaan on ihan turha julkisesti palata. Jätkien kanssa siitä on puhuttu ja sillä mennään. Omaan piikkiin sen toki otan, vaikka tuomarin päätöstä suuresti ihmettelen, Seppinen totesi The Cassun jälkipelihaastattelussa.
– Jo toisessa erässä tuntui, että jalat menevät hapoille, mutta sieltä kuitenkin noustiin. Loppu oli hyvä, mutta voittoakin tarjottiin. Nälkää jäi, kommentoi hatullisen naulannut Wirmon Jussi Lännistö.
– En ole tyytyväinen, koska noin monta meni omiin. Siihen jatkoajalla tulleen laukaukseen en ehtinyt edes kunnossa reagoida. Taisi osua ensin käteen, siitä kypärään ja riman kautta selkään, mutta onneksi ei uponnut, myhäili ensimmäisen pelinsä Wirmon paidassa HaNi-hallissa torjunut Harri Soini.

Tilastopoiminnat:
Wirmo: Jussi Lännistö 3+1, Janne Tissari 1+2, Matti Alivuotila 1+2, Olli Laine 1+1. Harri Soini 30 torjuntaa (9+9+11+1).
Welhot: Matti Turunen 0+4, Riku Tuononen 0+3, Eero Vepsäläinen 2+0. Petri Lesch 26 torjuntaa (5+4+16+1).