Divarit

Ulosajettu Wirmo-luotsi seurasi joukkueensa nousun katsomosta – ”Isolla sydämellä”

14.02.
2015
11 Kommenttia
1
Divarit
Jussi Lännistö iski tehot 3+1 Welhojen reppuun. Myös Wirmon 7-7-tasoitusmaali oli Lännistön käsialaa. Kuva: Jarmo Jokila

Jussi Lännistö iski tehot 3+1 Welhojen reppuun. Myös Wirmon 7-7-tasoitusmaali oli Lännistön käsialaa. Kuva: Jarmo Jokila

Wirmon ja Welhojen välisestä divarikamppailusta ennakoitiin kuumaa ja värikästä tapahtumaa. Sellainen 7-7-tasapeliin (3-1, 0-3, 4-3, 0-0) päättynyt kamppailu tosiaan olikin. Mynämäkeläiset kirivät lopussa savolaisten kahden maalin etumatkan kiinni kotiyleisön huutaessa hurmoksessa. Jatkoajalla molemmilla oli paikat voittomaalin, mutta tasapeliin koitos lopulta päättyi.

Wirmo nousi tasurilla pisteen päähän ÅIF:sta, joka on pudotuspeliviivan yläpuolella. Welhot on Wirmoa kaksi pistettä edellä seiskapaikalla, tosin kaksi peliä Puimureita vähemmän pelanneena.

Mihin ottelu ratkesi?
Welhot siirtyi kahden maalin vierasjohtoon viisi minuuttia ennen loppua Eero Vepsäläisen osumalla. Wirmo ei kuitenkaan luovuttanut, vaan vyöryi väkisin tasoihin. Olli Laine kavensi 6-7:een ajassa 56.15 ja tasoituksen punnersi Jussi Lännistö, kun pelikello näytti aikaa 58.06.

Ottelun hahmot?
Wirmon Lännistö ja Welhojen Riku Tuononen tekivät kumpikin hattutempun. Molemmat keräsivät myös valtavan määrän peliminuutteja, eikä virheitä juuri tullut. Maalivahdit olivat varsinkin päätöserässä melkoisessa pallosateessa. Vaikka osumia selän taakse painuikin, Wirmon Harri Soini torjui viimeisellä kolmanneksella 11 kertaa ja Welhojen Petri Lesch 16 kertaa.

Ottelun puheenaihe?
Peli oli heti ensimmäisistä minuuteista alkaen kuuma ja kovavauhtinen. Tunteet pursuivat yli molemmilla joukkueilla. Toisessa erässä Wirmon päävalmentaja Petri Seppiselle vihellettiin 2+10 minuutin käytösrangaistus, mutta vastaavia meni molempiin suuntiin myös ohi pillimiesten korvien. Seppinen joutuikin seuraamaan peliä koko kolmannen erän katsomon puolelta.

Viihdearvoltaan peli oli kauden ehdotonta kärkeä HaNi-hallissa. Laidat sinkoilivat, suu paukkui, mutta molemmat iskivät myös läjän komeita osumia.

Petri Seppinen ajettiin ulos 39 peliminuutin kohdalla. Seppinen sanoi pelin jälkeen, että ei ymmärtänyt oman ulosajonsa syytä. Kuva: Jarmo Jokila

Petri Seppinen ajettiin ulos 39 peliminuutin kohdalla. Seppinen sanoi pelin jälkeen, että ei ymmärtänyt oman ulosajonsa syytä. Kuva: Jarmo Jokila

Kommentit:
– Pallollinen rohkeutemme katosi lopussa, kun pääsimme kahden maalin johtoon. Siinä Wirmon tasoituksessa koko viisikko lamaantui, se tietenkin harmittaa. Jos kokonaisuutta katsoo, niin aika lailla oikeutettu tulos. Meillä kävi pallo jatkoajalla vastustajan ylärimassa, mutta oli siinä Wirmollakin paikkansa, sanoi Welhojen päävalmentaja Jani Lipsanen.
– Hieno taistelu, isolla sydämellä jätkät nousivat tasoihin. Sitä ulosajoa en ymmärrä, mutta asiaan on ihan turha julkisesti palata. Jätkien kanssa siitä on puhuttu ja sillä mennään. Omaan piikkiin sen toki otan, vaikka tuomarin päätöstä suuresti ihmettelen, Seppinen totesi The Cassun jälkipelihaastattelussa.
– Jo toisessa erässä tuntui, että jalat menevät hapoille, mutta sieltä kuitenkin noustiin. Loppu oli hyvä, mutta voittoakin tarjottiin. Nälkää jäi, kommentoi hatullisen naulannut Wirmon Jussi Lännistö.
– En ole tyytyväinen, koska noin monta meni omiin. Siihen jatkoajalla tulleen laukaukseen en ehtinyt edes kunnossa reagoida. Taisi osua ensin käteen, siitä kypärään ja riman kautta selkään, mutta onneksi ei uponnut, myhäili ensimmäisen pelinsä Wirmon paidassa HaNi-hallissa torjunut Harri Soini.

Tilastopoiminnat:
Wirmo: Jussi Lännistö 3+1, Janne Tissari 1+2, Matti Alivuotila 1+2, Olli Laine 1+1. Harri Soini 30 torjuntaa (9+9+11+1).
Welhot: Matti Turunen 0+4, Riku Tuononen 0+3, Eero Vepsäläinen 2+0. Petri Lesch 26 torjuntaa (5+4+16+1).

Päivän muut ottelut:
SB Vaasa-Erä Akatemia 7-6
Blue Fox-PSS 9-4
Blackbirds-Steelers 5-9
LasB-Åif 5-4
SBS Masku-LNM 5-6

Linkit:
Ottelutilastot
Jarmo Jokilan kuvasetti

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
yllättynyt maskusta moneen kertaan tällä kaudella
15/02/2015
Hyvä peli myös tuo maskun peli, masku olisi ansainut pisteet mutta taas harmittava maalin tappio
Hienoa mynämäki
15/02/2015
kyllä saa seppinen syyttää vain itseään ulosajosta. hieno tapahtuma jälleen kerran wirmolta! toivottavasti pääsevät pleijareihin!
Gond
15/02/2015
Wirmolla taso ailahteli. Ekassa olisivat voineet tappaa pelin. Se on täyttä hallintaa. Toinen erä oli surkea, mut sit taas kolmannessa tuttua wirmoa. Kovaa taistelua ja tasapeli vaik maalipaikkoja oli myös voittaa. Lännistö teki mitä tahtoi, tai kai se ois neljännenki maalin tahtonut.
Etäkatsoja
15/02/2015
Ykkösketjulla näytti kulkevan todella mukavasti ja maaleja tuli mukavat 5 + 5. Toisessa erässä toki ajatus oli välillä ihan muualla kuin pallossa ja sekin näkyi valotaululla.
siis mitä??
16/02/2015
saako nykyään ulosajon jälkeen jäädä katsomoon? mites ne säännöt menee?
Niin siis mitä?
16/02/2015
Itsekkin sitä mietin että onko näin et jos valmentaja saa 2+10 niin on ulosajo. Koska punaista korttia tilanteessa ei näytetty. Selventäkää tietämätöntä.
Doffe
17/02/2015
Näin väitettiin, et katsomoon lentää. Punaista ei siis näytetty.
Jonne Lehtimäki
18/02/2015
Muutama ote säännöistä epäselvyyksien hälvennyttämiseksi:

Pelisäännöt: 608.2.
"...Mikäli joukkueen toimihen­kilölle tuomitaan henkilökohtainen rangaistus, hänet on lähetettävä katsomoon pelin loppuajaksi, ja joukkueen kapteenin on valittava kenttäpelaaja, jolla ei ole rangaistusta kärsittävänä, suorittamaan joukkuerangaistus."

Ja Kilpailusäännöistä 10., 62. § hieman poimien:
"...Pelikiellossa oleva henkilö ei ottelutapahtuman aikana saa oleskella joukkueille, ottelun toimitsijoille tai erotuomareille varatuissa tiloissa. Tämä tarkoittaa sitä, että kiellossa oleva henkilö saa oleskella vain yleisölle tarkoitetuissa tiloissa..." ja sama pätee myös toimihenkilöille.

Eli yleisötiloissa kummassakin tapauksessa. Olen tosin nähnyt ainakin kertaalleen, että ottelun aikana ulosajettu valmentaja on poistettu häiritsevän käyttäytymisen johdosta myös katsomosta.
Kekki
18/02/2015
Henk.koht. rangaistus 2+10, th katsomoon. Ulosajettu "kortilla", tuomio 5+20, ei asiaa katsomoon.
Tarkkailija
18/02/2015
Juurikin näin KEKKI.

JONNE: eli tuomari on ollut asiasta oikeilla käryillä poistaessaan "kortitetun" pelaajan/TH:n katsomosta pelin aikana, jossa PR annettu. Silloin kuuluu rangaistun pelaajan/TH:n olla kopissa (jos joutuu/haluaa hallille jäädä).

Kun TH saa vaikka PR2:n, niin sitä jälkimmäistä (1+1) yhden ottelun pelikieltoa voi sitten viettää katsomossa.
Jonne Lehtimäki
18/02/2015
I stand corrected, eli kohdassa 611 tosiaan kielletään yleisötiloissa oleminen:

"Järjestäjä on vastuussa siitä, että rikkeen tehnyt henkilö menee puku­huoneeseen, eikä palaa katsomoon tai pelikentälle loppupelin aikana, mahdollinen jatkoaika ja rangaistuslaukauskilpailu mukaan lukien."

Jos oikein pilkkua lähdetään viilaamaan, niin sääntöjen sanamuodoissa on ristiriita, koska PR1:n "aiheuttaa pelikiellon ottelun loppuun saak­ka" ja toisaalla, että pelikiellon aikana saa oleskella vain yleisötiloissa. Onneksi näitä esiintyy kuitenkin loppujen lopuksi melko harvoin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.