Classic voittoihin naisten ja A-nuorten finaaleissa – katso keskiviikon salibandytulokset

Eliisa Alanko johdatti ensimmäisessä finaaliottelussa joukkueensa voittoon osumalla kolmannessa erässä kahdesti. Kuva: Topi Naskali

Eliisa Alanko johdatti ensimmäisessä finaaliottelussa joukkueensa voittoon osumalla kolmannessa erässä kahdesti. Arkistokuva: Topi Naskali

Naisten Salibandyliigan finaaleissa Classic nappasi ensimmäisen otteluvoiton lyömällä Hämeenlinnan Elenia Areenassa SB-Pron. A-nuorten kolmannessa finaaliottelussa mestaruus oli jo katkolla kotijoukkue Erälle, mutta Classic venyi myös tässä sarjassa vierasvoittoon ja siirsi ratkaisua eteenpäin.

Naisissa mestaruutta puolustava, ja runkosarjan nimiinsä vienyt SB-Pro oli pitkään niskan päällä johtaen ottelua kahden maalin erolla, mutta Classic nousi kolmannessa erässä mukaan peliin ja lopulta ohi vieden ottelun nimiinsä lukemin 2-3 (1-0, 1-0, 0-3). Erityisesti kolmannessa erässä kaksi maalia viimeistellyt Eliisa Alanko oli avainasemassa tamperelaisryhmän avausvoitossa. Alangon lavasta syntynyt voittomaali pysäytti pelikellon aikaan 57:48.

A-nuorissa Erä oli vienyt finaalisarjan kaksi ensimmäistä ottelua yhden maalin erolla, mutta tänään Classic vastasi haasteeseen voittamalla kolmannen ottelun häikäisevän toisen erän ansiosta numeroin 4-5 (1-0, 2-5, 1-0). Classicin Atte Eronen osui kahdesti ja voittomaalin viimeisteli Krister Savonen.

Kummankin finaalisarjan seuraavat ottelut pelataan tulevana lauantaina Tampere Areenalla.

Pääkalloennakko: A-nuorten tähtisikermät aloittavat taistelun kullasta – Savonen, Salo, Nuutinen…