Maajoukkueet

Ex-NHL-kiekkoilija seuraa poikansa pelejä MM-kisoissa – ”Hän on samantyylinen pelaaja myös lätkässä”

30.04.
2015
1 Kommentti
5
Maajoukkueet
Vesa Viitakoski lopetti pelaajauransa Oulun Kärppien paidassa keväällä 2010. Tällä hetkellä hän toimii HPK:n apuvalmentajana. Kuva: Liiga

Vesa Viitakoski lopetti pelaajauransa Oulun Kärppien paidassa keväällä 2010. Tällä hetkellä hän toimii HPK:n apuvalmentajana. Kuva: Liiga

Pääkallo.fi kertoi aiemmassa jutussaan 19-vuotiaiden MM-kisoissa pelaavasta Valtteri Viitakoskesta, joka edustaa turnauksessa Kanadan maajoukkuetta. Toimitus löysi hallin katsomo-osasta myös hänen isänsä, entisen NHL-kiekkoilija Vesa Viitakosken haastateltavaksi.

Isoa Kanada-lippua pitelee katsomossa käsissään suomea puhuva seurue. Mieshenkilö käy juuri päättyneen Tanska-ottelun jälkeen jututtamassa Kanadan Valtteri Viitakoskea. Kyseessä on Viitakosken perhe, joka on matkustanut katsomaan Valtterin peliesityksiä Etelä-Ruotsiin.

Perheen isä Vesa Viitakoski oli aikanaan itsekin maajoukkuetason pelaaja, tosin jääkiekossa. Pitkällä urallaan hän edusti NHL-seura Calgary Flamesin lisäksi muun muassa Oulun Kärppiä ja Tampereen Ilvestä, jossa hänet muistetaankin seuralegendan maineessa.

Vesa Viitakoski kertoo Pääkallo.fi:lle, että porukka aikoo seurata Kanadan pelit paikan päällä loppuun asti.

– Meillä on täällä koko perhe koolla, kun myös Valtterin tyttöystävä lähti mukaan. Olemme ihan sunnuntaihin asti kannustamassa Valtteria ja hänen joukkuettaan, isä Vesa Viitakoski kertoo.

Hän jatkaa arvioimalla Kanadan ja Valtterin peliesitystä Tanskaa vastaan. Vastustaja oli selvä suosikki otteluun lähdettäessä, mutta Kanada pisti hyvin kampoihin häviten vain kahdella maalilla.

– Valtterilla oli tänään pelissä jokunen hyvä maalintekopaikka. Ehkä vähän lisää terävyyttä vielä niihin ja liikkeeseen, niin hyvä tulee. Hän on aika samantyylinen pelaaja niin salibandyssa kuin lätkänkin puolella, ja samoja kehittämisen osa-alueita on nähtävissä, Vesa Viitakoski summaa.

Ison Kanada-lipun viereen asettautunut Viitakosken perhe seurasi jännittyneenä Valtteri-pojan peliä Helsingborgissa. Kuva: IFF

Ison Kanada-lipun viereen asettautunut Viitakosken perhe seurasi jännittyneenä Valtteri-pojan peliä Helsingborgissa. Kuva: IFF

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
sorvankylän kurvi
30/04/2015
Eiköhän Vesa ole edustanut myös Tapparaa, jonka kasvatti hän muistaakseni on ja Tapparasta Galgaryyn lähti. Tässä iässä saattapi tuo muisti pettää. Mutta hienoa nähdä suomalais väriä muissakin joukkueissa kuin Aussien joukkueissa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.