Tässä ovat Suomen Cupin neljännen kierroksen otteluparit – ensimmäinen pääsarjajoukkue mukana

Happee juhli viime helmikuussa miesten Suomen Cupin voittoa. Kuva: Jari Turunen

Happee juhli viime helmikuussa miesten Suomen Cupin voittoa. Kuva: Jari Turunen
Happee juhli viime helmikuussa miesten Suomen Cupin voittoa. Kuva: Jari Turunen

Miesten TEHO Sport Suomen cupin 4. kierroksen otteluparit (11 kpl) on arvottu. Kolmannelta kierrokselta pelaamatta on vielä kolme ottelua: Pauhu (2. div) – Soittorasia IV (3. div), Happee Steamers (2. div) – Urho (3. div) ja Blasters (2. div) – TahVe (5. div). Neljännellä kierroksella cupin aloittaa miesten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (Divari) pelaava Josba Joensuusta.

TEHO Sport Suomen cupin 4. kierroksen otteluparit ovat:

Pauhu (2. div)/Soittorasia IV (3. div) – BB-88 (2. div)
Nibacos (2. div) – AC HaKi (2. div)
Happee Steamers (2. div)/Urho (3. div) – SB Heinola (2. div)
Jokerit Team (3. div) – Tiikerit (2. div)
Blasters (2. div)/TahVe (5. div) – SB Vaasa II (2. div)
Dynamo Oulu (3. div) – Valtti Blues (2. div)
FBC Raseborg (2. div) – O2-Jkl (2. div)
Merikoski SBT (2. div) – Hatsina (2. div)
PiSaBa (2. div) – Josba (Divari)
VKTP (2. div) – PHSB (2. div)
SB Naantali (2. div) – Soittorasia (2. div)

4. kierroksen runkopelipäivä on lauantai 15.10.2016

6 comments

  1. Divarista lähti siis yksi joukkue? Entäs liigasta?

    Aika heikko on tämä formaatti nykyisellään, valitettavasti.

  2. Tällä kierroksella mukaan hyppäs yks jengi divarista. Seuraavalla tulee vielä mukaan ÅIF. Liigasta mukana Steelers, LasB ja kova nelikko (Happee, Classic, ErVi ja SPV). Mutta kyllä tää formaatti aika ”turha” on divari -ja liigan keskikastin jengeille.

  3. Kyllä Cup-kilpailu on kuitenkin tärkeä lajillemme. Se on alemman sarjatason joukkueille aito mahdollisuus yrittää haastaa korkeammalla tasolla pelaavia joukkueita. Yhdelläkään joukkueella ei ole niin paljon otteluita, että Cup-ottelut eivät mahtuisi aikatauluihin. Jokainen Cup-ottelu on lisäkokemus kaikille osallistujille. Ylemmän sarjatason joukkueet tuovat alemman sarjatason joukkueille ja niiden kannattajien eteen cup-huuman (yleensä). Cup-kilpailu on mainio mahdollisuus nostaa lajimme arvostusta. Saada kotisaliin uusia vastustajia tai käydä ihan vierailla mailla vieraan joukkueen/yleisön edessä pelaamassa. Cup-kilpailun pitäisi olla kuin Englannin Cup. Arvostettu. Vähän tietysti harmittaa miksi esimerkiksi Divari-joukkueita ei ole enempää mukana kuin 2 kpl. Kokonaisbudjetissa cupin ei pitäisi olla ratkaisevassa asemassa. Olisihan Divarijoukkueilla kuitenkin mahdollisuus päästä mittaamaan tasoaan Liigajengejä vastaan. Jos vain ensin hoitavat velvollisuutensa pois ja käyvät alempisarjalaisten kanssa taiston jatkopaikasta. Näissä koitoksissa ylempisarjalainen on aina vähän kuin lajin ”mesenaatti”. Aian ei ymmärretä kuinka hieno asia alemman sarjatason joukkueille on saada ”isoja joukkueita” kylään. Suomen Cup on hieno kilpailu ja itse formaatissa ei ole mitään vikaa. Jotenkin vain pitäisi saada kaikki pääsarjajoukkueet (Divari, liiga) kuitenkin mukaan. Suomen jalkapallosta ei kannata kuitenkaan ottaa mallia, ihan outo systeemi aloitta Suomen Cup 2017 jo kesällä 2016…

  4. Kyllä Henri ”wörkki” Niskanen vie Steamerssin vielä finaaliin ja lopulta kultaan.