Juniorit

U16-maajoukkueiden päävalmentajat valittu – Rantala ja Santanen puikkoihin

16.03.
2017
1 Kommentti
2
Juniorit

Jarkko Rantala palaa Suomeen ja ottaa poikien U16-maajoukkueen siipiensä suojaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Eerikkilän Urheiluopiston Floorball Academy (FBA) ja Salibandyliitto ovat yhdessä palkanneet kaksi päätoimista henkilöä MAAJOUKKUETIE FBA-toimintaan kahden vuoden määräajalle.

FBA-valmentajana/-kouluttajana ja poikien U16-maajoukkueen päävalmentajana 1.5.2017 aloittaa Jarkko Rantala. Samalla tehtäväsisällöllä tyttöjen U16-maajoukkueen päävalmentajana 1.4.2017 aloittaa Hannu Santanen.

Jarkko Rantala, 48, on pitkän linjan valmentaja ja toiminut niin junioreiden kuin aikuisten parissa. Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkuetta hän valmensi vuosina 2009-2013. Hänen johdollaan Suomen pojat saavuttivat MM-kultaa keväällä 2011 ja kaksi vuotta myöhemmin tuloksena oli pronssia. Salibandyliigassa hän on valmentanut Classicia ja lappeenrantalaista NST:tä. Tällä kaudella hän valmentaa Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla pelaavaa Zug Unitedia tavoitteena nousu ylimmälle sarjatasolle.

– Koen alkavan U16-maajoukkuetoiminnan erilaisena haasteena kuin alle 19-vuotiaiden kanssa tekemisen. Kilpailullinen puoli on nuorempien kanssa toisarvoisempi seikka. Tässä korostuu enemmän kasvatuksellinen puoli ja se, että pääsee konkreettisesti tekemään pohjatyötä, jotta meillä olisi joskus tulevaisuudessa uusia vastuunkantajia, Rantala paaluttaa.

– Toisena tärkeänä asiana tulee yhteistyö seuravalmentajien kanssa, johon FBA- ja MAAJOUKKUETIE-toiminta antavat hyvän pohjan. Nyt on hyvä tilaisuus pysähtyä katsomaan asioita eri kantilta kuin mihin olen tottunut.

Hannu Santanen, 34, on toiminut vuodesta 2003 lähtien käytännön seuravalmennuksessa ja valmennuspäällikön tehtävissä. Lisäksi hän on ollut mukana Salibandyliiton alue- ja ikäluokkavalmentajana kuin myös Urheiluakatemiavalmentajana.

– Näkemystä ja kokemusta on tullut valmennustyöskentelystä sekä sekä seurapuolelta kuin Salibandyliiton järjestämässä valtakunnallisessa juniorivalmennuksessa. Nyt olen lopettelemassa opintovapaata ja odotan suurella mielenkiinnolla uusia tehtäviä, hän kertoo.

Pääsarjatasolla Santanen on valmentanut vuodesta 2007 lähtien, ensin Ilveksessä ja viimeisimpänä Kooveen liigamiesten peräsimessä. Ja vierähtipä yksi kausi myös valmentajana Saksassa. Etenkin Urheiluakatemia- ja seuravalmennuksessa on painottunut toiminta tyttöjunioreiden kanssa.

Rantala ja Santanen vastaavat U16-maajoukkueiden toiminnan suunnittelusta ja valmennuksen johtamisesta yhteistyössä U19-valmennuksen ja Salibandyliiton johtoryhmän kanssa. Tehtäviin oleellisesti kuuluvat myös MAAJOUKKUETIE-kokonaisuuden koordinointi ja verkostotoiminta yhteistyössä maajoukkue- ja MAAJOUKKUETIE-valmentajien kanssa.

Päävalmentajat osallistuvat kehittymisen seurantatapahtumien johtamiseen ja toteuttamiseen ja vastaavat lisäksi täydennyskoulutusprosesseista ja seurakäynneistä sekä yhteistyöstä seurojen valmennuspäälliköiden ja valmentajien kanssa FBA-tiimin jäsenenä.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jonninmoinen friikki
16/03/2017
Onnea ja menestystä projektille.
Hieno panostus liitolta tulevaisuuteen!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.