2. divisioonajoukkueella kovat katsojaluvut alkukaudesta – edellä vain liigaryhmät ja yksi Divarista

Sudet on kerännyt mukavia katsojamääriä 2. divisioonassa. Kuva: Emma Jaatinen

Sudet on kerännyt mukavia katsojamääriä 2. divisioonassa. Kuva: Emma Jaatinen

Kouvolalainen kakkosdivisioonajoukkue Sudet on onnistunut varsinkin yhdellä saralla sangen hyvin. Kaakkois-Suomen lohkon kuudentena oleva joukkue on kerännyt ottelua kohden katsojamääräksi keskimäärin 320 silmäparia.

Luku on hyvä, sillä keskiarvoltaan parempia lukemia miesten sarjojen saralla ovat esittäneet ainoastaan kaikki liigajoukkueet sekä yksi Divarin joukkue, joka on Porin Karhut. Miesten kolmella korkeimmalla sarjatasolla pelaa kaikkiaan 113 joukkuetta (14 liigajoukkuetta, 14 Divarin joukkuetta ja 85 2. divisoonajoukkuetta).

Sudet lähti kehittämään ottelutapahtumiaan viime kauden alussa. Joukkue oli pudonnut kakkosesta kolmoseen, mutta sai takaportin kautta paikan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Tuossa tilanteessa seura päätti satsata ottelutapahtumiin brändäyksen, yhteisöllisyyden ja sosiaalisen median kautta.

– Sudet ovat aina pyrkineet aktiiviseen ja viihdearvoltaan korkeaan pelitapaan kotipeleissä, jossa ei tapahtumilla pihtailla, manageri Tero Laurila kertoi seuran tiedotteessa.

Alkuun homma ei lähtenyt ihan täydellä rytinällä käyntiin, vaan tulokset näkyivät vähitellen.

– Pelaaminen suuremmalle yleisölle on ollut mahtavaa ja antanut uskoa siihen, että pelaamme hyvää sekä viihdyttävää salibandya. Kiinnostuksen lisääntyminen on ollut hyvä lisä ja olen varma, että jokainen on tykännyt pelata hienon kotiyleisön edessä. Myös vierasjoukkueiden pelaajat ovat kiitelleet tunnelmaa Kouvolassa, edustusjoukkueen kapteeni Miika Heinola suitsutti tiedotteessa.

Viime kaudella joukkueen katsojakeskiarvo oli 210 ja joukkue sijoittui viidenneksi. Nyt joukkue on kuudentena ja keskiarvo on kohonnut alkukaudesta mukavasti viime kauteen nähden. Sudet on pelannut syyskaudella neljä kotipeliä ja kevätkaudella kotiotteluita on vielä viisi. Vaikka otanta on pieni, niin 2. divisioonassa lähes 1300 (320, 323, 305 ja 333) katsojaa neljään peliin on erinomainen suoritus, varsinkin kun lukemat ovat pysyneet suunnilleen samalla tasolla ottelusta toiseen.

Katsojamäärien kehityksen näet ohesta:
Sudet salibandyn katsojakeskiarvot neljältä edelliseltä kaudelta (2. divisioona, Kaakkois-Suomen lohko)
2017-2018 katsojakeskiarvo 320 (sijoitus tällä hetkellä 6.) Takana ensimmäinen kierros ja 4 kotipeliä.
2016-2017 ka. 210 (sij. 5.)
2015-2016 ka. 95 (sij. 10.)
2014-2015 ka. 110 (sij. 5.)
2013-2014 ka. 118 (sij. 4.)

Lähde: Susien tiedote

14 comments

  1. Pisaballa kans hyviä lukuja kakkosdivarissa Savo-Karjala aluella:
    Viisi kotiottelua ja saldo: 258-212-245-264-276

  2. Joukkue täynnä viihdyttäviä pelaajia niin ihmekkös tuo. Mailataituri Tatu Laine, nuoret ja lahjakkaat Kimmo Aalto ja Skode Vainio vain muutamia mainitakseni.

  3. Pisaballa on tosiaan kovat lukemat Savo-Karjalan kakkosdivarissa, mutta samasta sarjasta löytyy VarTa:lta vielä kovemmat lukemat; 4 kotiottelua ja saldo: 305-240-251-274, keskiarvo 268 (Pisaban keskiarvo 251).

  4. Mansikka-aho on kyllä vaikea paikka vierasjoukkueille. Puulattia koripallovärityksellä, kuluneet tilat ja paljon yleisöä. Tosin kunnon salibandyyn tarkoitettu halli palvelisi kouvolalaista salibandya paremmin. Ihme, ettei sellaista ole ilmeisesti ollut edes suunnitteilla.

  5. Odotan kovasti koska näen, että vilkki painaa susipaidan päälle. Kuulemma hirveä lämäri on miehellä.

  6. Kuinka paljon joukkueesta löytyy oikeasti omia kasvatteja? Mahtaako suuremman kiinnostuksen syyt löytyä osittain myös sieltä?

  7. Susilla taitaa olla myös yksi kakkosdivarin suurimmista kotihalleista katsojakapasiteetin muodossa (1076 mahtuu ko. halliin). Onko se sitten kova juttu täyttää 1/3 hallista? Olen ymmärtänyt että saman lohkon joukkueista esim. Mikkelin Hatsinalla käy kivasti yleisöä peleissään ja tunnelma on tapissa, joskin kotihalli on huomattavasti Mansikka-ahoa pienempi.

  8. Totta turiset, jos on noin iso halli käytössä niin kyllähän täyttöasteen tulee olla kovempi kuin 33% (tai alle). Toimittaja taisi nielaista syötin eikä paljoa tsekannut faktoja. Yhtä hyvin otsikko voisi olla ”Sudet pelaa 2/3 tyhjille katsomoille” jos pieni leikinlasku sallitaan 🙂

  9. Siis minkä takia hallin suuruuden pitäisi siihen vaikuttaa? Montako lisäkatsojaa ne tyhjät penkit tuovat peleihin?

  10. No tämähän on ihan selvä juttu, jos vaikka kotihalli vetää 300 katsojaa niin sinne ei enempää mahdu. Jos taas 1076 niin sinne on helpompi saada vaikka se 340 mahtumaan. Näin minä sen näkisin. Eli Susilla on ehkä lukumääräisesti hyvin yleisöä mutta aika heikko täyttöaste, ehkä jopa yksi ks2div matalimmista.