Viimeinenkin cupin aluemestari on selvillä – Happee Steamers läntisen alueen ykkönen

Happee Steamers voitti Sisä-Suomen aluemestaruuden. Kuva: Happee Steamers.

Miesten Suomen Cupin neljäs ja viimeinen aluefinaali päättyi tänään Happee Steamersin 8-5 -voittoon tamperelaisesta Soittorasiasta.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat varsin tasaisia, vaikka Steamers karkasikin kertaalleen jo kolmen maalin johtoon. Johtoasema oli kuitenkin vain yhden maalin suuruinen toiselle erätauolle lähdettäessä.

Kolmannen erän Soittorasia aloitti pirteästi. Kaksi nopeaa maalia 45 minuutin tienoilla toivat isännät tasoihin ja ohi, mutta sen jälkeen ei juhlinut enää kuin Steamers. Jyväskyläläiset tasoittivat ajassa 47:17. Puolen minuutin kuluttua Soittorasialla oli paikka siirtyä uudelleen johtoon, mutta rangaistuslaukaus epäonnistui.

Tämän jälkeen vieraat osuivat kolmesti ennen kuin 56 minuuttia oli ehditty pelaamaan. Maaleja ei isäntien ottaman aikalisänkään jälkeen nähty ja näin ollen voitto merkattiin Happee Steamersille.

Ottelun tehokkaimmat olivat kahdesti osuneet Happee Steamersin Mikael Määttä, sekä kotijoukkue Soittorasian Erno Sivula.

Aluefinaalit otettiin käyttöön tälle kaudelle ja niihin voivat päästä kakkosdivisioonassa tai sitä alemmalla sarjatasolla pelaavat joukkueet.

Pohjoisen alueen finaalin voitti kemiläinen Sastamolo, joka kaatoi Merikosken finaalissa maalein 8-5. Eteläisen alueen mestariksi kruunattiin Kirkkonummi Rangers, joka kaatoi Blackbirdsin lukemin 12-6. Itäisen alueen ykkönen oli LeBa, joka voitti SB Heinolan 7-1.

Edit: Otsikkoa muokattu la 10.3. klo 22:04.