Kanadan elävät keilat kumoon – Sami Koski 6+3

Kuva: IFF

Kuva: IFF

Suomen viimeisessä alkulohkon ottelussa Kanada oli ennakoidusti köykäisin vastus. Pelistä ei voinut puhua, sillä Suomi naputti taululle lukemat 29–3. Ilkeä sanoa, mutta kyseessä oli hyökkäyspeliharjoitus eläviä keiloja vastaan. Se kesti kuitenkin 60 minuuttia ennen tärkeää peliä, joten täysiä ei voinut painaa eikä motivaatiokaan ollut tietenkään kummoinen.

Ottelun viisikkopelillinen anti olikin ensimmäisen erän loppu. Kanada nimittäin karvasi täysin samalla alueellisella W:llä hieman puolenkentän yläpuolelta kuin Tsekki todennäköisesti karvaa puolivälierässä. W sulkee oikean laidan sinivalkoisista katsoen. Tila on vasemmalla. Suomi ei puskenut oikealle vaan käytti hienosti vasemman laidan tilan. Kun Kanada vaihtoi toiseen erään matalaan mökkiin, Suomi muutti hyökkäyksensä heti 1-3-1:teen ja puolenvaihtoihin. Saatiin hyökkäyspään hyökkäyspelin harjoitusta. Ainakin tämän verran hereillä siis oltiin.

Toinen anti oli muutamien pelaajien maalitilin aukeaminen oikein kunnolla. Sami Koski oli rennolla pelipäällä: 6+3. Henri Johansson sai ensimmäiset maalinsa tässä turnauksessa, hattutemppu. Oliver Wardi iski ensimmäisen MM-kisamaalinsa. Maali se on maali Kanadaakin vastaan. Ei siitä jatkossa ainakaan haittaa ole.

Alkusarjan harjoitusottelut on nyt pelattu. Niitä Suomi tarvitsi sekavan valmistautumisen jälkeen. Torstaina vastaan asettuu kova Tshekki. Ylivoimaiset ottelutkin ovat osoittaneet yhden asian. Suomen viisikkopeli hyökkäyssuuntaan on kohtaamiseen valmis. Sen perusrakenne on kunnossa. Antaa Tshekin tulla.

Suomi ja Tshekin puolivälierä alkaa torstaina klo 16.30.

Miesten MM-turnaus, lohkon D päätösottelu

Suomi – Kanada 29-3 (6-0, 11-1, 12-2)

1. erä: 9.08 Sami Koski (Tero Tiitu) 1-0, 13.34 Lauri Kapanen (Jani Kukkola) 2-0, 13.56 Sami Koski (Mikko Kohonen) 3-0, 14.01 Mikael Järvi (Mika Moilanen) 4-0, 14.34 Kohonen (Eero Kosonen) 5-0, 15.07 Kapanen (Koski) 6-0.
2. erä: 21.32 Kapanen (Kukkola) 7-0, 23.23 Kari Koskelainen (Kukkola) 8-0, 25.50 Järvi (Koski) 9-0, 26.46 Kukkola (Koskelainen) 10-0, 27.31 Oliver Wardi (Tatu Väänänen) 11-0, 28.58 Stephane Laporte (Eric Ulli-Vanasse) 11-1, 29.48 Henri Johansson (Wardi) 12-1, 30.32 Oma maali 13-1, 31.13 Koski (Väänänen) 14-1, 31.32 Johansson (Lassi Vänttinen) 15-1, 31.58 Kapanen (Kukkola) 16-1, 37.01 Koski (Forsten) 17-1.
3. erä: 43.04 Harri Fosrsten (Koski) 18-1, 45.30 Juha Kivilehto (Väänänen) 19-1, 46.16 Oma maali 20-1, 46.37 Moilanen (Vänttinen) 21-1, 46.53 Forsten (Kohonen) 22-1, 47.26 Faez Kanji 22-2, 48.13 Gord Brajic 22-3, 49.03 Kivilehto (Kukkola) 23-3, 50.57 Koski (Järvi) 24-3 yv, 52.50 Kapanen (Kukkola) 25-3, 56.42 Kohonen (Järvi) 26-3, 56.37 Oma maali 27-3, 57.28 Koski (Väänänen) 28-3, 57.57 Johansson (Kivilehto) 29-3.

Torjunnat: Eero Kosonen Suomi 2+1+1=4, Taylor Retta-Shipp 17+9+0=26, Daniel Surber 0+0+10=10.
Jäähyt: Suomi 0 min, Kanada 2 min.
Erotuomarit: Björn Aksel Henriksen ja Jan Magnar Ingebrigtsli, Norja.

23 comments

  1. Hienoo mutta silti ikävää. Ei näytä hyvältä lajin imagoo aatellen tollaset taso erot. ei oo olympia paikkaa tulossa tolla meiningil. Koski fanit hei millä tikulla se pelaa?

  2. Oon koittanut olla ymmärtäväinen tuolle IFF:n missiolle laajentaa kisoja, mutta nyt kun ekaa kertaa oikein kunnoilla katsoin tuollaisen p*skahöntsyn, niin kyllä mielipide muuttui. Siis herranjumala, onhan tuo jo pelaajienkin kannalta ihan onnetonta touhua, hidastempoisempaa kuin mikään sunnuntaihöntsä.

    Sitäkin tosiaan voi miettiä, mikä hinta on lajin imagolla. Nyt suurin puheenaihe mediassa tuntuu olevan ”sählyn naurettavat tasoerot”, ”kahden maan kisat”, jne.

  3. Ensi MM-kisoihin on jo uudet tuulet, kaikki paitsi isäntä karsivat jne. Lajin imago on ”aina” ollut tuo sama, noita lukemia tulee ja sen kanssa on elettävä. Lajiahan ollaan kasvattamassa noissa nuorissa maissa ja wanhojen maiden laji-imago on se miksi se on leimattu, ei mikään uusi asia. Se että myös Suomessa ja Ruotsissa ”mennään eteenpäin” ei näytä hävältä näissä FIN-RUS tyyppisissä peleissä.

  4. Miksi Anon esim kanada menee vain taaksepäin?!? Eikö sen sielläkin nyt koko ajan pitäisi parempaan suuntaan mennä?!?? Niiin ja sitten turha ottaa mittään vertausta että ei löydy kunnon valmennusta, WHAT?! Kanadassa ei pelata edes kirppupeliä höntsä mielessä. Kyllähän noista maista(kanada, venäjä, jenkit) nyt pitäsi nopeallakin aikasyklillä kovia porukoita. Niissä maissa palloilukulttuuri on vähän eriluokkaa kun meidän Suomessa.

    Hyvää Itsenäisyyspäivää vaan kaikille!!

  5. Kanadan tilannetta en tunne, mutta suomen(liiga)kanadalaiset jäivät melkein kaikki pois, siksi Kanada astetta-2 huonompi kuin edellisellä kerralla? Kaikki mainitsemasi maat ovat suuria maita jossa säbä on ihan marginaalilaji, jota ei tunneta (olenkaan). Tunnettavuuden ja näkyvyyden työtä on ihan mielettömästi, usein keskittyy tietylle alueelle mistä laji lähtee laajenemaan (esim. Leipzigin alue Saksassa). Se että jollain maalla on pallokulttuuria on apu teoreettisesti, mutta pioneerityötä vaaditaan, ja paljon.

  6. Eli koskella taitaa olla Realstick, mutta Republic on Realstickin omistama muistaakseni. Koko SPV pelaa noilla, paria poikkeusta lukuunottamatta. (Väänänen, Holopainen, Hakonen)

  7. ”Peukku” katoppas kuvaa yllä ja sit mene Republicin mailoja katsomaan, niin kyllähän tuo Kosken maila on Republic All Black. 😉

  8. Taidat olla keskellä kämmentä… Samaa firmaa nuo merkit, speveläiset taitaa pelata aika puoliksi Realstickillä ja Republicilla. Vähän jo kihelmöi tämänpäiväinen eka kunnon vääntö!

  9. Jossain vaiheessa Republicilla tais pelata SPV:stä vain Koski, Kiviranta ja Hulmi. Tiiä sit tämän hetkistä tilannetta.

  10. Ei Kanada taaksepäin ole kehityksessä mennyt. Kehittynyt vain hitaammin, kuin esim. Suomi. Ei se silti tarkoita, että absoluuttisesti olisi itse mennyt taaksepäin.

  11. Eiköhän olis järkevämpää supistaa tota ”MM-sarjaa” tai antaa mahdollisuus maiden kakkosjoukkueille kisailla myös kisoissa. Vähän niinku hiihdossakin. Ainakin kolmen-neljän parhaan maan kakkosjoukkueet vois ihan hyvin pelata mukana noissa kisoissa. Näin saatais taso nousemaan ja motivaatiota peleihin. Nythän tuolla mikä tahansa kakkosdivarijengi pätkis noita ”maajoukkueita” pataan mennen tullen.

  12. Eli ymmärsinkö kaaleppi oikein? Suomi on kahdessa vuodessa mennyt itse roimasti eteenpäin. Kun taas Kanada on menny vain vähäsen, mutta kanadassakin on tapahtunut viimeisen kahden vuoden aikana edistystä? Missä se edistyminen näkyy.. jos tolla kahden vuoden kehitys syklillä mennään ni aika ankeet on seuraavat 20vuotta..

  13. Säbärille: Tuossa huomaat jälleen lajin nuoren iän. Isot maat eivät pelkästään polje paikallaan jotta pienemmät ottaisivat paljon kiinni, vaan isotkin maat ottavat harppauksin kehitysaskelia tekemisessään. Turhaan osa laji-ihmisistä ruoskii omaa lajiaan ja mm-kisoja. Tasoerot ovat (valitettavasti) olennainen osa nuoren, mutta sitäkin kiehtovamman lajin alkutaivalta. Toistelen tässä lajin nuorta ikää, mutta vain siksi koska se on järkähtämätön fakta.

  14. Totta kai ymmärrettävää jukkis ja näinhän se menee. Että myös suomi ja ruotsi kehittyvät. Nuori laji mitä ollaan toitotettu jo useampi vuosi, koska laji ei ole enää nuori? voidaanko vielä puhua 2020 että laji on nuori? Onhan se aina nuori jos verrataan muihin lajeihin, se on fakta. Mutta koska enää sen taakse ei voi mennä? Kukaan ei siihen ole koskaan antanut minkäänlaista ”vastausta”..

  15. Vaikka lajin ”nuoruuden” rajaa ei ole määritelty missään, voidaan salibandy huoletta luokitella nuoreksi lajiksi. MM-kisoja on pelattu nopean laskutoimituksen mukaan 16 vuotta. 16! Pelkästään tämän takia on aika härskiä väittää lajia edes keski-ikäiseksi.

  16. Verratkaa kuulkaa lätkään ja lätkän tasoeroihin vaikkapa 10-20v taaksepäin ja sitten mietitte minkä ikäinen lätkä oli lajina sinä aikana. Peace out! 🙂

  17. Jukkis tuo on täysin totta. Mutta täytyy myös muistaa että nykymaailma ja kehitys on hieman eri luokkaa kuin vaikka 1970.
    Jan+Malm.. mmmmm 10vuotta taaksepäin, millaisia eroja silloin sitten on ollut?! Toki juu iso voittoja sielläkin, mutta hei kannataisi katsoa vähän sitä historiaa ennen kuin alkaa kirjoittamaan.
    Ja toinen asia, eikö ne ihmiset hyvänen aika tajua jo lopettaa sitä vertailua jääkiekkoon. Siitä ei edelleenkään voida puhua samassa lauseessa. Täytyisi vertailla tämän hetken salibandyn mm-kisoja ja jotain 1960luvun lätkän mm-kisoja. Onkohan tuolloin kaikki ollut hieman erillaista?!
    Herätyksiä nyt..