Erä liukkaampi lauantain Circus-ottelussa – Classicin voittoputki poikki

Tapanilan Erä piti tirehtöörin tahtipuikkoa Pasilassa Helsingissä Floorball Circus ottelussa miesten salibandyliigaa dominoinutta Tampereen Classicia vastaan lauantaina 7.12.2013. Erän voittolukemat kirjattiin pelin jälkeen lukemin 10-7 (4-2, 4-2, 2-3).

Lopputulos merkitsi Erälle yhden sijan nousua sarjataulukossa sijalle seitsemän. Classic jatkaa tappiosta huolimatta sarjan piikkipaikalla. Tappiolla Classin koko kauden mittainen 11 ottelun mittainen tappioton sarja katkesi.

Varsinainen kulminaatiopiste ottelulle oli Erän murhaavan tarkka viimeistely, joka yhdistyi kotijoukkueen huikaisevaan maalivahtipeliin. Maalivahtien torjunnat olivat Erälle 39-19. Nuori Markus Laakso (syntynyt 1995) piti viilipyttymäisillä torjunnoillaan Erän karkumatkalla. Classicin jalka ei myöskään liikkunut aivan samalla tasolla, joten voi väittää myös päivän kunnon ratkaisseen. Classicin kiri ei käynnistynyt toden teolla missään vaiheessa, vaikka ottelu säilyikin jännittävänä aivan loppuhetkille asti.

Erä oli kauttaaltaan liukkaampi joukkue eilen. Classic punnersi peliä Erän päätyyn mutta uhrautuva puolustuspelaaminen ja tiukka karvi käänsivät tilanteen Erälle. Erityisen näyttäviä suorituksia tarjoili SSV:stä Mosalle tullut Aaron Fagerholm, jonka tiukka karvaus ja näyttävät maalit nostavat hänet ottelun hahmoksi.

Ottelun puheenaihe
Erän puolustajaikonilla Sami Lehtisellä tuli täyteen 300 liigaottelua. Mies palkittiin seremonioilla ennen ottelua. Sankari palkitsi sangen runsaslukuisen katsomon hienolla maalillaan.

Erä: Jere Oksanen 3+1, Aaron Fagerholm 2+2, Markus Laakso 39 torjuntaa. Classic Mikko Leikkanen 2+0, Paul Kotilainen 0+2, Lassi Vänttinen 0+2, Pekka Nieminen 19 torjuntaa.

Lauantain liigakierroksen muut tulokset:
SPV-Indians 11-10, Oilers-OLS 10-1, NST-TPS 6-7 ja.

Teksti: Ilkka Levä, Helsinki

1. Keväästä tulee mielenkiintoinen. Ei Classic ainakaan tuolla pelillä mestaruutta vie. Erän nuori jengi onkin kevään mustahevonen ?