Maajoukkueet

Kapteeni Laura Kokko: ”Aika antaa tilaa nuoremmille”

15.12.
2013
Maajoukkueet
Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga

Maajoukkueen kokeneen kapteenin Laura Kokon kasvoilta kuulsi pettymys ja poskille vierähti muutama kyynel Suomi-Ruotsi- finaalikamppailun tauottua. Tappio tietysti harmitti itsessäänkin, mutta samalla selvisi myös, että tämä oli hänen uransa viimeinen maaottelu.

Suomi tarjoili finaalissa turnauksen parhaan vastuksen Ruotsille ja 1-5 -tappion suhteen ei voida puhua mistään skandaalista.

-Tehtiin omaa hommaa koko viikko niin hyvin kuin pystyttiin. Ei olla kiinnitetty mitään huomiota mitä esimerkiksi Suomessa sanotaan. Luotettiin omaan tekemiseen alusta loppuun.

Ruotsi oli kisojen alusta alkaen selkeä ennakkosuosikki, eikä missään vaiheessa vaikuttanut siltä, että millään joukkueella olisi mahdollisuuksia laittaa sille kunnolla kampoihin.

– Henkilökohtainen taitotaso on heillä korkea. Ei ole kovin helpolla lyötävissä oleva joukkue. Pitää onnistua todella hyvin niin monella tasolla, jos meinaa voittaa.

Ruotsissa pelaava Kokko on pelannut pitkän uran, mutta ura on loppumassa kauden jälkeen seurajoukkueessa ja MM-finaali jää puolustajan viimeiseksi maaotteluksi.

– Tämä oli viimeinen maaotteluni. Päätös tästä on tehty jo aiemmin. Aika antaa nuoremmille tilaa. Nämä olivat kolmannet kisat minulle.

Tulevaisuus on tietysti aina se asia mikä mietityttää hävityn finaalin jälkeen. Kokko näkee maajoukkueen tulevaisuuden hyvänä, vaikka parannettavia osa-alueita riittää.

– Tietysti se henkilökohtainen taito on yksi asia, mutta se ei pelkästään riitä. Seuroissa tehdään paljon hyvää duunia. Taktinen puoli on mielestäni jo hyvällä tasolla ja ajoittain parempaa kuin Ruotsilla.

Joel Siltanen, Ostrava

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi