Erä Akatemialta hurja nousu välieriin – tasoihin lopussa ja ratkaisu jatkoaikatrillerissä

Erä Akatemian tie jatkuu neljän parhaan joukkoon. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Erä Akatemia varmisti ensimmäisenä joukkueena paikan miesten Divarin välierissä. Jännittävä toinen puolivälierä Joensuussa ratkesi helsinkiläisten jatkoaikavoittoon maalein 3–4.

Tiukka ottelu säilyi maalittomana lähes ottelun puoliväliin asti. Kotijoukkueen Joona Kettunen onnistui avaamaan maalihanat ajassa 28.43.

Helsinkiläiset onnistuivat kuitenkin kääntämään tilanteen edukseen vielä saman erän aikana. Perttu Järvinen tasoitti ja hetkeä myöhemmin Sauli Taipale laukoi Erä Akatemian johtoon.

Josba tarjosi kotiyleisölleen aihetta juhlaan heti kolmannen erän alkajaisiksi toistamalla vieraiden tekemän kahden nopean maalin tempun. Niklas Räty pääsi iskemään Josban 3–2-maalin, kun erä oli ehtinyt vanheta reilut kaksi minuuttia. Se ei kuitenkaan riittänyt torstaina voittoon asti.

Lopussa tunteet kuumenivat kun molempien joukkueiden pelaajille nostettiin punainen kortti. Josban Miro Kämäräinen ja Erä Akatemian Miika Iskanius lähetettiin suihkun puolelle väkivaltaisuudesta.

Ilman maalivahtia viimeisinä hetkinä pelanneet ”akateemikot” tasoittivat trillerin puolitoista minuuttia ennen päätössummeria Juho Niinikosken osumalla.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vajaat kolme minuuttia ennen ratkaisua. Aaro Koski laukoi kamppailun viimeisen maalin ja johdatti Erä Akatemian neljän parhaan joukkoon, ja näin ollen Josban kausi päättyi puolivälierävaiheessa.

SB Welhot puolestaan onnistui pelatessaan selkä seinää vasten Vaasassa. Tappio olisi tarkoittanut Josban tapaan kesäloman alkamista. Kuopiolaiset kestivät paineet ja siirsivät ratkaisun kolmanteen otteluun kaatamalla SB Vaasan 3–8.

Vierasjoukkue sai ottelulle erinomaisen alun, kun se iski tilanteen jo 0–4:ään reilun 12 minuutin pelin jälkeen. Toisen erän päätteeksi lukemat olivat jo 1–6. Vaasassa heilui niin ikään punalappu, kun ajassa 33.50 Henry Backman ja vieraiden Riku Tuononen ottivat 5+20 minuutin rangaistukset vaarallisesta pelistä.

Vaasalaiset eivät saaneet enää loppukiriä aikaiseksi ja Welhot pääsi vielä kaunistelemaan numeroita tulostaululla. Kuopiolaisjoukkueen tehokkain oli neljän pisteen iltaa viettänyt Sami Aalto (2+2). Mikko Niiva laukoi kaksi maalia ja Juha Rautiainen kirjautti sarakkeeseensa 1+1.

Puolivälieräsarjan kolmas ja samalla ratkaiseva ottelu pelataan ensi maanantain Kuopiossa.