Divarit

Pelioikeudeton pelaaja laittoi kuukauden tulokset uusiksi – ”Tässä kohtaa on aivan se ja sama mitä säännöt sanovat”

15.03.
2017
Divarit

Naisten I divisioonan sarjataulukossa isoja muutoksia kurinpidon seurauksena. Kuvituskuva: Anssi Koskinen

Naisten I divisioonan sarjataulukko sekoittui kertaheitolla toissa viikon lauantaina, kun kurinpitopäätöksellä KaPa-65 tuomittiin häviämään seitsemän ottelua aikavälillä 21.1.-19.2. edustuskelvottoman pelaajan peluuttamisen johdosta. Joukkueelle on merkitty kustakin ottelusta 0-5-tappio.

Tuomiossa on sovellettu salibandyn kilpailusäännön 65§: Ottelussa edustusoikeudetonta taikka pelioikeudetonta pelaajaa käyttänyt joukkue on määrättävä hävinneeksi sellainen ottelu, jossa edustusoikeudeton taikka pelioikeudeton pelaaja on pelannut. Kyseinen joukkue on tällöin määrättävä hävinneeksi tuloksella 0-5 tai muulla liiton määräämällä tuloksella, josta edustusoikeudetonta taikka pelioikeudetonta pelaajaa käyttänyt joukkue ei hyödy. … Ottelun lopputulosta voidaan tämän pykälän mukaisesti muuttaa vain, mikäli rike on havaittu 45 päivän kuluessa ottelusta.

Kalannin Pallon valmentaja Sami Virtanen kertoo tuomion taustoja UkiNyt.fi-verkkosivustolla:

– Eräälle pelaajalle on haettu C-joukkueeseen Y-lupa, eli hän saa pelata kyseisessä sarjassa yli-ikäisenä. Hän on pelannut myös naisten joukkueessa, mutta Y-lupa ei kuitenkaan anna lupaa naisten ylemmissä sarjoissa pelaamisen, kuten olemme kuvitelleet.

West Coast Sheriffs -joukkueen valmentaja, paljon otsikoissa myös liigatasolla esiintynyt Toni Järveläinen kommentoi tilannetta seuran Facebook-sivulla:

– Sarjan joukkueet eivät olisi saaneet asiaa tiedoksi ennen viimeistä pelikierrosta, mikäli meidän pelaaja ei olisi asiaa vahingossa huomannut. Yksi pelaaja selvitti asian ja muuten mikään joukkue sarjassa ei olisi tätä päätöstä edes tiennyt.

– Ymmärtäisin hyvin päätöksen, jos kyseessä olisi yli-ikäisen pelaajan käyttö juniorisarjoissa, miehen pelaaminen tai mitä vaan vastaavaa, jolla olisi jotain merkitystä tai josta koituisi hyötyä. Nyt kyse on ilmeisesti 16-vuotiaan naisenalun pelaamisesta. Sen ikäisiä pelaa tässä sarjassa, joten kyse on vain paperilapusta, jolla pelioikeus haetaan. Tässä kohtaa on aivan se ja sama mitä säännöt sanovat, koska maalaisjärki, oikeudenmukaisuus ja kohtuus kaikkia joukkueita kohtaan ovat yhtä paperinpalaa tärkeämpää.

– Tässä on kyse huolimattomuudesta amatööriurheilussa. Inhimillisestä virheestä.

West Coast Sheriffs -joukkueen uutisoinnin mukaan neljä sarjan joukkuetta (AFC Campus, JoKa, SB Vaasa ja Sheriffs) ovat valittaneet päätöksestä.

– Sarjataulukon on mielestämme pakko mennä uusiksi. Ajatelkaa asiaa siltä kantilta, että päätös on annettu seuroille tiedoksi niin, että esimerkiksi SB Vaasa on ollut jo matkalla bussissa Mikkeliin, kun sille on ilmoitettu, että sarjassa edellä olevat joukkueet ovat tavoittamattomissa. JoKa on antanut yhden parhaista pelaajistaan NST:n mukaan, kun sarjapaikan piti olla teoriassa varma. Me taas pelasimme viime keskiviikkona Pirkkoja vastaan pakkovoittopelin, emmekä edes tienneet sitä! Ei tämä nyt ihan näin voi mennä.

– Oikeudenmukaisinta olisi rangaista ainoastaan KaPaa ja olla antamatta muille lisäpisteitä. Tai sitten perua koko päätös ja jättää sarjataulukko alkuperäisenä voimaan. Nykyinen päätös on epäoikeudenmukainen ja siksi valitimme siitä. SSBL voi vielä muuttaa annettua tuomiota. Sen kuuluu niin tehdä ja toivomme, että se myös niin tekee.

Lue myös
Floorball.fi: Naisten 1. divisioonan sarjataulukko
UkiNyt.fi: Urheilurintamalla tulossa vieraita kaukaa
West Coast Sheriffs: Sheriffit ja kolme muuta joukkuetta valittivat Salibandyliitolle KaPa-65:n saamasta rangaistuksesta
West Coast Sheriffs: Naisten Divarissa shokkiuutinen

Pääkallo.fi