Divarin karsinnoissa unelmanousu – tasoitus ajassa 59.59 ja voitto jatkoajalla

A-juniori-ikäinen Juuso Salo käynnisti maalillaan Tiikereiden takaa-ajon kolmannessa erässä. Arkistokuva: Esa Takalo

Karsinnat ensi kauden Divari-paikoista käynnistyivät lauantaina. Lahdessa nähtiin todellinen trilleri PHSB:n ja Tikkurilan Tiikereiden välisen sarjan avausottelussa. Tiikerit esitti hurjan kirin ottelun kolmannessa erässä. Neljän maalin takaa noussut vantaalaisjoukkue tasoitti sekunti ennen loppua ja vei ottelun nimiinsä malein 6–7 jatkoajalla.

Kotijoukkue PHSB johti kamppailua vielä toisen erän puolivälissä 6–2. Tiikereiden takaa-ajo käynnistyi erän lopussa 6–3-kavennusosumalla.

Kolmatta erää pelattiin 16 minuuttia maalittomana, ja hetken jo näytti, että isännät vievät kamppailun nimiinsä.

Sitten alkoi tapahtua. Juuso Salo ja Tomi Palin kavensivat ensin maaleillaan tilanteen 6–5:een.

Tiikereiden taistelu tuotti palkinnon, kun Palin pysäytti pelikellon aikaan 59.59 iskemällä vantaalaiset tasoihin. Palinin kolmannen erän molemmat maalit syntyivät Tiikereiden pelatessa ilman maalivahtia.

Jatkoaika ehti vanheta kaksi ja puoli minuuttia ennen kuin Tiikerit shokeerasi kotiyleisöä ja -joukkuetta viimeisen kerran. Palinin esityöstä Jiri Tikkanen iski ottelun voittomaalin ja vei Tiikerit karsintasarjassa johtoon.

Ottelusarja on katkolla sunnuntaina, ja voitolla Tiikerit nousisi ensi kaudeksi Divariin.

O2-Jyväskylä haki toisessa otteluparissa vierasvoiton Nilsiältä. Apassit kaatui O2:n käsittelyssä maalein 3–9.

Vierasjoukkue oli ottelussa niskan päällä ja johti parhaimmillaan toisessa erässä jo 0–6. Loppunumerot se viimeisteli päätöserässä ja nappasi Tiikereiden tapaan ensimmäisen kiinnityksen sarjanousuun.

Apassit–O2-sarja jatkuu niin ikään sunnuntaina, jolloin jyväskyläläiset isännöivät monitoimitalolla.

Apassit-O2-JKL 3–9 Ottelutilastot Otteluvoitot 0–1
PHSB-Tiikerit 6–7 ja. Ottelutilastot Otteluvoitot 0–1

23 comments

1. Löytäähän ne lahtelaiset istuma- ja makuupaikat Mörssärin toimesta. Huhutaan että pelätty hahmo Savo-Karjalassa, Etelä-Suomessa ja kuulemman edellisistä ottelusarjoista etenkin Teppo Salo etsii vieläkin itseään Tikkurilan urheilutalolla.

P.s. Nautin hänen fyysisestä olemuksestaan. Ne tietää ketkä tietää elikkäs: Shoitellaan..

2. Mielenkiintoista jos tiikerit nousevat divariin.. Etelä-Suomen lohkosta löytyy ainakin muutama samantasoinen joukkue tiikereiden kanssa, joilla ei ollut mahdollisuutta pelata muuta suomea vastaan kun ensin karsitaan ylivoimaisesti kovimpien lohkojen(etelä-suomen 1 ja 2 lohkot) kesken 2 jatkoon pääsijää. Pitäisikö Etelä-Suomen lohko kenties tiivistää yhteen kovaan lohkoon, jotka osallistuvat vasta toiseen karsintakierokseen niin saataisiin oikeasti ne 2div parhaat joukkueet karsintoihin?!

3. Etelä-Suomessa on varmaan heikompi taso. Nähtiinhän se jo HIFKn muodossa. Jos Divariin nousi helposti etelän pelien kautta. Mutta divarissa ei mitään jakoja 😮

4. Mitähän te nyt taas selitätte?ei sinne nouse vaan etelän peleillä.Sinne nousee ihan pelaamalla ja putoaa myös.ihan sama mistäpäin suomea.Paremmilla on tapana voitttaa….

5. Ei nouse ei, mutta antaa osviittaa. Divarissa ei mitään palaa, mutta HIFK voitti kuitenkin Etelä-Suomen lohkon varsin näytöstyyliin.. Sit divarin karsinnoissa vei blackbirdsin (etelän porukka taas). Mutta toki myös 02:sen, joka on lähellä nousua tänä vuonna. Siitä vois antaa credittiä.. En jaksa uskoa, että etelässä ois kovemmat joukkueet, voi olla päin vastoin. Nurmon Jymykin sen aika hyvin osoitti.

6. Muistetaan kuitenkin Blackbirdseistä etteivät edes voi nousta, koska pelasi tämänkin kauden ilman kotihallia.. Tasoon en ota mitään kantaa, kun en tiedä 🙂

7. Kyllä Tiikereiden koutsi vei taktisella puolella 100-0 voiton PHSB valmennuksesta. Turhaa Hyttinen itkee etlarissa taas tuomareista. Tuomarit olivat eilen hyviä. Hyttisen tavaramerkki, jos hävitää vika tuomareissa. Hyttinen katso peiliin sieltä löytyy eilisen peli syyllinen….. Tsemppi molemille jengeille tämän illan matsiin. Parempi voittakoot.

8. Lahti ei nouse koskaan. World class sulaminen lopussa.

9. Kyllähän sen näkee jo sokee ottallaanki että Etelä-Suomen kakkosen taso ei oo lähelläkkää esim. länsirannikkoo ja Sisä-Suomee.. Porukat käy lätkyttämäs yhellä vaihtopelaajalla matseja, nii sellanen ei kuulu enää tolle tasolle. Yhtee lohkoon Etelä-Suomiki,nii vois taso vastata muita lohkoja.

10. Se johtuu varmaankin siitä että etelässä on enemmän jengejä ku pöndel.Ja siitä että ei tarttis matkustaa niin paljoa

11. Kakkosen kärkijengit ovat kyllä aika samaa tasoa, ihan sama mistä lohkosta tulevat. Se on kyllä totta, että nykyisellään kakkosen taso Etelä-Suomen lohkoissa on aika vaihtelevaa. Mutta kyllä niiden kärkijengit kestää vertailun muiden lohkojen kärjen kanssa.

Mielestäni yksi hyvä vaihtoehto Etelä-Suomeen olisi pelata ensimmäinen kierros kahdessa 12 joukkueen lohkossa jouluun mennessä. Kierroksen jälkeen lohkojen kuusi parasta ylempään lohkoon, ja kuusi huonointa alempaan lohkoon. Nämä lohkot pelaisivat joulun jälkeen keskenään toisen kierroksen. Ylemmän lohkon neljä parasta pelaisivat playoffit divarikarsintaa kohti kuten nykyään, ja alemman huonommat karsivat sitten alaspäin. Näin Etelä-Suomen kärkijengit pelaisivat kovia pelejä jo tammikuusta lähtien, kun nykyisellään niitä tulee aivan liian vähän.

Tämä järjestelmä siis, mikäli liiton mielestä halutaan pitää kaksi lohkoa etelässä / kahden lohkon tiivistämistä yhteen ei haluta muista syistä tehdä.

12. Hyvä ehdotus tuo ylempi ja alempi jatkosarja. Kannatan. Kaksi lohkoa perusteltua pitää jatkossakin.

13. Kylläpä pitää yksinkertaisesta tehdä vaikeaa.Nykyinen järjestelmä on hyvä.Kyllä se taso nousee kun pelaajia tulee lisää joka vuosi.

14. Kannatan myös ”Etelä-Suomesta” olevaa sarjajärjestelmän muutosta. Tuolla muutoksella ei tarvita tehdä runkosarjan ottelupäiviin mitään muutosta, ainoastaan vastustajat muuttuu joulun (puolivälin) jälkeen. Ja mikä tärkeintä, tämä olisi jo toteutettavissa heti kaudelle 2017-2018. Voisiko liitto tai pääkallo ottaa tästä koppia ja antaa vastineen, jos tällainen ehdotus ei jostain syystä kelpaakaan?