Divarit

Sopivatko valmentajat tuloksesta kesken pelin? ”Kelpaako piste?”

18.02.
2018
Divarit

Sortuivatko O2-Jyväskylä ja ÅIF tänään sopupeliin? Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Miesten Divarissa nähtiin tänään melkoinen farssi Jyväskylässä, kun ÅIF haki rankkareilla pisteet O2-Jyväskylältä 6-5.

Pääsarjojen uudesta pistelaskujärjestelmästä on tällä kaudella puhuttu paljonkin kriittiseen sävyyn. Tänään pistelaskujärjestelmän tuoma tilanne eskaloitui kenties röyhkeimmällä mahdollisella tavalla.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan ottelun lopussa ÅIF-valmentaja Sebastian Freudenthal huusi O2-JKL:n penkin suuntaan kutakuinkin seuraavasti: ”Kelpaako piste molemmille?” Peliaikaa oli jäljellä reipas kaksi minuuttia ja tilanne oli tasan 5-5. Kotijoukkueen luotsi Ilkka Peltonen nyökkäili, mutta tiettävästi sanoi omalle ryhmälleen, että mikäli pallo saadaan, niin yritetään tehdä maali.

ÅIF:n penkiltä pelaajat huutelivat tämän jälkeen, että puheet täytyy pitää. Niin O2-Jyväskylä pitikin, eikä karvannut lainkaan. ÅIF piti palloa ja pelaili minuutit pois kellosta. Yleisöstäkin kantautui hieman turhautuneita ja pitkästyneitä kommentteja aiheeseen liittyen.

Lopulta ÅIF siis voitti ottelun rangaistuslaukausten jälkeen. Piste oli molemmille varsin merkittävä, sillä molemmat joukkueet kuuluvat useamman joukkueen ryhmään, jotka kamppailevat viimeisillä kierroksilla siitä, kuka onnistuu välttämään alaspäin karsinnat ja kuka nappaa viimeisen playoff-paikan.

Tilanne herätti aktiivista keskustelua myös Twitterissä.

Artikkelin alkuperäistä otsikkoa on muutettu.

Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila