Sopivatko valmentajat tuloksesta kesken pelin? ”Kelpaako piste?”

Sortuivatko O2-Jyväskylä ja ÅIF tänään sopupeliin? Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Sortuivatko O2-Jyväskylä ja ÅIF tänään sopupeliin? Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Miesten Divarissa nähtiin tänään melkoinen farssi Jyväskylässä, kun ÅIF haki rankkareilla pisteet O2-Jyväskylältä 6-5.

Pääsarjojen uudesta pistelaskujärjestelmästä on tällä kaudella puhuttu paljonkin kriittiseen sävyyn. Tänään pistelaskujärjestelmän tuoma tilanne eskaloitui kenties röyhkeimmällä mahdollisella tavalla.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan ottelun lopussa ÅIF-valmentaja Sebastian Freudenthal huusi O2-JKL:n penkin suuntaan kutakuinkin seuraavasti: ”Kelpaako piste molemmille?” Peliaikaa oli jäljellä reipas kaksi minuuttia ja tilanne oli tasan 5-5. Kotijoukkueen luotsi Ilkka Peltonen nyökkäili, mutta tiettävästi sanoi omalle ryhmälleen, että mikäli pallo saadaan, niin yritetään tehdä maali.

ÅIF:n penkiltä pelaajat huutelivat tämän jälkeen, että puheet täytyy pitää. Niin O2-Jyväskylä pitikin, eikä karvannut lainkaan. ÅIF piti palloa ja pelaili minuutit pois kellosta. Yleisöstäkin kantautui hieman turhautuneita ja pitkästyneitä kommentteja aiheeseen liittyen.

Lopulta ÅIF siis voitti ottelun rangaistuslaukausten jälkeen. Piste oli molemmille varsin merkittävä, sillä molemmat joukkueet kuuluvat useamman joukkueen ryhmään, jotka kamppailevat viimeisillä kierroksilla siitä, kuka onnistuu välttämään alaspäin karsinnat ja kuka nappaa viimeisen playoff-paikan.

Tilanne herätti aktiivista keskustelua myös Twitterissä.

Artikkelin alkuperäistä otsikkoa on muutettu.

62 comments

  1. ”Jengit toimii sääntöjen puitteissa.”

    Kilpailusäännöt sanovat: ”12§ Sopupelikielto
    Ottelun lopputuloksesta ei saa sopia. Kilpailutoiminnan eettinen lähtökohta on, että kilpailuun osallistuvat pelaajat, joukkueet ja seurat pyrkivät kilpailutilanteessa parhaaseen mahdolliseen suoritukseen.
    Seura, jonka joukkueen ottelun lopputuloksesta on sovittu etukäteen, menettää sopimuksen kohteena olevien joukkueiden osalta kilpailuoikeutensa ja sarjapaikkansa.”

    Selvä keissi?

  2. Jos todisteita tästä,niin kummallekin jengille pistemenetyksiä, ja sääntöjen puitteissa voi vaikka sulkea sarjasta. Ainakin tämä pitää tutkia!!

  3. Ensi vuodeksi pikapäätöksellä sääntö pois, joka on maailman kenties urheiluhistorian huonoin kaikki palloilulajien pääsarjat mukaan lukien

  4. Salibandyliiton kannattanee aika nopeasti reakoida tilanteeseen, sillä sen verran selkeältä sääntörikkomus tuntuu. Riskinä on muuten, että tuota asiaa käsittelee myöhemmin jokin muu oikeusaste, jos/kun sarjasta karsimaan tai pois putoaa jokin muu joukkue kuin O2- tai Åif.

  5. Olen edelleen sitä mieltä, että tämä uusi systeemi on täysin järjetön. Jos on ihan pakko palkita häviäjä, niin lasketaan edes prosenteilla eikä tällä nykysysteemillä.

  6. Mitäs tuossa niin ihmeellistä on? Tasapeli oli molempia miellyttävä tulos ja umpityperien sääntöjen puitteissa mentiin täysin. Ja Se Voittaja, se löytyi lopulta JA+RL kautta.

  7. Mielestäni Åif tässä sen rankun ansaitsee eikä O2 jos semmosia lähetään lätkimään. He olivat ainoat jotka puhuivat että otetaan pisteet molemmille. O2 vain pelasi fiksulla karvilla lopun koska eivät olisi varmasti ilmankaan tuota ”ehdotusta” halunneet tyhmällä karvaamisella menettää pisteitä. Minkäs siinä teet sitten jos vastustaja menee maalin taakse.

  8. ”Ymmärrän joukkueita. Jengit toimii sääntöjen puitteissa. ”

    Onhan tuo Kytöhongan kommentti nyt aivan uskomaton. Itse ymmärrän, että on ihmisiä joiden etiikka on luokkaa ”mikä ei ole erikseen kiellettyä on sallittua” mutta missään nimissä en hyväksy tuota.

    Helppo ulkoistaa ongelmaa ”koska liitto on päättänyt näin / tyhmät säännöt”, mutta kyllä valmentajilla, pelaajilla ja seuroillakin on vastuu siitä minkälaista imagoa ja kuvaa haluaa edesauttaaa ja välittää. Mielestäni tämä asian ymmärtäminen ei ole mitään monimutkaista salibandyä.

    Mutta sekin on totta, että jokaisella on oikeus ilmaista typeryyttään vaikka Twitterin kautta – Suomen lakihan ei tätä kiellä erikseen ihmisiä olemasta tyhmiä – mutta oikea kysymys onkin, että ”on siinä mitään järkeä?

  9. Kotijoukkue juuri tullut tasoihin kovan yrityksen jälkeen. Näyttää olevan sarjassa pisteet tiukassa ja tärkeitä. Onko siis kiellettyä kerrankin olla juoksematta päätylankusta vastustajaa kiinni ja tarjota mahdollisesti voittomalin paikka joukkueelle, joka noista hölmöilystä on tehnyt 11 vuotta tuossa sarjassa maaleja.
    Varmasti viimeiset 2 minuuttia olisi näyttänyt aivan samalta, sillä vierasjoukkue haluaa vastustajan höntyilevan päättömästi odotellen vastustajan virheitä ja ottamalla pelistä tempo alas.

  10. Korjaus omaan kommenttiin, luin väärin, ei O2 väärää tehnyt, vaan ÅIF.

  11. Otetaan tuolta Twitteristä tekstiä tänne keskusteluun:

    ”Ennen kuin useampi väärinymmärtäjäanonyymi tulee kaapista esiin, ei, ei todellakaan kuulu omiin eikä edustamani seuran arvoihin lähteä sopimaan lopputuloksista. Mutta, kun jengi pelaa ”isoista” pisteistä ja kaikki saa tärkeitä pisteitä tasurista, näin voi käydä.”

    Hassua miten yrität saada alkuperäisestä väitteestäsi jotenkin oikeudellisempi viittaamalla minuun ”väärinymmärtäjänä”. Olisi ihan suoraselkäistä sanoa, että ”nyt meni metsään sori” sen sijaan että yrität kääntää tätä (kriittistä keskustelua) vaikka minun syyksi.

    Sitä paitsi jos minä olen väärinymmärtäjä, niin kerro toki missä kohdin viestissäni ymmärsin väärin / olin väärässä mielestäsi? Sinun koko viestihän meni näin:

    ”Ymmärrän joukkueita. Jengit toimii sääntöjen puitteissa. Jos teet typerät säännöt, ne porsaanreiät löydetään kyllä.”

    Edelleenkin minä peräänkuulutan sen, että lajin imagon vaaliminen on kaikkien osapuolien tehtävä, sinä taasen väität että ”se mikä palvelee yksinomaan joukkuettani on oikea tapa toimia”.

    Onko tämä lähestyminen väärin ajateltu?

    Tässä on meillä se ero…

  12. Molemmille koutseille elinikäiset toimitsijakiellot. Ei tää oo mitään pesäpalloa.

  13. p.s. Ensi kerralla kun laitat viestiä/kuvakaappausta jakoon Twitteriin niin kaappaa koko viesti eikä vain ensimmäistä kappaletta. Varsinkin kun asian punainen lanka oli toisessa kappaleessa…

  14. ”Peltonen nyökkäili, mutta tiettävästi sanoi omalle ryhmälleen, että mikäli pallo saadaan, niin yritetään tehdä maali.”

    Ehdottomasti elinikäinen toimitsijakielto ja maasta karkoitus välittömästi. Ei kukaan voi sanoa omalle joukkueelleen, että ”mikäli pallo saadaan, niin yritetään tehdä maali”.

  15. Säännöissä ei määritellä, että sopupelit sallitaan tietyn peliajan jälkeen.

  16. Ei Perttu, en jatka keskustelua kanssasi yksityisviestitse sillä ei millään pahalla mutta ainoa tapa että luotan, että yksityisyyteni on suojassa lähtee siitä että minä suojaan sitä enkä luovuta tietojani esimerkiksi sinun käsiisi. Toivon, että ymmärrät.

    ”Vielä, ymmärrys ei ole sama kuin hyväksyminen. ”

    Ei ole. Ymmärrys on sitä, että osaa selittää ja perustella asian, tulkita sitä, soveltaa sitä,
    näkemään asian perspektiivissä, muista näkökulmista tai osana kokonaisuutta sekä
    myötäelämään. Ymmärrys ei ole sitä, että vaan ”todetaan” jokin asia.

    Sen sijaan kun puhutaan näin räikeästä epäkohdassa missä kaksi joukkuetta toteuttavat veikkauskohteena olevan soputuloksen, niin sinun olisi pitänyt selvemmin tuoda esille sen että tuomitset tämän, etkä hyväksy tätä tapahtumaa kun kerta lähdit kommentoimaan asiaa julkisesti.

    Nyt annoit ymmärtää miten ”tyytyväinen” olit kun näin tapahtui ”koska tyhmät säännöt”. Tämä siis minun tulkintani.

  17. Tiikerit-LNM pelissä havaittavissa farssin aineksia. Peli meni jatkoajalle ja tilanteessa 4-4 ei enää tapahtumia 56:40 jälkeen. Molemmille yksi piste sata varmasti.

  18. SPV-ERVI pelissäkin 51:19 tasoitus ja sen jälkeen ei tapahtumia paitsi ERVIn aikalisä! Onko tämäkin farssi?!?

  19. Ennen kauden alkua kommentoin Pääkallossa asiaa seuraavasti:

    ”Tässä pisteidenjakomuutoksessa ei oo kyllä järkeä. Onko kukaan ajatellut, että sopupeli tulee nyt mahdolliseksi?…”

    Tällöin nimimerkki Eevalle kommentoi: ”Eeva, eikös tuo ole ihan samanlailla mahdollista pelata sopupeli tuolla jääkiekon pistelaskusysteemillä. Taidat olla vaan muutosta vastaan. Vanha järjestelmä on äärimmäisen raaka jatkoajalla häviävää joukkuetta kohtaan, joten erittäin hyvä uudistus.”

    Mitenkäs tämä nyt menikään?

  20. Perttu: Asia kunnossa!

    Onnea ja menestystä sekä itsellesi että joukkueellesi. Menkää loppuun asti tällä kaudella.

  21. Onhan tää naurettavaa..oikeastaan voisi aina toimia näin: 0-0 kolme erää ja jatkoajalla vasta aletaan pelaamaan. Pisteet kummallekin

  22. Haisee siltä että Åiffia pelotti lopussa kun menetti 2 maalin johdon. Kun tässä syyllistetään nyt O2 stakin niin mitäs siinä olisi amppareiden pitänyt sitten tehdä? Valmennuksen huutaa kuuluvalla äänellä että ”turpa kiinni” tms Åiffin penkille? Ja laittaa kärkikarvaajat juoksemaan maalin taakse karvaamaan että ei epäillä sopupelistä, jolloin olisi annettu Åiffille mahdollisuus hyökkäykseen?

  23. Hauskasti tässä yritetään saada asiasta härkästä. Peli jota kumpikaan ei halua hävitä tuomitaan sopupeliksi jos on tasan ennen loppua? Sopii katsoa pelivideo, on varmaan haastavaa saada sieltä näytöt ns. sopupelistä. Jotenkin paistaa vaan läpi mistä tämä ”sopupelitasuri” – kommentti erityisesti nousi esiin? Naapuriseuran isoäänisillä taustahenkilöillä saattaa olla osansa asiassa, heidän korvat on näihin sopivalla aaltopituudella ja ehkä tilaisuus teki varkaan ja mahdollisuus saada mustamaalattua koko ajan lähestyvää kilpailijaa. 😉

  24. Nimimerkki Hemmetti on oikeassa. Mikään muu toimintatapa huudoista huolimatta olisi ollut huonoa ja epätehokasta pelaamista ja riskeerannut turhaan tärkeitä pisteitä. Uskon, että huutelun motiaationa on ollut nimenomaan pelko ja paine, ehkä tunnelman keventäminen. Toki arvailua. Siitä on turha lähteä rankaisemaan, että ”ennustus” toteutui.

  25. ”Uskon, että huutelun motiaationa on ollut nimenomaan pelko ja paine, ehkä tunnelman keventäminen. ”

    Yhtä hauskaa tunnelman keventämistä, kun ”pommin huutelu” lentokentällä.

  26. Joo siellä Happeen taustat koittaa mylviä aina kaiken o2 vastaan. Eräs Kotilainen varsinkin. Kyllä on Happeen puolella tätä ”sopupeliä” likaisemmat keinot käytössä jatkuvasti pelaajavirran estämiseksi kilpailijoiden riveihin

  27. Saa nähdä missä vaiheessa Veikkaus kiinnostuu näistä sopupeliepäilyistä. Ehkä jo tässä tapauksessa etenkin jos Jyväskylässä tai Sipoossa on isolla rahalla vedetty 5-5-tulosta tai pitkävedossa tasuria.

  28. Miks ei saisi tälläistä tehdä? Mitä pahaa tässä on? En vain ymmärrä? Ei kumminkaan ole kyse kuin 2 minuutista…

  29. O2-JKL ehdolla vuoden urheiluseuraksi urheilugaalassa — Ai, tällaiseksiko se salibandytoiminta pitää muuttaa, niin pääsee gaaloihin?!? Järkyttävää toimintaa!

  30. Niin, huumoria on hyvää ja huonoa tietysti…

    Olisiko seuraava skenaario sopupeli vai ei? Tilanne 9-0, peliaikaa jäljellä 2 minuuttia. Häviöllä olevan joukkueen valmentaja huutaa johtavalle valmentajalle: ”Älkää viitsikö tehdä enempää!”. Vastustaja ei onnistu tekemään enempää, osittain koska ei enää näe tarvetta karvata kovaa.

    Molemmat ulos sarjasta?

  31. ”Olisiko seuraava skenaario sopupeli vai ei? ”

    Periaatteessa aina kun pyrin vaikuttamaan toisen joukkueen tekemiseen ulkosesti on sopupelaamista ja sitä kautta aina on mahdollisuus ei siitä sitten rankaistaan. En kuitenkaan uskoa, että tuossa esimerkkitapauksessa puhuttaisi esim. sarjasta sulkemisesta.

  32. Vielä jos sattuisi selviämään että seuraa lähellä olevat olisi pelanneet tasuria vedonlyönnissä niin avot – kävisi kuin pesikselle aikanaan:) loppuisi veikkauksen tuet ja pihalle kaikilta listoilta… siis en väitä että näin olisi mutta iso vahinko syntyisi jos olisikin – oletettavasti tohon peliin moni on ristiä veikannut muutenkin koska sarjatilanne tuo

  33. Eikös ne myös tuolla kotimaan jääkiekkoliigassa pelaile viimeiset minuutit maalintakana pois samallalailla kun tilanne on tasan ? Saatika, sitten Veikkausliigassa alkaa loukkaantumiset ja tipuaskelin kävellään vaijtoon kun peliaika on lisäajalla. 🙂

  34. Tätähän tapahtuu jatkuvasti ilman sopimistakin, peli on lopussa tasan ja kumpikin haluaa varmistaa ainakin pisteen. Olen ollut katsomassa useampaa liigapeliä, jossa peli on ollut tasan pari minuuttia ennen loppua, jonka jälkeen toinen joukkue pallottelee omalla alueella ilman aikomustakaan lähteä hyökkäämään ja toisen ylimmät pelaajat seisoo keskiviivalla ilman aikomustakaan lähteä karvaamaan. Ei tylsempää pelin loppua voi olla ja jos joku katsoja tulee ensimmäistä kertaa katsomaan peliä niin en yhtään ihmettele jos ei tule toista kertaa. Kannattaisikohan harkita jotain koripallon tyylistä hyökkäyskelloa, esim. jos puoleen minuuttiin ei edes yritä ylittää keskiviivaa niin vapari vastustajalle hyökkäysalueen kulmasta. Jäisi nämä tylsääkin tylsemmät pelin loput pois ja vähentäisi myös varmaan kiinnostusta edes harkita minkäänlaista sopimista tasurista.

  35. Tämmöiset tempaukset tekevät kyllä hyvää lajille. No eipähän tarvitse itkeä sen perään, että yritettäisiin saada lajista ammattimaisempaa ja lisää katsojia lehtereille. Ihan oikeasti, kuka haluaisi mennä katsomaan tällaista pelleilyä paikan päälle ja maksaa siitä?

  36. On kyllä naurettavaa. Ekaks haluan haistattaa hänelle pitkät joka hyväksyi/esitti nykyistä pistelaskujärjestelmää… Aivan farssi😅 toiseksi, haluan kiittää jo suuresti sitä henkilöä joka joskus ajaa asiaa/ onnistuu muuttamaan pistelaskun muotoon voitosta 3, jatkoajalla 2-1

  37. Jos tuohon jääkiekkoon verrataan tätä tapausta, niin mielestäni oleellisinta on se, että tuollainen ”seisoskellaan keskellä ja tapetaan aikaa” ei ole millään mittarilla normaalia jääkiekossa. Edes sekunnin odottelu on käytännössä ennenkuulumatonta. Salibandyssa sen sijaan oman maalin takana seisoskelua pallon kanssa tapahtuu usein, tuskin valehtelen paljoa, jos sanon, että lähes joka pelissä ainakin jonkun erän lopussa. Lisäksi tässä salibandytapauksessa ottelu ei päättynyt tuohon seisoskeluun. Jääkiekossa oli nimenomaan tarkoitus pelata _koko_ ottelun loppu noin. Jääkiekon tapauksessa aikaa oli myös, mitä, 3-4 kertaa enemmän jäljellä.

  38. Ei näyttöä sopupelistä. Epäselvät monitulkintaiset huutelut eivät täytä sopupelin määritelmää. Tämmöisen näytön perusteella ei mitenkään voi sulkea pois liigasta. Luonnollisestikin pelin lopussa tasatilanteessa pelaillaan mielellään aikaa, jos voitolla ei saavuta paljon mitään, mutta häviöllä voi menettää paljon.

  39. Jos ja kun tästä ei sanktiota seuraa O2-joukkueelle niin olisiko seuralla mahdollisuus hakea korvausta Pääkallolta täysin mutu-tuntumalla ja syyllistävällä tavalla tehdystä uutisoinnista? Juttu otsikoidaan: FARSSI! Valmentajat sopivat tuloksesta.. ja kuvitetaan O2 valmentajan kuvalla joka ei liene huudellut mitään eli annetaan kuva että kyseinen joukkue/kaveri olisi harrastanut tässä kohtaa sopupeliä. Kova syyte.

  40. Sopimukseen tarvitsee aina kaksi henkilöä.

  41. ”Sopimukseen tarvitsee aina kaksi henkilöä.”

    Sopimumiseen yleiseen ehkä, mutta sopupeliin ei tarvita esim. molempia joukkueita.

  42. Samaa mieltä Kysymyksen kanssa. Pääkallon facebook päivitys oli myös aika törkeän provosoiva. Tosiaan tuo Farssi otsikointi jne. on kyllä aivan perseestä. Näitä otsikoita sais melkeen kaikista peleistä jos vaan sattuisi olemaan Pääkallon mies katsomossa twiittaamassa. Esim. Nyt vasta pinnalle noussut Åif-M Team peli jossa vissiin toimittu samalla tavalla, se peli ei saanut mediahuomiota koska ei sattunut pääkallon herroja lehtereillä vissiin olemaan tai muuten vain vaikenivat.

  43. Tällä tarkoitan siis sitä, että lähes kaikki pelit mitkä salibandyssä pelataan, päättyvät usein siihen että se jolla on pallo viimeisten minuuttien aikana, vetäytyy kuluttamaan sekunteja pois ja joskus yrittää viimeistä hyökkäystä. Missä vaiheessa tästä sitten tulee tuomittavaa? Onko sit joku minuuttiraja mitä ennen tätä ei saa tehdä ja minkä jälkeen saa? Tällaisesta ei säännöissä puhuta. Paitsi jos se aktiivimalli on ens kaudelle tulossa.

  44. Ensin tästä pistelaskusysteemistä. Sama pistelaskutsydeemi on voimassa sellaisessa sarjassa kuin NHL. Tsydeemi on siellä havaittu parhaaksi vaihtoehdoksi saman lainalaisuuksien mailapeliin, niistä vaihtoehdoista mitä käytettävissä on. Ei kolmea pistettä, ei prosentteja vaan täsmälleen sama kuin meillä täällä sählyssä. Perustuen siihen, et voitto on voitto ja saman arvoinen. Kylkeen sit palkitaan hyvä yrityskin. Ja mitä tulee tuohon mokken pois ottamiseen jatkiksella, niin kyllä etu siirtyy tässä lajissa ilman muuta av jengille. Pitää vaan osata pelata alivoimalla! Sitäkin voi treenaa siinä missä ylivoimaa.

    Sarjakauden lopussa kun on tilanne, että joukkueet tarvitsevat molemmat pisteen ottelusta, niin peli passivoituu varmuudella vikassa erässä tasatilanteessa. Ja jos häviäjä ei saa ja.lla pistettäkään, ainoastaan idiootti käskee joukkueensa ottamaan riskin. Karvatessa tai hyökätessä.
    Nykysäännöillä peli pelataan täyttä loppuun viimestään jatkoajalla.

    Tää tilanne on sellainen, että molemmat coutsit on nähnyt tuon passivoitumisen kentällä jo aiemmin.. Eli suurta halua kellään ”pelata” ei ole ja keskustelu on kirvonnu sit tohon suuntaan. Sama tulos olis ollu ilman jutteluakin, nyt kyse on nähdyn pukemisesta sanoiksi.

    Vanhalla pistelaskusysteemillä mun pelaaja istu kaukalon päädyssä pallon kanssa 3min. Peliajan lopusta ja koko jatkoajan 5min. Koska tarvittiin piste. Ja koska vastustaja tarvitsi pisteen myös, niin 8min. Kello vaan kävi. Yleisö tajusntilanteen ja marssi himaansa. Tämä nykyinen sääntö pistelaskusysteemistä on parempi kuin vanha ja näin ollen kehitystä.

  45. erittäin hyvää pohdintaa! Toki pitää muistaa että NHL:ssä pelataan 82 peliä runkosarjassa, joten varmasti pistelasku myös tehty sitä silmällä pitäen siellä suunnalla, sillä esim 3 pinnan voitoilla joukkueiden erot kasvaisi liian suuriksi liian nopeasti?

  46. Piste-erolla ei ole merkitystä sarjataulukossa paitsi kosmeettisesti, isompi merkitys on kuinka monta voittoa vaatii nousta taulukossa.

    Nyt esim. miesten liigassa viimeisenä olevalla Salballa on 3p eroa seuraavaan, eli nykyisellä pistelaskusysteemillä vaatii voiton ja tasurin päästä tasoihin Steelersin kanssa.

    Jos taas pistelasku menisi 3-2-1, niin Salballa olisi 15p. ja Steelersillä 18p., eli sillä pistelaskulla vaatisi vain voiton päästä tasoihin.

    3-2-1 laskelmalla Kooveella olisi 17p., joten siihen Salballa olisi vain kaksi pistettä. Sarja olisi täten tasaisempi vaikka piste-erot näyttävät isoilta peräpään ja kärjen välillä.

    Vielä esimerkkinä Salban ja pleijaripaikan (Oilers) välinen ero olisi silloin 18 pistettä, eli 6 voittoa, mutta nyt se on 14 pistettä, eli 7 voittoa.

  47. Ei ole mikään sopupeli. Ei tossa sovita lopputuloksesta. Lopputulos tulee rankkujen jälkeen eikä kesken pelin… joukkueet toimii säännön puitteissa.

  48. Pelimiesten kymppiin välillä törmää asiantuntijoiden puheissa lajin tv-peleissä. Minä aina sen käsitin että pelin viimeinen kymmenen minuuttia nostetaan vielä tasoa ja katsotaan kestääkö toinen. Sinun näkemys antaa toisen kuvan jos jopa 8 minuuttia seisoskelua. Tämä kausi kyllä tuonut uusia näkökulmia lajiin, mutta ei välttämättä positiivisessä mielessä.

  49. Voi olla että kuulen väärin, että ottelutallenteesta olin kuulevinani, että ”kelpaako molemmille yks piste”? huuto.

  50. Voi olla että kuulen väärin myös…..Ottelutallenteesta ei täysin selvää saa….
    ”kelpaa piste”…onko huuto syvällä pelaaville hyökkääjille?

  51. Tässä teille nykyinen sarjataulukko 3-2-1 pistejärjestelmällä.

    Classic 63p 22o
    Krp 47p 22o
    Ervi. 42p 22o
    Happee 39p 20o
    Indians 37p 22o
    SPV. 37p 23o
    TPS. 36p 22o
    Oilers. 32p 21o
    Lasb. 24p 22o
    OLS. 22p 22o
    Welhot. 22p 21o
    Steelers 18p 22o
    Koovee. 17p 22o
    Salba. 15p 21o

    Siinä pisteet ja ottelumäärät. Jokainen voi itse katsoa onko ”erot liian suuret”. Varsinkin kun ottaa huomioon rästipelit. Mielestäni varsinkin loppupäässä taulukkoa asetelma olisi huomattavasti jännittävämpi tällä järjestelmällä verrattuna nykyiseen järjestelmään. Kyllä varsinaisen peliajan voitosta täytyy vaan palkita enemmän

  52. Vastaavasti tässä prosentteina omisa pelissä jaetuista pisteistä:
    Classic 93,48 %
    Nokian KrP 68,63 %
    EräViikingit 63,83 %
    Happee 63,64 %
    Indians 56,25 %
    TPS 55,10 %
    SPV 52,94 %
    Oilers 52,17 %
    LASB 40,43 %
    SB Welhot 36,36 %
    OLS 34,04 %
    Steelers 28,26 %
    Koovee 27,08 %
    SalBa 23,81 %

    Tässä systeemissä on monta hyvää puolta: Voidaan edelleen jakaa tuolla 2-1-0 systeemillä pisteitä (kun jatkoaikavoiton arvo on tietysti vain 67%, eli kaksi kolmesta pisteestä), eikä tässä tarvitse miettiä kädessä olevia pelejä, vaan se on ihan puhtaasti tuo prosentti joka määrittää sijoituksen ilman mitään jossitteluita.

  53. Juurikin näin fiilistelijä! Tasaisuudesta tosiaan kertoo, että Salba olisi tuolla järjestelmällä voitolla Steelersin kanssa tasapisteissä ja ohittaisi Kooveen. Nyt pitää saada voitto ja piste päästä tasoihin molempien kanssa. Erikoinen perustelu liitolta, että sarja olisi nykyisellä systeemillä tasaisempi.

    Artolle: Toihan on todella selkeä systeemi :/ Kiva katsella sarjataulukkoa laskimen kanssa, että voi vertailla sarjasijoituksia ja -prosentteja. Ei todellakaan jatkoon 😀

  54. Missähän nyt mättää kun aina sama seura on näissä kupruissa mukana. Ensin alkukaudesta se naisten liigasuhmurointi vs. Happee ja nyt tämä. Pitäisikö tarkastella toiminnan arvoja tarkemmin?

  55. huutonaurua…..Seuran arvot ovat kohdallaan.
    Kannattaa kyllä naapuriseurassa olla ihan hiljaa ja miettiä mistä joukkopako seurasta pois juontaa juurensa! Eipä yllättäisi ketään tämän valtion sisällä, että naapuriseura koittaa tehdä kaikkensa mustamaalatakseen ja kampittaakseen kyseistä seuraa.

  56. Ei muuten naurata yhtään. Enkä ole naapurista vaan kauempaa eri maakunnasta tätä seurailen. Jos toiminta on kentän tasolla tällaista niin suosittelen kyllä tarkastelemaan arvoja kulissien rakentamisen sijaan. Toivotaan ettei tämä pelleily vie salibandya pois Veikkauksen listoilta ja tuen piiristä vrt pesis 20 v sitten. Sen jälkeen on nimittäin surinat suristu ja kutsut gaaloihin kiven alla.

  57. Voisiko peli kestää 60 min ja päättyä joko pistejakoon tai jommankumman voittoon, eikä jatkoaikoja sekä voittomaalikisaa runkosarjassa? Tämä olisi ainakin selkeä ratkaisu mielestäni nykyiseen systeemiin verrattuna.