Portugalissa kaksi vuotta sitten järjestetystä turnauksesta on suomalaisittain vain mukavia muistoja. Suomi voitti samana päivänä sekä naisten että miesten opiskelijoiden maailmanmestaruudet.
Naisten tiukassa loppuottelussa kaatui Ruotsi rangaistuslaukauskisan jälkeen 3-2. Varsinaisella peliajalla maaleista vastasivat Mari Alila ja Mia Karjalainen. Rangaistuslaukauskisassa onnistuivat Eliisa Alanko, My Kippilä ja Jaana Lirkki.
Nyt MM-tittelistä kisataan Puolan Lodzissa 26.-30.6. Suomen ohella mukana ovat Ruotsi, Tshekki, Puola, Japani ja Singapore. Suomen salibandynaiset lähtevät MM-kisoihin 17 pelaajan joukkueella. Edellisestä kultajoukkueesta mukana ovat vielä My Kippilä ja Mirva Laitinen.
– Viime kisat olivat hieno kokemus. Kaikkiaan yli kentällinen Portugalin kisojen pelaajista nähtiin sittemmin Bratislavan MM-areenalla ja maalivahti Tiltu Siltanen teki silloin läpimurtonsa maajoukkuekuvioihin, muistelee päävalmentaja Lasse Kurronen Portossa käytyä turnausta.
FISUn alaisuudessa järjestettävässä opiskelijoiden salibandyn MM-turnauksessa on omat reunaehtonsa verrattuna Kansainvälisen salibandyliiton (IFF) organisoimiin aikuisten MM-kisoihin. Pelaajien ikäraja opiskelija-MM:ssä on 17-25 vuotta ja pelaajien tulee olla opiskella yliopisto- tai korkeakoulutasolla tai näihin rinnastettavassa oppilaitoksessa. Pelaaja on myös edustuskelpoinen, mikäli on valmistunut kisoja edeltävänä vuonna.
Yläikäraja oli vielä vuoden 2016 MM-kisoissa 27 vuotta, mutta nyt sitä on laskettu 25 vuoteen.
– Entisellä yläikärajauksella mukana olisi ollut enemmän viime MM-kisojen pelaajia, mutta nyt mennään tietty tyylillä, joka on määritelty, Kurronen kertoo.
Puolan Lodzissa nähdään siis paljon arvokisaensikertalaisia ja tapahtuma on oiva näytönpaikka pelaajille esittää osaamistaan kansainvälisellä tasolla. Sellaisen saa myös kaksoiskansalaisuuden omaava Yamou Njai, 24, joka asuu vakituisesti Ruotsissa ja pelaa ylimmällä sarjatasolla, seuranaan Malmö FBC.
– Hän oli jo vuosi sitten kesällä yhteydessä meihin ja ilmoitti olemassaolostaan. Seurasin viime kaudella hänen esityksiään ja kyselin myös opiskelijastatuksesta. Lopulta päätös oli se, että otamme hänet mukaan ensimmäiselle kesän maajoukkueleirille ja myös opiskelijoiden MM-kisoihin. Nyt on hyvä paikka katsastaa hänen tilanne, ja hän näkee puolestaan meidän maajoukkueen toimintaa. Yamou on fyysinen puolustaja, jollaisia länsinaapuria vastaan tarvitaan aina. Hän on ollut kohtuullisen isossa roolissa seurassaan, Kurronen linjaa uuden potentiaalisen maajoukkuepelaajan taustaa.
Opiskelijoiden MM-joukkue on mukana naisten maajoukkueleirillä Eerikkilässä tämän kuun lopulla. Kaikkiaan leirille on kutsuttu 31 pelaajaa. Testi- ja pelipainotteisella maajoukkueleirillä opiskelijoiden MM-joukkue hioo kuvioitaan harjoitusotteluissa muuta leiriryhmää vastaan.
Opiskelijoiden MM-turnauksen lohkojakoja ja otteluohjelmaa ei ole vielä julkistettu.
Opiskelijoiden MM-kisasivuille
Naisten maajoukkue opiskelijoiden MM-kisoissa
26.-30.6.2018 Puola, Lodz
Maalivahdit ikä seura 2017-18
Pauliina Hietanen 25 Classic
Janita Spännäri 23 O2-Jyväskylä
Kenttäpelaajat
Noona Björkman 24 PSS
Senni Hietanen 24 Koovee
Kristiina Järvinen 22 PSS
Oona Kauppi 20 Koovee
Veera Kauppi 20 Koovee
My Kippilä 21 KAIS Mora IF (SWE)
Mirva Laitinen 24 EräViikingit
Hanna Niemelä 22 SSRA
Yamou Njai 24 Malmö FBC (SWE)
Milla Nordlund 20 TPS
Sara Piispa 22 EräViikingit
Anu Raatevaara 22 SB-Pro
Jenna Saario 20 TPS
Linda Törnqvist 21 PSS
Mia Vallenius 20 Koovee
Toimihenkilöt
Lasse Kurronen päävalmentaja
Markus Huhtimo valmentaja
Aki Vilander valmentaja
Juho Meuronen mv-valmentaja
Tiia Ukkonen joukkueenjohtaja
Kaarina Salomaa joukkueenjohtaja
Niko Iivonen fysioterapeutti
Jouni Hämäläinen hieroja/huoltaja
Heidi Kurronen hieroja/huoltaja
Opiskelijoiden salibandyn MM-kisat pelataan FISUn (International University Sports Federation) alaisuudessa joka toinen vuosi. Pelaajien tulee olla iältään 17-25 vuotta ja opiskella yliopistossa tai korkeakoulussa tai siihen rinnastettavassa oppilaitoksessa. Edustuskelpoisia ovat myös henkilöt, jotka ovat valmistuneet MM-kisoja edeltävänä vuonna.
Opiskelijoiden salibandyn maailmanmestarit (järjestäjämaa)
2016 (Portugali)
Miehet: Suomi
Naiset: Suomi
2014 (Singapore)
Miehet: Ruotsi
Naiset: Ruotsi
2012 (Tshekki)
Miehet: Tshekki
Naiset: Ruotsi
2010 (Ruotsi)
Miehet: Ruotsi
Naiset: Ruotsi
2008 (Suomi)
Miehet: Suomi
Naiset: Ruotsi
2006 (Sveitsi)
Miehet: Ruotsi
2004 (turnausta ei pelattu)
2002 (Ruotsi)
Miehet: Suomi
Teksti: Salibandyliitto
Alkaa olemaan kohdillaan tuo toimihenkilöiden määrä. 17 pelaajaa ja 9 toimihenkilöä, no ehkä liitolla on ylimääräistä rahaa.
Aivan samaa mietin minäkin 😀
On siellä noiden 9 toimihenkilön lisäksi liiton herroja, pari kv-liiton suomalaista herraa ja parit tuomarit.
Että eiköhän lopulta ole niin, että noissakin kisoissa suomalaisia pelaajia on vähemmän kuin muita suomalaisia sabatyöläisiä.
Kiva huomata että täällä jätetään joskus pelaajavalinnat rauhaan 🙂
Totuus toimihenkilöistä jotka lähtee mukaan on; 2 valmentajaa + 2 huoltoon sekä yhteinen jojo miehille ja naisille
Onko naisten huhumaata tulossa tänä vuonna ollenkaan?
Evil empire = säbäliitto? Voi tätä arvostelun määrää, ja luultavasti suurin osa ilman mitään tietoa asioista.
Naisten huhumaa?
kuka varteenotettava journalisti jaksaisi kahlata 30-45 minuuttia asiaa läpi ja soitella huhuja. eskelinen prohon, muutama uus junnu ErViin, Kooveen myllerrys, Classicin eläkeläiset, Pelikaanien Latvala ja Mittentag…. Porvoon ja Veistsin välinen ilmasilta: joku menee ja joku tulee ja karjalainen tippu ruotsin kohdalla koneesta ja osui Pixbo Wallenstamin kohdalla tonttiin. siinähän se.