Pääkalloennakko: Tässä ovat kakkosdivarilohkojen ennakkosuosikit

Petri Väänänen on edelleen sinipaitaisen LeBan ykköstykkejä. Kuva: Iiro Karesniemi.

Anton Kallvik ja Robin Holländer päättivät jatkaa sinipaitaisessa Blue Foxissa, vaikka sarjataso vaihtui. Kuva: Ari Honkonen.

Kakkosdivari alkaa tänään perjantaina 21.9. Sarjaa pelataan tuttuun tapaan kahdeksassa lohkossa, joskin Etelä-Suomen lohkot on jaettu tänä vuonna tasolohkoihin. Pääkallo.fi ennakoi lohkojen ennakkosuosikit seuraavasti.

Markus Olkkosen punapaitainen SBS Kings on vahvoilla etelässä. Kuva: Iiro Karesniemi.

Etelä-Suomi
Etelä-Suomen kakkosdivarilohkot jaettiin täksi kaudeksi kahteen eri tasoon. A-taso on lohkoista ylempi ja B-taso alempi. Divari-karsintoihin on kuitenkin mahdollista päästä myös B-tasolta. Kolme A-tason parasta pääsevät suoraan Etelä-Suomen sisäisiin playoffeihin. A-tason neljänneksi jäänyt pelaa B-tason voittajaa vastaan karsintaottelun siitä, kumpi on neljäs sisäisiin playoffeihin pääsevä joukkue. Sisäisten playoff-parien voittajat jatkavat Divari-karsintoihin.

A-tason ennakkosuosikkeihin lukeutuu eritoten Perttu Pajukoskella, Severi Korhosella, Oliver Wardilla ja Samir Mountassirilla kesällä vahvistunut SBS Kings, jonka riveissä pelaavat jo entuudestaan muun muassa Markus Olkkosen kaltaisia kokeneita pelimiehiä. Lisäksi jo viime kaudella pitkään Divari-karsinnoissa mennyt AC HaKi on yksi sarjan selkeistä suosikeista. Jo valmiiksi laadukas rosteri sai lisää kovan luokan nimiä, kun Ilkka Koski ja Mikko Sipilä siirtyivät seuran riveihin.

Kärkipään paikoista taistelevat todennäköisesti myös niin ikään kesällä vahvistunut Blackbirds, sekä PSS ja SB Vantaa. Kaikkiaan A-tason lohko on kovatasoinen ja odotettavissa on, että Etelä-Suomesta Divari-karsintoihin jatkaakin keväällä kaksi joukkuetta, jotka ovat saaneet moniin muihin lohkoihin verrattuna enemmän kovia pelejä jo runkosarjan aikana. B-tason joukkueista kenties parhaat mahdollisuudet nousta taistelemaan playoff-paikasta on IHS:llä.

Divari-karsintoihin: AC HaKi, SBS Kings

Länsirannikko
Viime kaudella Divari-karsintoihin yltänyt IBK Meda järjesti melkoisia spektaakkeleita kotikentällään, kun esimerkiksi kevään peleissä paikalla oli liki tuhat silmäparia katsomossa. Salolaisjoukkueessa on kokemusta ja taitoa ja tänäkin vuonna joukkue taistelee varmasti pääsystä valtakunnalliseen karsintavaiheeseen.

Toinen iso ennakkosuosikki sarjassa on SBS Wirmo, joka tutulla puolustusorientoituneella ja vastaiskuihin panostavalla otteellaan on todella vaikea voitettava kenelle tahansa tässä sarjassa. Joukkue sai hyviä vahvikkeita kesällä muun muassa SalBassa Salibandyliigaa viime kaudella pelanneen Henrik Rossin, sekä Miro Portnoj’n muodossa.

Myös Forssan Suupparit taistelee tiukasti ennakko-odotusten mukaan sarjan voitosta. FoSun juniorijoukkueita on viime vuosina nähty paljon valtakunnallisista sarjoista ja jatkumo edustusjoukkueeseen on paljon vaikka muutaman vuoden takaisiin aikoihinkin verrattuna paremmalla mallilla. Toki FoSun tähtipelaajia nuorten puolella on naarattu myös muihin seuroihin. FoSun riveissä nähdään tulevalla kaudellakin myös sarjan vaarallisimpiin hyökkääjiin lukeutuva kokenut Juha Laitila.

Tätä kolmikkoa haastavat vahvimmin todennäköisesti värikkäänä ryhmänä tunnettu Paimion Ruoska, Loimaan Leisku, sekä SB Hirvensalo.

Divari-karsintoihin: SBS Wirmo

Sisä-Suomi
Sisä-Suomen lohkossa ennakkosuosikkien viitat asetellaan RSS Panthersin ja Pirkkalan Pirkkain harteille. Viime kaudella Riihimäellä juhlittiin runkosarjan voittoa ja panttereiden kotiluolasta onkin monen vierasjoukkueen haastavaa pisteitä hakea.

Pirkat oli kuitenkin se joukkue, joka pelasi itsensä lopulta Divari-karsintoihin viime keväänä kyseisestä lohkosta. Ryhmä taipui lopulta viimeisellä kierroksella Merikoski SBT:lle. Pirkkain riveissä on rutkasti kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta, mikä näkyy pelaamisessa. Viime kaudella tämä tuli esille erityisesti kauden lopussa ja kevään kovissa peleissä.

Tämän kaksikon lisäksi vauhdikasta ja tapahtumarikasta salibandya pelaava Soittorasia on varmasti vahvoilla. Sarjan tilanne on sinänsä mielenkiintoinen, että sarjassa pelaa useampia pääasarjatasolla pelaavien seurojen kakkosjoukkueita, joilla ei ole mahdollisuutta pelata playoffeissa. ”Emoseurastaan” eri yhdistyksen alla pelaava Happee Steamers niissä kuitenkin viime kaudella oli ja voi taistella nykyrosterillaan sinne pääsystä tänäkin vuonna.

Classic-luotsi Samu Kuitunen toivoi seuran sivuilla, että myös tamperelaisten kakkosjoukkue olisi hyvä saada nopeasti toiseksi korkeimmalle tasolle. Mikäli toiminta on eriytetty jo tällä kaudella ja osallistuminen playoffeihin on mahdollista, on Classic Unitedilla kovat mahdollisuudet taistella jopa sarjan voitosta.

Divari-karsintoihin: Pirkat

Risto Töllikkö on hurja vahvistus PoNoVolle. Kuva: Mikko Markkanen.

Kaakkois-Suomi
PoNoVo on kenties kovin suosikki Kaakkois-Suomen lohkon voittajaksi. Muun muassa Risto Tölliköllä ja Aleksi Ikosella vahvistunut PoNoVo on aiemmista kausista kiristänyt hieman ruuvia ja myös junioripuolelta on tulossa parempaa jatkumoa joukkueelle kuin aiemmin. Valmennuksesta vastaavat Otto Moilanen ja Aki Seppälä tuovat joukkueelle varmasti myös uudenlaista osaamista. Joukkueella on lisäksi farmisopimus Divarissa pelaavan NST:n kanssa, joskin nakkisormien kapeasta ryhmästä tuskin paljoakaan apuja alemmalle sarjatasolle liikenee.

Myös lahtelainen Pelicans on ennakkosuosikkien joukossa. Joukkue ryösteli kesän aikana pelaajia muista alueen joukkueista, vaikka koki menetyksiäkin. Kakkosdivaritasolle kasassa on laadukas ryhmä, jolla voi taistella lohkon kärkisijoista.

SB Heinola vahvistui selvästi viime kaudesta ja taistelee niin ikään sarjan kärkisijoista. Heinolaan siirtyi muun muassa kakkosdivarissa huimia tehoja vuosien varrella iskenyt Mikko Salonen.

Myös kokeneilla pelureilla varustetulla Imatran Voimalla, sekä viime kaudella historiansa parhaan kauden pelanneella Kosken Dynamolla on mahdollisuus haastaa kärkipään joukkueita ja taistella playoff-paikasta.

Divari-karsintoihin: PoNoVo

Petri Väänänen on edelleen sinipaitaisen LeBan ykköstykkejä. Kuva: Iiro Karesniemi.

Savo-Karjala
Petri Väänäsen tähdittämä LeBa menetti viime kauden ryhmästään tärkeitä pelaajia, mutta on edelleen yksi varteenotettavimmista vaihtoehdoista Divari-karsintoihin yltäjäksi Savo-Karjalassa. Toissa kaudella toiseksi korkeimmalta tasolta playoutien kautta tippunut joukkue pelasi viime keväänäkin Divari-karsintoja ja on niissä tuttu näky monen loppukauden osalta.

LeBan kanssa sarjan voitosta taistelevat todennäköisesti niin ikään karsinnoissa viime vuosina pelanneet Apassit ja VehVe. Apassit on kokenut ryhmä, joka oli toissa kaudella jopa karsintojen viimeisessä vaiheessa, mutta tippui lopulta O2-Jyväskylän nousun tieltä. VehVen visiitit ovat usein jääneet lyhyiksi kevään peleissä.

Neljäntenä joukkueena lohkon playoffeihin menee ennakko-oletuksissa Pisaba, joka oli viime kaudella runkosarjan kolmas. On myös mahdollista, että tämä neljän joukkueen rykelmä erottuu jopa jokseenkin selkeästi lohkon muista joukkueista.

Divari-karsintoihin: LeBa SB

Pekka Kontturi tuo tulivoimaa SB Paapoille. Kuva: Ari Honkonen.

Pohjanmaa
Kaikkien aikojen kakkosdivari on noussut Pohjanmaalla puheenaiheeksi kesän aikana, eikä se liene kaukana totuudesta. Jo entuudestaan SB Paapat, Nibacos ja Mailattomat ovat olleet sarjassa laadukkaita ryhmiä ja nyt sarjaan tippui Divarista Blue Fox, sekä Divarin sarjapaikastaan luopunut SB Vaasan edustusjoukkue, joka tekee uutta tulemistaan kakkosdivarista otettuaan SB Vaasa Young Boysin sarjapaikan.

Paapat sai jo valmiiksi hurjalla Divari-kokemuksella varustettuun ryhmäänsä uusina niminä Kari-Matti Viinamäen, Jesse Palmbergin, Joona Kukon ja Pekka Kontturin. Tietty kunnianhimon puute, sekä realiteetit nousun suhteen himmasivat kuitenkin jo viime keväänä Paappojen menoa.

Blue Fox puolestaan piti runkonsa hyvin kasassa ja tiiviin puolustuspelaamisensa ansiosta se tulee taistelemaan varmasti lohkon kärjessä. MLT kenties vahvistui kesällä hienoisesti muista lohkon joukkueista saamillaan pelaajilla, ja myös Nibacos sai esimerkiksi Jukka Keskisipilän riveihinsä.

SB Vaasan riveissä pelaa viime kauden Divari-joukkueen pelaajista vain murto-osa ja muu ryhmä koostuu omista junioreista, sekä viime kausien Young Boysin pelaajista. Vaasalaiset ovat lähtökohtaisesti varmasti haastajan asemassa kärkinelikkoon nähden.

Divari-karsintoihin: Blue Fox

Pohjois-Suomi
Viime kaudella Merikoski vei pohjoisen lohkon näytöstyyliin, mutta tänä vuonna yhtä selkeää voittajasuosikkia ei ole. Sen sijaan lohkon joukkueista löytyy muutamia varteenotettavia vaihtoehtoja karsintoihin yltäväksi joukkueeksi.

Kajaanin Papas on saanut täksi kaudeksi hyviä, kokeneita pelaajia takaisin ryhmäänsä ja joukkueen oma nuorisokaarti on kakkosen tasolle riittävän laadukas. Hieman yllättäen KoskRi on vahvistunut viime kaudesta selvästi muun muassa eri puolilta hankituilla nuorilla pelaajilla. Oululaiset taistelevatkin suurella todennäköisyydellä lohkon kärkipäässä aina sarjan voitosta lähtien.

Juoksuvoimainen ja kärkikahinoissa viime vuosina nähty Sastamolo Kings on muuttunut rajusti. Lähtijöitä on lähes kaksinumeroinen määrä, pistetykki Janne Korvela etunenässä. SSRA:ta veikkaillaan pohjoisessa myös sarjan kärkiryhmien joukkoon. SBT Suolalla on sarjan tasoon nähden varsin laadukas ja kokenut kokoonpano. Keihäänkärkenä on hyökkäystrio Matias Luokkanen–Matias Moilanen–Toni-Matti Koskelo. Suola lyö varmasti oman lusikkansa soppaan sarjan kärkikahinoissa. Mahdollisista yllättäjistä määrätietoisesti eteenpäin pyrkivällä Oulun Dynamolla voi olla mahdollisuuksia haastaa kärkeä.

Divari-karsintoihin: KoskRi

Kakkosdivarista voi keskustella täällä