Viikon kysymys: Lukijat lähes yksimielisiä nykyisestä nimestä – ”Pääkallo on instituutio”

Lukijat olivat sitä mieltä, että sivuston toimituksen tulisi jatkossakin olla paikan päällä Pääkallo.fi-nimellä. Kuva: Juhani Järvenpää

Lukijat olivat sitä mieltä, että sivuston toimituksen tulisi jatkossakin olla paikan päällä Pääkallo.fi-nimellä. Kuva: Juhani Järvenpää

Pääkallo.fi:n keskustelupalstalla avattiin viikko sitten maanantaina ensimmäinen virallinen gallup. Viikon kysymyksenä oli, pitäisikö Pääkallo.fi:n vaihtaa nimeä.

Vastauksia oli maanantai-iltapäivään mennessä tullut yhteensä 42 ääntä.

Niistä peräti 83 prosenttia kannatti sivuston nykyistä nimeä. Äänestyksen tarkoituksena ei ollut käynnistää uutta nimiprojektia sivustolle, mutta välillä aihe on noussut pinnalle.

Alkuperäistä Pääkalloa käynnistämässä ollut Samuli Laukka halusi avata vielä Twitterissä nimen etymologiaa, koska nykyisillä tekijöilläkään ei ole tarkkaa käsitystä siitä, mistä se on peräisin.

Kysymyksessä pyydettiin myös tarjoamaan uutta nimivaihtoehtoa sivulle, mutta niitä ei tullut. Kaikki perustelut liittyivät nykyisen nimen puoltamiseen. Alle on poimittu muutamia. Lisää pääsee lukemaan tästä linkistä.

Arto Kilponen:
Vaikka ”Pääkallo.fi” ei todellakaan tuo ensimmäisenä mieleen maallikolle salibandya, mielestäni se vaihtaminen olisi iso askel taaksepäin, koska Pääkallo.fi on laji-ihmisten parissa todella tunnettu.

Monte Criston Veivi:
Pääkallo on Instituutio.

ex-Ruuna:
Pääkallo ei salibandyyn varsinaisesti toki liity, mutta en näe sitä kovin kummoisena ongelmana. Kaikki salibandyn piirissä Pääkallon tuntevat ja se on hyvin mieleenpainuva nimi. Mitä nimen vaihdoksella haluttaisiin saavuttaa?

Lätkän puolella on ”Jatkoaika”, eikä se mitenkään tietysti erityisesti kiekkoon liity. Samoin monella muulla urheilusaitilla nimi ei suoraan sisällä lajia mainittuna. Pikemminkin niin, että ne saitit, joiden pitää olla näitä ”Suomikoris” ”Suomikiekko” ”Suomisalibandy” eivät ole niin vahvoja, että tulisivat toimeen muulla nimellä.

Uusi viikon kysymys on jo avattu. Tällä viikolla lukijoilta kysytään, ovatko he Superfinaalin vai finaalisarjan kannalla, kun Salibandyliigan mestaruutta ratkaistaan.

Äänestämään ja kommentoimaan pääsee tästä linkistä.