Aamuposti: Naisten kilpasarjoissa ensi kauden vaihtoehtoina kakkosdivisioona tai liiga: ”Menee hölmöläisten hommaksi”

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Aamuposti kertoi torstaina erikoisesta tilanteesta salibandyn ensi kauden sarjajärjestelmien vuoksi. Riihimäkeläinen RSS Panthers varmisti paikkansa karsintasarjaan salibandyn kakkosdivisioonassa, ja luuli että karsisi naisten 1. divisioonaan.

Aamuposti haastatteli kuitenkin myös Salibandyliiton kilpailupäällikköä Ari Vehniäistä, joka kertoi, että kakkosdivisioonasta karsitaan tällä tietoa suoraan Naisten B-liigaan (NLB). Tämä tapahtuu siksi, että ensi kaudella ei Vehniäisen mukaan pelata naisten ykkösdivisioonaa. Ensi kaudella naisten sarjajärjestelmä muuttuu siten, että liigassa on A- ja B-taso, joissa molemmissa pelaa kahdeksan joukkuetta.

Vehniäinen kertoi syyn asialle artikkelissa.

–  Salibandyliitto teki laajan kyselyn, jonka pohjalta sarjatoiminnan kehittämistyöryhmä valmisteli uuden sarjajärjestelmän. Vasta kaudelle 2020-21 naisten ykkösdivisioona palaa liigan ja kakkosdivarin väliin.

– Tästä divarista on tarkoitus tehdä kolmilohkoinen ja se pelataan turnausmuotoisena. Peliaika tulee olemaan nykyisen 3×15 minuutin suoran sijaa 3×15 minuuttia tehokasta peliaikaa, Vehniäinen avasi.

Ongelma on ollut siinä, että ainakaan kaikki seurat eivät ole tienneet tästä asiasta. Asiaa ei ole auttanut se, että Salibandyliiton salibandy.fi-sivustolla luki vielä perjantaina, että naisten 1. divisioona tullaan pelaamaan myös ensi kaudella. Panthersin valmentaja Jarkko Salin sanoi, että ei ollut aidosti tietoinen, että joukkue karsiikin NLB:hen.

– Mahdollinen nousu liigaan ei meitä houkuta niin konkreettisesti, koska sarja on niin järjettömän kallis. Ykkösessä on huomattavasti edullisempaa pelata, koska sarja pelataan turnausmuotoisena.

– Minustä tämä menee hölmöläisten hommaksi. Missään ei sanota suoraan, millainen sarjasysteemi on. Sen sijaan esimerkiksi liiton sivuilla ykkösdivisioonan sarjasysteemin alla puhutaan selvästi, että osa joukkueista jatkaa ensi kaudella ykkösdivarissa. Missä he nyt sitten jatkavat?, Salin paalutti lehdelle.

Vehniäinen sanoi vielä lopuksi yksiselitteisesti, että ne naisten 1. divisioonan joukkueet jotka eivät pelaa kaudella 2019-20 NLA:ssa tai NLB:ssä, pelaavat naisten kakkosdivisioonaa.