Divarit

Pääkalloennakko: LNM ja Tiikerit mittelevät tasapäisesti Divarin finaalipaikasta

13.03.
2019
Divarit

Joakim Lund (vas.) ja Tomi Palin ovat Tiikereiden kovimmat syömähampaat. Kuva: Juhani Järvenpää.

Divarin välierien toisessa parissa yhteen iskevät Limingan Niittomiehet ja Tikkurilan Tiikerit. Sarja alkaa lauantaina ja finaalipaikka edellyttää kahta voittoa.

Lähtökohdat:
Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Limingan Niittomiehet teki rohkean vedon valitessaan Loviisan Torin puolivälierävastustajakseen. LNM kuitenkin klaarasi sarjan suoraan kahdessa ottelussa voittaen kokeneen Torin kotonaan 6-3 ja vieraissa jatkoajan jälkeen 7-6.

Sarjan tehokkain LNM-pelaaja oli Juho Laurila, joka antoi neljä maalisyöttöä. Eerik Lukkari puolestaan teki kolme maalia ja Jani Anttila pisteet 1+2. Maalinsuulla Aki Karjalainen torjui palloja 77,5 prosentin varmuudella.

Runkosarjassa lopulta seitsemänneksi jäänyt Tiikerit puolestaan nappasi FBC Turun päänahan niin ikään suoraan voitoin 2-0. Avausottelu meni vantaalaisten nimiin vieraissa 7-4 ja kotikentällä joukkue voitti maalein 4-2.

Tiikereiden tehokkain FBC Turku -sarjassa oli vähemmän yllättäen nuori tähtipelaaja Joakim Lund pistein 3+1. Tomi Palin teki kahteen peliin tehot 2+1. Maalilla Mikko Sjöholm oli mies paikallaan päästäen ainoastaan kuusi osumaa ja torjuen 26 kutia. Torjuntaprosentti kipusi lukemiin 81,25.

Pelillisestikin sarja tulee olemaan hyvin tasainen, kuten runkosarjan kohtaamisetkin osoittivat. Voitot menivät maalin erolla 1-1 runkosarjassa. Tiikereillä on todella vahva ykköskenttä, kun taas LNM:n tehot läpi kauden ovat jakaantuneet äärimmäisen tasaisesti kolmen kentällisen kesken.

Molemmat taitavat kurinalaisen puolustuspelaamisen, mutta pystyvät myös monipuoliseen pallolliseen peliin. Paikkoja pystytään tuottamaan niin pelinkäännöillä, suorilla hyökkäyksillä kuin pidemmillä järjestäytyneillä hyökkäyksilläkin.

Molemmat ryhmät myös ovat osoittaneet, ettei vatsa hyvästä runkosarjasta täyttynyt, vaan playoffeihin riittää virtaa pyrkiä niin sanotusti päätyyn asti. Kumpikaan organisaatio ei välttämättä ole liigaan suoranaisesti valmis, mutta tahtotila voittaa tie aina sinne saakka, löytyy kummaltakin.

Knopit:
Molemmat joukkueet ovat ensimmäistä kertaa historiassaan Divarin välierissä. Tiikerit myös ensi kertaa ylipäätään Divarin playoffeissa. LNM on ehtinyt yrittää neljän joukkoon pääsyä aiemmilla kausilla jo kolmesti.

Runkosarjakohtaamisissa Tomi Palin oli erityisen vaikea pideltävä LNM-puolustukselle, sillä herra takoi avauskohtaamisessa viisi maalia ja jälkimmäisessä tehot 2+1.

Taistelupari:

Juho Laurila – Joakim Lund, Tiikerit

Jos pitäisi valita joukkueelleen tärkeimmät yksittäiset pelaajat, olisivat ne varmasti tässä. Vaikka LNM:n tehot ovat jakaantuneet tasaisesti, on Laurilan paluu ”niittareihin” täksi kaudeksi tuonut joukkueelle selkeän johtohahmon, joka myös kentän puolella on joukkueen parhaita pistemiehiä. Runkosarjassa hän oli piste per peli -tahdilla joukkueensa toiseksi paras pistemies. Myös puolivälieräsarja osoitti Laurilan olevan kovassa paikassa mies paikallaan niin tehojen puolesta kuin muutenkin.

Lund puolestaan on tärkeä nimenomaan tehokkuutensa ansiosta. Lund on monipuolinen pelaaja, jonka pää pysyy nuoresta iästä kylmänä myös kovissa paikoissa. Joukkueessa on varmasti suurempia johtajatyyppejä, mutta Lund johtaa ryhmää nimenomaan tehojensa myötä. Siitä osoituksena runkosarjassa pistepörssin kakkossija ja maalipörssin voitto.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
05.01.2019 LNM-Tiikerit 6-5
15.09.2018 Tiikerit-LNM 7-6

Näin pelataan:
La 16.03.2019 18:00 LNM–Tiikerit Kempelehalli
Su 17.03.2019 18:30 Tiikerit–LNM Tikkurilan UT
Ti 19.03.2019 18:30 LNM–Tiikerit Kempelehalli (tarvittaessa)

Kumpi voittaa?
Äärimmäisen vaikea sarja ennakoida. Hyvin todennäköistä, että nähdään kolme peliä. Vaikka runkosarjasijoitusten puolesta Liminkaa voidaan pitää hienoisena ennakkosuosikkina, uskomme Tiikereiden etenevän Divarin finaaleihin voitoin 2-1.

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi