Divarit

Divarin karsintasarjassa erikoinen tilanne – Pirkat saattaa joutua tiistaina Ouluun pelaamaan: ”Tuntuu oudolta”

13.04.
2019
Divarit

Petri Järvenpää (farkuissa) kommentoi erikoista otteluohjelmaa, jonka mukaan Pirkat joutuu mahdollisesti pelaamaan arkipäivänä vieraspelin Oulussa. Kuva: Jari Mäki-Kuutti

Oululainen SS Rankat Ankat sekä Pirkkalan Pirkat pelaavat Divarin karsinnoissa lauantaista eteenpäin. Sarja käynnistyy lauantaina Oulussa, ja on paketissa viimeistään tiistaina aikataulujen mukaisesti.

Pääkallo.fi sai vihiä, että Pirkat ei ole ollut tyytyväinen otteluohjelmaan, sillä tiistaina Oulussa pitäisi pelata mahdollinen kolmas peli arkipäivänä Oulussa. Pirkat on täysin amatöörijoukkue ja joukkueen pitäisi lähteä bussilla Tampereen kupeesta jo klo 10 aamulla ehtiäkseen 18.30 alkavaan otteluun ajoissa. Erikoiseksi asian tekee se, että seuraavana viikonloppuna on pääsiäinen, joten pelipäivävaihtoehtoja olisi useampia loppuviikosta.

Pirkkain päävalmentaja Petri Järvenpää kertoi, että SSRA on ollut yhteistyöhaluton, eikä Salibandyliittokaan ole tullut asiassa vastaan.

– Yritettiin vihjaista liitolle, että juttu ei mene nyt ihan putkeen, kun SSRA ei suostunut siirtämään tiistain peliä pääsiäispyhille jollekin päivälle. Se oli meidän mielestä perusteltua, kun välimatka on tuollainen.

– Liitolta tiedusteltiin vähän sitäkin, että mikä järki tässä on, kun edellisen kierros pelattiin 2,5 viikon aikana, niin miksi nyt pitää pelata neljässä päivässä pelit pois alta? Miksi asetellaan runkopelipäivät näin? Liitosta vastailtiin, että meillä on ollut tiedossa se jo syksystä lähtien, Järvenpää aloitti.

Pirkat ja Järvenpää eivät olleet tyytyväisiä vastaukseen, sillä välissä on ollut niin paljon muuttujia.

– Onhan se nyt ollut toki tiedossa, mutta tässä välissä nyt on ollut tietysti aika montakin tekijää. Ensinnäkin se, että pääsetkö itse sinne asti, mikä joukkue on vastassa ja onko joukkueella kotietu vai ei? Eihän tuollaisten asioiden varaan ihmiset voi rakentaa omaa elämäänsä kovin pitkälle. Me kun ollaan työssäkäyviä ihmisiä tai opiskelijoita, niin se tarkoittaa sitä, että meillä ei ole tiistaina niin kilpailukykyinen joukkue, kun haluttaisiin. Jos sitä peliä ylipäänsä on. Kyllähän tuollainen meitä vähän harmittaa.

Miksi se ei sitten käy, että se pelattaisiin pääsiäisenä?

– En ole itse näistä ollut sopimassa vastustajan kanssa, koska olen valmentaja. Se vaatii molempien joukkueiden suostumuksen, että peliä voidaan siirtää. Me ehdotettiin sitä Rankoille Ankoille, mutta eivät siihen oman ymmärrykseni mukaan suostuneet. Ilmoittivat siis vain kylmästi, että peli on tiistaina, eli me emme voi sille mitään.

– Näistä kun on yleisesti sovittu, niin ollaan päästy vastustajan kanssa hyvin sopimukseen. Jos meillä olisi tässä kotietu, niin pidettäisiin päivänselvänä, että tällainen järjestely sopisi myös meille.

Järvenpää on yrittänyt henkilökohtaisestikin vedota asiassa liiton suuntaan.

– Liiton kanssa ollaan tuossa muutama sähköposti lähetelty ihan asialliseen sävyyn, ja tänään (perjantaina) viimeksi vastasinkin heille, että ”harmillista, että liiton kanta on tämä kun ollaan nousemassa pääsarjaan, ja toinen joukkue ei ole saamassa parasta ryhmäänsä liikkeelle”. Tuntuu oudolta, että tällainen on edes mahdollista.

Pirkat hävisi viime keväänä samassa vaiheessa Merikoskelle. Joukkue pelasi Divarissa viimeksi kaudella 2015-16. Pääluotsia harmittaa se, että kolmen vuoden projekti voi mennä pieleen tällaisen seikan vuoksi.

– Vaikka miehistö vähän vaihtuukin kausittain, niin ollaan nyt kolme kolme vuotta tehty tietyllä rungolla aika hyvää duunia, ja joka vuosi menty vähän eteenpäin. Kolme vuotta on aika pitkä aika, ja ollaan nyt aika lähellä sitä mitä ollaan tavoiteltu. Jos se tästä jää kiinni, niin kyllähän se aika harmillista olisi.

Jos sarjassa päädytään kolmanteen peliin (sarja on paras kolmesta), ja se mitellään tiistaina, niin vieraiden kokoonpanosta puuttuu olennaisia palasia.

– Se on nyt vähän auki vielä toistaiseksi. Esimerkiksi minä en ole pääsemässä mukaan tällä hetkellä, ellen saa selvitettyä itselleni lentoa pääkaupunkiseudulta, jonka kautta voisin ehtiä illaksi. Sitä on selvitelty tässä.

– Pelaajista muutama runkopelaaja jäisi pois. Ainakin ykköspakki on varmuudella jäämässä pois, ja muutama kahden parhaan ketjun pelaaja ei luultavasti pääse silloin.

Järvenpään mukaan siirrolle ei pitäisi olla mitään järkiperäistä estettä.

– Ei olla oikeastaan pelaajille puhuttu tästä, että ollaan oltu liittoon yhteydessä. Ollaan oltu tosiaan vähän ihmeissämme tuosta, kun ei liigassakaan pelata Oulussa tuollaisina ajankohtina. Kyseessä on kuitenkin viimeinen peli, ja ei pitäisi olla päällekäisyyksiä järjestelyjen suhteen. Kyllä tässä joku on meidän näkökulmasta vähän hölmöillyt, mies päätti.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen