Divarit

Jymyn joukkue viittä vaille valmis – Kukon veljekset ja Härkönen vahvistavat Nurmoa

13.05.
2019
Divarit

Joona Kukko (#88) on tehnyt kovaa jälkeä urallaan Divarissa. Kuva: Ari Honkonen.

Nurmon Jymyn viittä vaille valmis Divari-joukkue julkaistiin perjantaina, ja sitä täydennettiin maanantaina. Viime kausien runko pysyy kasassa. Lisänä tulee nuoria haastajia sekä pari kokenutta pelaaja.

Viime kaudella A-nuorten SM-hopeaa saavuttaneesta SPV:n A-juniorijoukkueesta siirtyy Jymyyn peräti viisi pelaajaa. Erittäin lahjakas maalivahti Ossi Lallukka, puolustaja Wili Joensuu sekä hyökkääjät Tomi Takala, Niko Metsänranta sekä Niko Perälä.

Huippuluokan vahvistukset Jymy saa ensi kaudeksi Kukon veljeksistä. Puolustaja Arttu Kukko siirtyy Jymyyn sveitsiläisestä Basel NLB:stä. Hän on pelannut Divarissa Woodcuttersin sekä SB Vaasan riveissä 145 runkosarjan ottelua tehoilla 64+49=113. SPV:n riveissä Arttu on pelannut Salibandyliigaa 67 runkosarjan ottelua tehoilla 8+7=15.

Hyökkääjänä pääosin pelannut Joona Kukko on pelannut Divaria vaasalaisten Woodcuttersin sekä SB Vaasan riveissä 179 runkosarjan ottelua tehoilla 115+162=277. Salibandyliigaa hän on pelannut SPV:n riveissä 26 runkosarjan ottelua tehoilla 5+9=14.

Jymyn joukkue ei ole tiettävästi vielä täysin valmis, mutta maanantaina joukkueeseen julkaistiin uutena pelaajana yli 200 liigaottelun kokemuksesta tunnettu Erik Härkönen. Härkönen pelasi viime kaudella Sveitsin liigassa, mutta loukkaantuminen sotki kauden.

Nurmon Jymyn sopimustilanne (13.5.2019)

Maalivahdit
#30 Viitala Joonas
#xx Lallukka Ossi (SPV-A)

Puolustajat
#9 Pollari Miika
#24 Salonen Vesa
#77 Saarela Miko
#91 Keski-Hynnilä Oula
#xx Joensuu Wili (SPV-A)
#xx Kukko Arttu (Basel NLB)

Hyökkääjät
#11 Reunamäki Lassi
#13 Kivipelto Jose
#18 Koskela Juuso
#46 Noponen Visa
#61 Palomäki Hannu
#68 Honkaniemi Miikka
#71 Lassila Jussi
#80 Lehtimäki Lauri
#86 Kärkkäinen Tommi
#96 Tynkkynen Jonatan
#xx Takala Tomi (SPV-A)
#xx Metsänranta Niko (SPV-A)
#xx Perälä Niko (SPV-A)
#xx Kukko Joona (SB Paapat)
Erik Härkönen, Sveitsi

Päävalmentaja: Eteläaho Jarmo
Valmentaja: Sariola Olli-Jussi
Joukkueenjohtaja: Ranta Petri
Joukkueenjohtaja: Mäkinen Sami
Fysiikkavalmennus: Kirsilä Jiri
Huoltomestari: Tiainen Tomi
Huolto: Sariola Raimo
Manageri: Sariola Olli-Jussi
Tiedotus: Kokko Teemu

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila