Kokenut Yli-Kojola vahvistamaan Jokereita – ”Paljon on tullut nähtyä”

Anna Yli-Kojolan ura jatkuu kakkosdivisioonassa. Kuva: Esa Takalo

Anna Yli-Kojolan ura jatkuu kakkosdivisioonassa. Kuva: Esa Takalo

Kaudella 2019-2020 naisten kakkosdivisioonassa pelaava Jokerit uutisoi korkean profiilin hankinnoista. Anna Yli-Kojola ja Nea Korhonen edustavat joukkuetta tulevalla kaudella.

Suomea kymmenen vuotta sitten MM-kisoissakin edustanut Yli-Kojola, 36, pelasi viimeiset 16 kautta liigatasolla. Liigassa hän edusti SB Vantaata, Tiikereitä, Erä III:sta ja viimeiseksi EräViikinkejä. Kokenut peluri pelasi yhteensä 384 peliä tehoin 223+205.

Tiikereiden kanssa hän saavutti yhden SM-kullan ja keväällä 2018 pronssin ErVin riveissä.

– Tosi pitkä liigaura takana. Aloitin vuonna 2002 liigassa pelamisen ja paljon on tullut nähtyä ja monessa oltua mukana.

– Minut tuntevat tietää, että oon jo vuosia puhunut aina keväisin et nyt loppuu ura liigatasolla, mutta aina on kipinä syttynyt kuitenkin korkeimmalla tasolla pelaamiseen ja täysillä tähän hommaan panostamiseen.

– Nyt homma kuitenkin tuli siihen pisteeseen, että viime kaudella alkoi jo vähän kroppakin kertoa, ”et oisko jo aika vähän höllää”, Yli-Kojola kertoi pääsarjauran päättymisestä Jokereiden sivuilla.

ErVissä keväällä 2018 pronssia saavuttanut Nea Korhonen edustaa myös ensi kaudella Jokereita. Korhonen, 23, on pelannu urallaan 132 liigapeliä tehoin 7+25 Erä III:ssa ja ErVissä.