Kyselyn tulokset – Salibandyliigan ja Divarin välille toivottiin kunnollista tasonmittausta

Liigan ja Divarin väliin toivottiin nykyistä selkeämpää tasonmittausta. Kuva: Juhani Järvenpää

Liigan ja Divarin väliin toivottiin nykyistä selkeämpää tasonmittausta. Kuva: Juhani Järvenpää

Viime viikolla kysyimme viikon kysymyksenä Salibandyliigan ja Divarin välisestä sarjatasojen vaihtuvuuden toteuttamisesta.

Kysymys kuului: Pitäisikö miesten Salibandyliigan jumbon ja Divarin voittajan välillä olla karsinta suoran putoamisen/nousun sijasta? Kysymyksen asettelun pohjalla oli Perttu Kytöhongan kirjoitus aiheeesta.

Vastaajista 36 eli 67,9 % kannatti karsinnan järjestämistä. Vastustavia mielipiteitä oli yhteensä 17 (32,1 %). Nykytilanteessa liigan viimeinen tippuu suoraan Divariin ja Divarin voittaja nousee liigaan. Liigan playout-sarjan häviäjä pelaa vielä Divarin kakkosta vastaan karsintasarjan.

Erinäisiä kommentteja oli puolesta ja vastaan:

”Ainoa oikea tapa ratkaista liiganousut ja putoamiset on liigan runkosarjan kolmen viimeisen ja divarin kolmen ensimmäisen joukkueen keskinäinen karsintasarja. Joku voi sanoa että liigan kolme viimeistä voi aloittaa ”herkistelyn”, kun huomaa että joutuu karsintasarjaan. Toisaalta jos selvittää sarjan, niin on liigakelpoinen. Divarijengeillä on etu, kun on joutunut pelaamaan loppuun asti tosissaan, joten kone on heti iskussa, kun liigajengit joutuu vastaavasti lähtemään yhtäkkiä pelaamaan tosissaan. Tuskin olisi ÅIF tai Tiikerit noussut liigaan. Ja jos olisi, niin paikka olisi kiistatta ansaittu. Ei voi vain aloittaa liigajoukkueen kasaamista vasta nousun jälkeen, vaan se joukkue täytyy olla pitkälti valmiina liigapeleihin jo ennen nousua”, käyttäjä Huuhaa kommentoi.

”Mutta Åiffihan nousi liigaan voittamalla liigajoukkueen??? Eli jos olisi ollut tämä systeemi viimekin kaudella niin Åif pelaisi silti liigassa nyt. Ei sinne Ouluun sen enempää liigan huippunimiä saada pelaamaan vaikka sarja ”suljettaisiin” suoralta putoamiselta. Tai Tampereelle mahdu kolmea kilpailukykyistä liigajoukkuetta. Tai Helsinkiin seitsemää. Kyllähän top 8 joukkueet koko ajan toimintaansa kehittää ja eiköhän kaikki tuohon kastiin haluavat seurat jo nyt tee kaikkensa tämän kehittymisen eteen. Tasoeroja ei siis mielestäni sarjasysteemiä muuttamalla ratkaista, koska en näe mitään skenaariota millä se tämän hetken liigan häntäpään jengeille toisi lisää rahaa panostaa toimintaan. Eikä se muuta opiskelijakaupunkien roolia myöskään”, Tuhtitiuperi sanaili.

”Jos Divarissa olisi pelattu paras viidestä pudotuspelit, niin ihan mahdollista, että ÅIF ei olisi noussut liigaan. Itselle eniten muutosta vaativa asia olisi nuo Divarin paras kolmesta pudotuspelit. Mieluummin vaikka Divarin runkosarjan voittaja suoraan Liigaan kuin pudotuspelit tällä nykyisellä formaatilla”, Kossi Agassa linjasi.