Karhuille aikainen joululahja – viisi kokenutta pelaajaa vahvistaa rivejä

Matti Vapaniemi palaa Suomen kentille.

Matti Vapaniemi palaa Suomen kentille.

Miesten Divarin viimeisenä majaileva porilaisjoukkue Karhut sai marraskuussa aikaisen joululahjan. Joukkue vahvistuu viidellä kokeneella pelaajalla.

Kalle Santanen, Tuomas Puisto, Tatu Ruohonen ja Tomi Bergendahl ovat kaikki tuttuja ja vahvoja nimiä. Paluun Suomen pääsarjoihin tekevä Matti Vapaniemi on äkkiseltään varsin kova vahvistus.

Vapaniemi, 32, pelasi Porissa viimeksi 2008-09 ja edusti sen jälkeen kolme kautta Classicia Salibandyliigassa. Viimeiset seitsemän kautta puolustaja on pelannut Sveitsin NLA ja NLB:ssä. Puolustaja pelasi aikoinaan 103 liigan runkosarjan peliä tehoin 38+46, mikä on puolustajalle hyvä lukema.

– Hyvillä fiiliksillä tulen takaisin. Pitkä aika siitä, kun on viimeksi täällä pelannut. Kymmenen vuotta on pitkä aika olla muualla. On hienoa palata takaisin ja sulkea ympyrä.

– Salosen Villellä on suuri vaikutus siihen, että olen aikanaan aloittanut salibandyn ja nyt siihen, että palaan takaisin Karhuihin. Tuntuu vieläkin siltä, että ollaan edelleen kaukalossa samalla aaltopituudella. Odotan, että päästään kaukaloon yhdessä, Vapaniemi kommentoi Karhujen tiedotteessa.

Karhut sai kesällä shokkihoitoa, kun suurin osa sen runkopelaajista lähti Salibandyliigasta putoamisen jälkeen. Sen myötä lähti myös lopulta pääluotsi Juha-Petri Kujansuu.

– Meidän puolustus on kaivannut vahvistusta. Nyt saimme kavereita, jotka pystyvät pelaamaan pallollista peliä. Ei meillä suurta hätää ole ollut puolustamisessa eikä oma pää ole vuotanut tähän mennessä, mutta pallollisessa peliin tarvitsimme apuja.

– Kaikki neljä kenttäpelaajaa ovat lähtökohtaisesti pakkeja, mutta Vapaniemen Matti taidetaan laittaa takaisin hyökkääjän tontille. Pojilla menee varmaan pari peliä, että tottuvat taas peliin vaikka harjoituksia on takana pian kuukausi niin peli on aina eri asia, pääluotsin vastuun ottanut Pekka Nylund kertoi tiedotteessa.