Divarit

Divarin runkosarja päättyy – sijoitukset auki vielä joka puolella sarjataulukkoa

28.02.
2020
Divarit

O2-Jyväskylä on yksi joukkueista, jolla on Divarin päätöskierroksella paljon pelissä. Kuva: Juhani Järvenpää

Divarin runkosarjan päätöskierroksella on paljon jaossa. Auki on vielä niin runkosarjan voittaja, suora putoaja kuin pari pudotuspelijoukkuettakin.

Divarin päätöskierros:
28.02.2020 klo 19:00 Myyrmäen UT SB Vantaa – EV Akatemia
29.02.2020 klo 15:00 Pirkkalan vapaa-aikakeskus Pirkat – NJ
29.02.2020 klo 15:30 Ruskeasuo M-Team – LNM
29.02.2020 klo 17:00 Liikuntakeskus Josba – O2-Jyväskylä
29.02.2020 klo 17:00 Lappeenrannan UT NST – Karhut
29.02.2020 klo 18:30 AutoCenter Areena Koovee – Tor
29.02.2020 klo 18:30 Kirkkonummen VS Rangers – FBC Turku

Solidsport näyttää ottelut.

Sarjataulukon näet tästä.

Ainoa, jonka sarjasijoitus on betonoitu ennen päätöskierrosta, on 12:ntena oleva SB Vantaa, joka joutuu karsimaan Divari-paikastaan.

SB Vantaa kohtaa karsinnassa joko päätöskierroksen vastustajansa EräViikingit Akatemia tai nyt sarjajumbona oleva Loviisan Tor.

Loviisalaisten pitkä taival pääsarjoissa on vaarassa katketa. Torin on säilyäkseen napattava voitto Kooveesta. Lisäksi EV Akatemian on hävittävä SB Vantaalle ottelussa, joka pelataan jo perjantaina.

Loviisan Torin putoaminen on lähellä. Kuva: Anssi Koskinen

Kärkikaksikko vastakkain

Runkosarjan voittaja ratkeaa tämän hetken kärkikaksikon keskinäisessä ottelussa Pirkkalassa. Jos Pirkat voittaa Nurmon Jymyn varsinaisella peliajalla, se nousee piikkipaikalle. Muussa tapauksessa NJ on runkosarjan voittaja.

Jos Pirkat häviää varsinaisella, FBC Turulla on kolmen pisteen voitolla vielä mahdollisuus nousta sarjassa toiseksi. Mutta helppoja pisteitä ei ole FBC:lle varmasti tarjolla Kirkkonummella, sillä Rangers haluaa takuulla täydennystä omaan pistepussiinsa varmistaakseen pudotuspelipaikkansa.

Rangers on ennen päätöskierrosta juuri playoff-viivan päällä kahdeksantena, mutta Josba vaanii kahden pisteen ja NST kolmen pisteen päässä.

Koska tasapisteissä ratkaisevat ensimmäisenä kolmen pisteen voitot ja sen jälkeen maaliero, NST voisi vielä kolmen pisteen voitolla nousta taisteluun playoff-paikasta hyvän maalieronsa turvin.

Omanlaisensa herkkupala on Josba–O2-Jyväskylä. Varsinaisen peliajan voitolla Josba nousisi sarjataulukossa O2:n ohi ja pudotuspeleihin, mutta tappio tietäisi joensuulaisten playoff-unelman kariutumista. Jos O2 häviää, jyväskyläläisten ainoa toivo olisi Rangersin tappio.

Myös kamppailu neljännestä sijasta eli kotiedusta on auki. Siinä on tällä hetkellä kiinni Limingan Niittomiehet, mutta Koovee vaanii kahden pisteen päässä. Tässä tapauksessa kotiedun merkitystä voi miettiä hyvin sen perusteella, mikä on LNM:n välimatka muihin joukkueisiin. Sillä on iso ero, aloittaako LNM pudotuspelit koti- vai vieraskentällä.

Spekuloitavaa riittää, mutta tilannetta mutkistaa myös se, että päätöskierroksen ottelut pelataan eri aikoina. SB Vantaa ja EV Akatemia pelaavat oman pelinsä jo perjantaina, ja lauantainkin matsit alkavat eri kellonlyömällä.

Divarin puolivälieräparit muodostetaan valintasysteemillä liigan tapaan. Kun runkosarjan kahdeksan parasta ovat selvillä, joukkueet tekevät pudotuspelivalinnat puhelinpalaverissa lauantai-iltana.

Nurmon Jymyllä ja M-Teamilla riittää molemmilla pelattavaa päätöskierroksella. Kuva: Juha Käenmäki

Pörssivoitto Lappeenrantaan

Vaikka NST on lähellä jäädä pudotuspelien ulkopuolelle, Divarin runkosarjan pistepörssin kaksoisvoitto on kovaa vauhtia matkalla Lappeenrantaan: Juuso Kekki ja Jesse-Samuli Huppunen ovat viemässä kärkisijat.

Matkaa Huppusen ja kolmossijalla olevan Rangersin Samuli Alaluusuan välillä on viiden tehopisteen verran.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola