Jani Laukko Salibandyliiton suosituksista: ”Liiton päässä ei yhteisen hyvän eteen tehty oikein mitään”

Jani Laukko kommentoi ottelutapahtumien rajoituksia. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Jani Laukko kommentoi ottelutapahtumien rajoituksia. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Salibandyliitto antoi vahvan suosituksen kasvomaskien käytöstä salibandykatsomoissa. F-Liigassa pelaavan SSRA:n manageri Jani Laukko kommentoi Pääkallo.fin haastattelussa suosituksia.

THL antoi vahvan suosituksen 24.9 kasvomaskin käyttöön muun muassa julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa. Ottelutapahtumiin ja sen oheistoimintaan liittyy jo ennestään erilaisia ohjeistuksia.

https://salibandy.fi/fi/uutiset/ohjeistus-yksittaisina-otteluina-pelattavien-sarjojen-ottelutapahtumien-jarjestamiseen-koronaviruspandemian-aikana/#11

SSRA:n manageri Jani Laukko toivoo Salibandyliitolta osallistumista etenkin maskien ja käsidesien hankkimiseen, joita ottelutapahtumissa tullaan käyttämään.

– Koronavirukseen liittyvät riskit minimoidakseen on tietenkin hyvä tehdä kaikki tarvittava. Minua ärsyttää kuitenkin se, ettei liiton päässä ei yhteisen hyvän eteen tehty oikein mitään. Ohjeistetaan käyttämään maskeja ja käsidesiä ottelutapahtumissa, mutta en ole saanut yhtäkään sähköpostia, jossa ehdotetaan jonkinlaista yhteisratkaisua. Ei ole tullut mitään infoa mahdollisesta diilistä, jonka avulla näitä maskeja ja käsidesiä voisi hankkia halvemmalla. Virallista ohjeistusta ei saisi tulla, jos heillä ei ole minkäänlaista yhteisratkaisuehdotusta, kommentoi Laukko.

Korona-aikana ottelutapahtumien järjestäminen on hieman erilaista kuin ennen. Ohjeistukset tuovat omat haasteensa, eikä pelkkään yleisön viihdyttämiseen voi enää keskittyä.

– Onhan se tietenkin haaste. Kaikkea pitää miettiä, kaikesta tulee ekstravaivaa ja ekstrakuluja. Meidän tilanteeseemme rajoitukset eivät katsojien lukumäärään oikeastaan vaikuta. Edelleen pelataan lajia ja sen eteen tehdään kaikki, että voidaan jatkaa pelaamista. Tietenkään ei riskeerata kenenkään terveyttä, sen kanssa on turha lähteä leikkimään.

– Ei ole kuitenkaan ollut mitään suurempia ongelmia ottelutapahtuman tekemisen suhteen. Kovasti on pitänyt kiinnittää huomiota lukemattomiin sähköposteihin mitä tulee liitosta. Ei ole rehellisesti pysynyt edes kärryillä, että kuka ohjeistaa ja mitäkin. Kaikki tuntuu vähän roiskitulta, kaipaisin enemmän selkeyttä, Laukko linjaa.

Koronaepidemian kiihtyminen varsinkin Etelä-Suomessa mietityttää lajikansaa, nyt kun kausi on vihdoin satu käyntiin. Miesten Divarissa Rangersin joukkue joutui kahden viikon karanteeniin, mutta muuten otteluiden peruuntumisilta on toistaiseksi vältytty.

– Huomaa kyllä lajikansasta, omasta joukkueesta ja ihan kaikkialta, että kauden alkua on odotettu kuin kuuta nousevaa. Olihan se todella karu tilanne, kun ei saanut edes treenata joukkueen kanssa yhdessä. Ehkä tämä laji yhdistää ihmisiä tässä kurjassa tilanteessa.

– Todella hyvä meininki on ollut, niin meidän joukkueemme, kuin koko lajinkin ympärillä. Jopa Amerikasta asti pyydettiin lähettämään sinne meidän fanituotteita, Laukko hekumoi.