Divarit

SaiPa avasi kautensa voitokkaasti – ”Haluamme olla tulevaisuudessa yksi suurimpia salibandyseuroja Suomessa”

22.09.
2020
Divarit

Ding Ma (etualalla) on tyytyväinen SaiPa salibandyn starttiin. Kuva: SaiPa salibandy

Saipa salibandy tavoittelee menestystä salibandykenttien lisäksi myös taustoilla. Tavoite on päästä suurten organisaatioiden joukkoon.

NST:n ja PoNoVon fuusiosta syntynyt SaiPa salibandy voitti historiansa kaikki kolme ensimmäistä pääsarjapeliä viikonloppuna. Miesten Divarin puolella suomalais-italialaisen Mikael de Annan luotsaama joukkue voitti kummankin pelin tiukasti 5-4. Naisten NLB käynnistyi Saipan osalta vakuuttavasti, kun loppunumerot kirjattiin lappeenrantalaisille 8-2.

– Tiukkoja pelejä oli kyllä. Tiedettiin jo silloin, kun nähtiin otteluohjelma, että näistä kahdesta ensimmäisestä pelistä tulee kovia. Varsinkaan sunnuntaina ei loistettu, mutta positiivista on se, että pystyttiin olemaan todella sitkeä ja yhtenäinen joukkue ja jenkkitermein pystyttiin löytää keinot voittoon. Pisteet helpottavat kummasti arkitekemistä treeneissä, kommentoi miesten päävalmentaja Mikael de Anna viikonlopun pelejä.

Viikonlopun peleistä sivussa oli Juuso Kekki, joka kärsii loukkaantumisesta. Kekki on sivussa myös seuraavan viikonlopun otteluista.

Lappeenrannasta on tullut viime vuosina paljon nuoria ja lahjakkaita pelaajia pääsarjatasolle. Tälläkin kaudella pallollista lahjakkuutta löytyy rutkasti Juuso Kekin johdolla. De Anna haluaakin, että NST:n viime vuosien laadukas viisikkotason pallollinen pelaaminen näkyy vahvasti myös Saipan otteissa.

– Meillä on paljon taitavia pelaajia ja pyrin jatkamaan aiempien valmentajien luomaa identiteettiä. Pystytään pelaamaan pallolla ja olemaan aloitteellinen joukkue koko viisikon voimin, jotta saadaan taito ja hyvien pelaajien ominaisuudet esiin. Haluaisin nähdä identiteetissä myös sen, että välillä näytetään luonnetta ja kaivetaan väkisin voittoja.

Viime kaudella NST jäi pisteen päähän pudotuspelipaikasta. SaiPa ei ole joukkueena pitänyt leirinuotiota tavoitekeskustelun tiimoilta, mutta pudotuspelit Lappeenrannassa kiinnostaa.

– Tietysti pudotuspelit ovat tavoitteena. Divarin sarjasysteemi on vähän sellainen, että pelataan 26 runkosarjan peliä ja sen jälkeen pelit voivat pudotuspeleissä olla yhdessä viikonlopussa ohi. Tavoitellaan ensin pudotuspelipaikkaa ja katsotaan siellä sitten mitä tapahtuu. Meillä on hyvä joukkue ja meidän pitäisi pystyä haastamaan kaikki ja olemaan kärkijoukkueita.

SaiPa salibandy on urheiluseurana uusi, mutta SaiPa brändinä on monille tuttu jääkiekon puolelta. SaiPa salibandyn hallituksen puheenjohtaja Ding Ma on tyytyväinen uuden seuran lanseerauksen edistymiseen ja seuran tulevaisuuden näkymiin.

– Viikonloppuna saatiin kausi voitokkaasti käyntiin sekä miehissä että naisissa. Uuden seuran lanseeraus on lähtenyt erittäin hyvin liikkeelle ja urheilullinen tulos on vain osa tätä juttua. Uuden seuran rakenteiden ja strategian luominen on ollut pitkäjänteisempi työ ja se on saatu hyvin alulle keväästä lähtien, Ma sanoo.

Jääkiekon puolella Saipa on tunnettu, muttei kovin menestynyt seura. SaiPa salibandy tähtää omalla toiminnallaan salibandyn huipulle niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin.

– Hienoa, että päästiin kiekon puolen kanssa saman brändin alle, jolla on pitkä historia ja valtakunnallisesti hyvin tunnettu brändi. Saipa salibandy on kuitenkin oma itsenäinen urheiluseura ja meillä on oma arvopohja, jonka pohjalta rakennamme seuraa.

– Haluamme olla tulevaisuudessa yksi suurimpia salibandyseuroja Suomessa, ja Itä-Suomessa se toimija joka pystyy tuomaan koko alueen toimijoita jollain tapaa yhteen ja viemään eteenpäin. Halutaan laajentaa meidän jäsenistöä ja tarjota erityisesti lapsille halvan, helpon ja hauskan harrastuksen. Pyramidin pohjalta lähdetään tavoittelemaan huippu-urheilun osaamista ja menestystä miesten ja naisten joukkueessa, SaiPa salibandyn puheenjohtaja Ma linjaa.

Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46