Valmentajakaksikko juontaa salibandyn mysteeripodcastia: ”Olisi hyvä hetki esittäytyä”

Nice salibandy keskittyy naisten liigaan. Kuva: Esa Jokinen

Nice salibandy keskittyy naisten liigaan. Kuva: Esa Jokinen

Suomalaisen salibandyn podcast-taivaalla on ollut kauden alusta alkaen uusi tekijä, kun naissalibandyyn keskittynyt mystinen Nice salibandy -podcast on jakanut viisauttaan kolmen jakson verran.

Jaksoissa on kuultu vieraita muun muassa eri F-liigajoukkueista. Tämän päivän jakson vieraina ovat PSS:n päävalmentaja Jukka Kouvalainen ja SaiPan Toni Soikkeli.

Erikoiseksi podcastin taipaleen on tehnyt se, että tekijät eivät ensimmäisten jaksojen aikana paljastaneet henkilöllisyyttään. Kaksikko suostui kuitenkin avaamaan taustojaan, henkilöllisyyttään ja motiivejaan Pääkallolle.

Mistä Nice salibandy -podcastissa on kysymys?

– Naissalibandyn tietoisuuden lisäämistä. Tälle on ollut tilausta, mutta kukaan hullu ei ole halunnut/uskaltanut ottaa koppia, joten me ajateltiin koettaa miten käy.

Ketkä ovat podcastin tekijöitä ja mitkä asiat ovat toimineet motiiveina ohjelman tekoon?

– Tekijöinä ovat Toni Varis, maalivahtivalmentaja SB-Pron liiganaisissa sekä naisten U-19 maajoukkueessa sekä
Sami Saarikoski, joka on valmentaja SB-Pron liiganaisissa.

– Tonilla on ollut ajatuksena aloittaa naissalibandyn osalta podcastin teko. Lopputulokseen johti kesäiltana puoliksi vitsillä heitetty kysymys Samille ”lähtisikö hän mukaan tekemään tätä”, koska omaa ”radioäänen” ja tietää
lajista ehkä jotain.

– Samilla sattui olemaan kaikki laitteet jo omasta takaa, joten aika nopeasti homma eskaloitui ja oltiin jo kesällä mökkimaisemissa pistämässä ensimmäistä traileria purkkiin. Työnjako oli lähtöön aika selvä. Sami musiikkimiehenä teki ”jinkut” ja tunnarin kuntoon ja minä sitten rakentelin visuaalisen ilmeen.

Teillä on taustaa SB-Prossa. Miten huomioitte sen podcastissanne?

– Vaikka toimimme seurajoukkueessa pyrimme olemaan neutraaleja kommenteissamme. Meillä ei ole tarkoitus hehkutella omaa joukkuetta vaan pyrimme nostamaan kaikkia joukkueita esille tasapuolisesti. Moni on kysellyt miksi emme ole heti alussa esittäytyneet ja syy siihen on ollut se, ettei ohjelma leimautuisi yhden seuran podcastiksi. Nyt kun on muutama jakso takana niin näemme, että olisi hyvä hetki esittäytyä.

Minkälaisen vastaanoton ohjelma on saanut tähän mennessä?

– Yllättävän positiivisen ja ihan rakentavaa palautetta ollaan saatu, ja jokaiseen jaksoon ollaan pyritty parantamaan. Haastateltavat valmentajat ovat ottaneet tämän erittäin hyvin vastaan ja ei ole ollut vaikea saada haastateltavia. Aikatauluhaasteet ovat varmasti suurimmat, koska tätäkin ohjelmaa tehdään työn ja muiden harrastuksien lomassa.