Divarit

Golfammattilainen Eetu Isometsä latoo maaleja Divarissa: ”Salibandykin on sellainen, jossa haluan kehittyä”

07.11.
2020
Divarit

Eetu Isometsän (taustalla) svingi on puhunut tällä kaudella Divarissa. Kuva: Esa Jokinen

SC Hawksin divarijoukkueessa pelaava Eetu Isometsä on harvoja salibandya divaritasolla pelaavista, jotka urheilevat ammatikseen. Isometsä ei kuitenkaan ole ammatiltaan salibandyn pelaaja, vaan ykköslajina on golf.

23-vuotias Isometsä siirtyi pari vuotta sitten golfin ammattilaisviheriöille. Vallitseva maailmantilanne tietysti sotki ammattilaisen suunnitelmia viime kesänä.

– Toinen kausi oli nyt ammattilaisena. Pelaan Saksan kiertueella, joka on Euroopan kolmanneksi tasokkain Challenge Tour. Tämä kausi meni koronan takia hieman eri tavalla, kun ei tullut pelattua kuin muutama kilpailu.

Golf on tietysti kesäpainotteinen laji ja salibandykausi pyörii läpi talven. Salibandy on mukana Isometsän arjessa oheislajina.

– Golf on se ykköshomma. Salibandykausi menee sillä tavalla hyvin, että on aikaa huilata golfista ja pelata salibandya. Kesäisin ei tule salibandyyn panostettua muuten kuin golfin oheistreenien kautta, että pysyy kunnossa.

Miksi golfammattilainen sitten käyttää aikaansa pääsarjatasolla pelaamiseen. Isometsästä huokuu urheilijan asenne. Hän näkee salibandyn kehittävänä lajina ykköslajilleen. Pukukoppielämä tuo tietysti myös vaihtelua golfiin.

– Golf on pirun yksinäistä hommaa. Salibandyssa on joukkue ympärillä, se on täysin erilaista. Harjoitusmielessä tulee harjoitettua nopeutta, ketteryyttä ja kestävyyspuolikin tulee siinä mukavasti mukana. Salibandya on mukavaa pelata ja se vielä kehittää noita ominaisuuksia. Se on tärkeä juttu.

Hän löytää myös yhden yksityiskohtaisen seikan, miksi salibandy tukee golfia.

– Pelaan golfia rightin ja salibandya leftin puolelta. Golf on niin yksipuoleinen laji, että salibandy myös tasapainottaa kroppaa hyvin.

Ihan pystymetsästä ei Isometsä ole hypännyt Divariin. Takana on junioriputki, jonka moni salibandya ykköslajinaan pelaavakin on käynyt. Myös miesten peleistä on kokemusta parinkin kauden ajalta. Hawksin päävalmentajan soitto sai lähtemään pääsarjatasolle pelaamaan.

– Aloitin Vihdin Salisusista ja lähdin sieltä Oilersiin. Pelasin siellä D-junnuista A-junnujen SM-sarjaan ja B-junnujen SM-sarjassa voitimme yhden pronssinkin. Sen jälkeen lähdin armeijaan, enkä pelannut missään. Viimeiset kaksi kautta olen pelannut Lohjan miehissä kakkosdivaria. Bergmanin Petteri otti yhteyttä Haukoista ja päätin lähteä täksi kaudeksi sinne.

– Salibandy on oikeastaan aina kulkenut mukana 12-vuotiaasta saakka, yhtenä kautena en ole pelannut.

Isometsä kokee, että golfin valikoitua ykköslajiksi, on hän joutunut antamaan siimaa muille lajitaidossa ja tekniikassa.

– Juniorina kun pelasin ja laji ei ollut vielä valikoitunut golfiksi, olin Oilersissa ainakin omasta mielestäni kantavassa roolissa ja taitotasossa lähempänä niitä taitavimpia kavereita kuin nyt. Se on ehkä sellainen mikä näkyy, että ei se pallotatsi ole niin hyvä mitä monella on.

Hän kokee pärjäävänsä edelleen omilla vahvuuksillaan, jotka ovat säilyneet juniorivuosilta, vaikka tunnit lajitaitojen harjoittamiseen ovat vähentyneet.

– Vahvuutena minulla on ollut aina nopeus, laukominen ja maalinteko sitä kautta. Siinä määrin miten paljon noita treenaan, niin olen ihan hyvä. Salibandykin on sellainen, jossa haluan kehittyä ja olla nytkin Haukoissa se kaveri, joka pystyy meille pelejä ratkomaan.

Isometsä ei ole Divarissa todellakaan roikkumassa mukana. Kahdeksaan peliin on syntynyt kahdeksan pistettä (6+2). Maalintekopotentiaalista kertoo Suomen Cupin peli, jossa Isometsä latoi viisi maalia Rangersin verkkoon.

– Silloin upposi kyllä hyvin, muutenkin olen pelannut nyt ihan hyvin. Meillä on nyt uusi kenttä kasassa ja vasemmassa laidassa pelaavan Elia Töllin kanssa olemme muodostuneet tutkapariksi. Treeneissä ja peleissä on itseluottamus kasvanut ja sitä kautta halu ratkoa pelejä.

Eetun isä Jari, joka kuuluu maastohiihdon lajilegendoihin, toimii F-Liigan SB-Pron fysiikkavalmentajana. Isä ohjaa poikaa fysiikkaharjoittelussa, mutta itse lajiin liittyvät vinkit ovat vähissä.

– Fysiikkapuolelle oikeastaan tulee ohjeistusta. Hän vetää minulle myös golfin fysiikkatreenit, siinäkin käydään lenkeillä ja muuta eli sitä kautta se fysiikka tulee, mutta ei hän lajillisesti mitään vinkkejä anna.

Eerik Lukkari
Viestintää opiskeleva Eerik Lukkari on Pääkallossa työharjoittelussa.

Kirjoittaa salibandysta yli 100 pääsarjamaalin kokemuksella.

Twitter: @elukkari46