Tomi Jerkku palasi Lahdesta Poriin ja pelaa vahvaa kautta – Karhut johtaa sarjaa, tavoitteena nousu: ”Mahdollisimman hyvä pistekeskiarvo”

Tomi Jerkku palasi Poriin nostamaan Karhuja takaisin ligaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Tomi Jerkku palasi Poriin nostamaan Karhuja takaisin ligaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Porin Karhuihin LASB:ista palannut Tomi Jerkku oli yksi kesän kovimpia paluumuuttajia takaisin Divariin. Pääkallon haastattelussa Jerkku avaa paluunsa syitä, sekä pohtii sekä nykyistä että tulevaa.

Jerkku pelasi toissa kaudella Karhissa liigaa, kun joukkue putosi sarjasta. Joukkueensa parhaana pistemiehenä Jerkku summasi 33 pistettä ja osoite muuttui seuraavaksi kaudeksi Lahteen. Siellä Jerkku esiintyi hyvin, vaikka tehot hieman laskivatkin. Hyvänä rightin maalintekijänä tunnettu Jerkku teki LASB:n paidassa 13 maalia.

– Viihdyin kyllä hyvin. Olin kämppiksinä Kainulaisen ja Surakan kanssa, hauskaa aikaa. Hyvä porukka oli kasassa. Omat pelit olisivat voineet mennä aika paljonkin paremmin, ei mennyt niin kuin ajattelin. Mutta ei ihan huonostikaan mennyt, summaa Jerkku viime kautta.

Paluu Karhuihin ja Divariin oli hieman yllättävä, koska pelit olivat sujuneet hyvin kahden kauden aikana liigassa. Vallitseva maailmantilanne kuitenkin vaikutti myös Jerkun päätöksiin ja kotipuolessa kasattiin hyvin kilpailukykyistä joukkuetta.

– Korona tuli vähän vaikuttamaan sopimusjuttuihin. Karhuista oltiin yhteydessä ja tänne oli tulossa hyvä porukka. Ehkä tulin vähän sillä ajatuksella, että aletaan havittelemaan nousua takaisin liigaan.

Karhut johtaa Divarin runkosarjaa ennen FBC Turkua ja Kooveeta, kun kasassa on 16 ottelusta 34 pistettä. Jerkun mukaan Porissa on panostettu koronavuotena jokaisen pelin voittamiseen, jos kausi loppuu samalla tavalla kesken kuin viime kaudellakin tai jopa kesken runkosarjan.

Tällä hetkellä pistekeskiarvolla mitattuna FBC Turku on suoriutunut parhaiten, keskiarvon ollessa 2,2 pistettä ottelua kohti. Kakkosena tasapäin ovat Karhut ja Saipa, jotka ovat keränneet 2,12 pistettä ottelua kohti.

– Koko ajan olemme yrittäneet voittaa jokaista peliä sillä ajatuksellakin, että jos kausi loppuu kesken, meillä olisi mahdollisimman hyvä pistekesiarvo nousua ajatellen. Toivomme tietysti, että pudotuspelit pelataan. Ne ovat kuitenkin unohtumattomia pelejä.

Jerkku on henkilökohtaisesti summannut hyvät tehot 13+11, jotka oikeuttavat pistepörssin yhdeksänteen sijaan. Jerkku antaa ketjukaverilleen kunniaa maalipaikoistaan.

– Paranemaan päin koko ajan. Nuoren Juuso Aholan kanssa kun olen pelannut, niin paikkoja tulee eikä tarvitse kuin laittaa sisään.

Omia heikkouksiaan Jerkku on pyrkinyt myös parantamaan.

– Fyysistä puolta pitää aina kehittää, jotta olisi valmiimpi jokaisessa tilanteessa pelaamaan. Puolustuspään pelaamista tietysti pitää parantaa myös.

Näköpiirissä ei ainakaan tällä hetkellä ole lähtöä Porista ja Karhuista. Hän on sitoutunut kotikaupunkinsa joukkueeseen kovin tavottein.

– Itselläni on tavoitteena pelata Karhuissa ja, että nousisimme liigaan ja vakiinnutettaisiin paikka siellä.