Laine ja Kauppinen FBC Turun vahvuuteen – Kuikka ja Savonen lopettavat

Aku Kuikan komea FBC-ura päättyi. Kuva: Anssi Koskinen

Aku Kuikan komea FBC-ura päättyi. Kuva: Anssi Koskinen

Turkulainen Divari-joukkue FBC Turku on kertonut viime aikoina uusista pelaajahankinnoista sekä muutaman lopettamisuutisen.

EräViikinkien organisaatiossa viimeisen neljän kauden ajan pääsarjatasolla esiintynyt Lauri Laine (s. 1999) siirtyy pääkaupungista entiseen pääkaupunkiin. Viime kaudella Laine oli pitkälti liigapelaaja esiintyen 22 ottelussa. Kaikkiaan hyökkääjä on pelannut 25 liigapeliä (7+2) ja 45 Divarin ottelua EV Akatemiassa (42+22).

Tommi Kauppinen (s. 1997) matkaa Turkuun Keski-Suomesta. Uralta löytyy yksi liigaottelu Happeesta, mutta pääosin on edustanut Divarin O2-Jyväskylää. Divarissa pelejä onkin kertynyt jo yhteensä 103.

FBC on ilmoittanut myös, että seuralegenda Aku Kuikka (s. 1989) päättää uransa. Kuikka on pelannut 56 (2+5) liigaottelua Tepsissä, mutta pääosa urasta on mennyt FBC-paidassa. Divarissa hyökkääjä on esiintynyt 161 kertaa FBC Turussa tehoin 116+98. Kuikan pääsarjauran kovin suoritus oli TPS-paidassa saavutettu SM-hopea keväällä 2019.

Maalivahti Jouni Savonen (s. 1986) päättää myös uransa. Veräjänvahti on pelannut kaikkiaan 101 Divarin ottelua ja kaikki FBC Turun paidassa.