Divarit

Urheilulehti: Salibandyliiton henkilöstökulut erottuivat vertailussa – ”Työntekijämme bruttopalkka on keskimäärin 3 500 euroa kuukaudessa”

17.06.
2021
Divarit

Kuvituskuva: Jarmo Koskela

Salibandyliiton henkilökulut herättivät Urheilulehden huomion artikkelissa, jossa perattiin suomalaisten urheilujärjestöjen varainhankintaa ja kulurakennetta.

Toimittaja Marko Lempisen artikkeli julkaistiin alun perin Urheilulehden numerossa 22/2021 ja hiljattain myös Ilta-Sanomien verkkosivuilla.

Urheilulehden artikkeli perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön taulukkodataan, jota ministeriö käytti urheilujärjestöjen vuoden 2020 tukipäätösten pohjana.

Artikkelissa kerrotaan, että Salibandyliiton omat tulot vuodelta 2018 olivat ministeriön asiakirjojen mukaan 8,29 miljoonaa euroa ja henkilöstökulut 4,91 miljoonaa euroa. Henkilöstökuluihin meni 56,5 prosenttia liiton omasta varainhankinnasta.

Henkilöstön määräksi kerrottiin 32. Yhtä henkilöä kohden kulut olivat keskimäärin jopa 153 000 euroa vuodessa.

– Yksittäisen työsuhteessa olevan työntekijämme bruttopalkka on keskimäärin 3 500 euroa kuukaudessa, ja tuota kokonaiskeskiarvoa nostaa se, että siinä ovat mukana myös mm. kaikki erotuomaripalkkiot ja muut vastaavanlaiset palkkiot henkilöstön sivukuluja unohtamatta, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kertoi Urheilulehden haastattelussa.

Ikivallan mukaan Suomen Salibandyliiton lukuihin sisältyvät myös Kansainvälisen salibandyliiton IFF:n noin kuuden henkilön palkkakulut, jotka kulkevat SSBL:n kirjanpidon kautta. IFF:n toimisto sijaitsee Suomessa.

Urheilulehti kertoo, että OKM:n henkilöstökulutaulukkoon on myös muiden liittojen kohdalla kirjattu mukaan varsinaisten työntekijöiden palkkojen lisäksi erilaisia toiminnallisia palkkioita, kuten juuri erotuomarikuluja.

Suomen Salibandyliitto sai vuonna 2020 opetus- ja kulttuuriministeriöltä 1,39 miljoonan euron tuen. Urheilulehden mukaan avustuksen osuus varsinaisen toiminnan kuluista vuonna 2018 oli Salibandyliitossa 11,5 prosenttia.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola