Pirkoille uusia sopimuksia ja kiperiä menetyksiä – kapteeni ja liigastakin tutut konkarit jättävät pääsarjakentät

Aapo Mutanen jättää Pirkat ja pääsarjakentät. Kuva: Esa Takalo

Aapo Mutanen jättää Pirkat ja pääsarjakentät. Kuva: Esa Takalo

Pirkat kiinnitti puolustukseensa kaksi pelaajaa, mutta koki myös menetyksiä, seura kertoi Instagram-tilillään.

Monivuotinen Pirkat-pelaaja Ristomatti Lummikko solmi jatkosopimuksen divariseuran kanssa. Lummikko palasi Pirkkalaan viime kaudeksi pelattuaan sitä ennen pari kautta liigaa ja Divaria naapuriseurassa Kooveessa. Lummikko on netonnut Divari-urallaan puolustajalle mukavat tehot: 46 pistettä 54 ottelussa.

Uusvanhana pelaajana Pirkkoihin liittyy Juuso Mutikainen. Puolustaja oli keväällä 2019 nostamassa Pirkkoja Divariin, mutta on sen jälkeen pitänyt pari kautta taukoa pääsarjasalibandysta. Lammilaislähtöinen Mutikainen oli aikanaan nostamassa LASBia liigaan ja pelasi siellä liigaa kaudet 2016-18.

Pirkoilla on sopimus ensi kaudesta 23 pelaajan kanssa, joista 3 on maalivahteja. Valmennustiimiä täydentää psyykkinen valmentaja Johanna Pohjoisvirta.

Jatkosopimusten yhteydessä Pirkat tiedotti, että Tommi Ahola, Antti Jaakkonen ja Aapo Mutanen eivät jatka joukkueen riveissä tulevalla kaudella. Kaikki lopettavat pelaamisen pääsarjatasolla.

Pitkän liigauran pelannut ja kaksi suomenmestaruutta SPV:ssa voittanut Ahola on Pirkkalan oma poika, joka aloitti aikanaan liigauransa Pirkoissa kaudella 2006-07. Ympyrä sulkeutui, kun hän palasi Pirkkoihin neljäksi kaudeksi, ensin 2. divisioonaan ja sitten Divariin.

Jaakkonen on kuulunut Pirkkaperheeseen kaudesta 2015-16 alkaen lukuun ottamatta opiskelijavaihdon aikaista piipahdusta Tshekin liigassa. Classic-kasvatti toimi viime kaudella Pirkkain kapteenina.

Mutanen on niin ikään komean liigauran tehnyt pelaaja, joka oli nostamassa Pirkkoja ensin Divariin ja pelasi pari työkiireiden vuoksi rikkonaiseksi jäänyttä kautta Divarissa.