Divarit

Divarikyylä: Voittaako Welhot tällä kaudella? ”Meininki pelikentillä näyttää melko synkältä”

21.10.
2021
Divarit

M-Team on vakuuttanut Divarissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Divaria on pelattu boheemin epäselvästi 4-9 ottelun verran. Pääkallon Divarin asiantuntija Divarikyylä pureutui taas sarjan puheenaiheisiin.

Kolmeen viikkoon ei ole osunut isoja tapahtumia osin maajoukkuetauon vuoksi, mutta jutun juurta löytyi silti varsin mukavasti.

Kolme viikkoa viimeisestä ja väliin osui vähän taukoakin. Mitkä asiat ovat puhuttaneet Divarissa tässä välissä?

– Ei oikein mitkään, melko harmaata on tällä hetkellä. Nyt tiukan alun jälkeen joukkueet ovat ehtineet haukata hieman happea ennen tiukkaa MM-kisataukoon päättyvää rypistystä. Nyt vedetään taas.

– Tulospalvelu, tuomarifarssit ja olosuhteethan ovat totuttuun tapaan lajin ainoita puhuttavia asioita, joten näiden kaikkien osalta tilanne lienee Divarissa oikein hyvä tällä hetkellä.

– Miika Kososen rangaistuslaukaus toki herätti jälleen huomiota, tosin lähinnä sääntökirjan suuntaan. Tsempit maalivahdeille.

M-joukkue on sarjassa jo lähes karussa, ja Karjalasta kajahtaa heti perään. Muita havaintoja sarjataulukosta?

– Sarjan ääripäissä on mielenkiintoiset ottelumäärät M-Teamin (9) tiiviin ottelutahdin ja Welhojen (4) koronan takia siirtyneiden otteluiden takia.

– M-Teamin prosessi on edennyt hienosti ja Ruskeasuolla tullaan pelaamaan tosissaan liiganoususta tänä keväänä. SaiPa etenee tasaisen vahvasti kohti kotietua ja LNM:n yllätyksellisen pirteä alkukausi on kantanut sarjataulukon ylemmälle puoliskolle ÅIF:lle kärsitystä kotitappiosta huolimatta. Hawks onnistui kaatamaan Haukanpesän diskovalojen alla Kooveen ja jatkaa varsin hyviä otteita. Loppupäästä surullista katsottavaa on Rangersin sukeltaminen, käydään sitä vielä omassa osiossaan tarkemmin läpi.

Katsomoissa piisaa väkeä ja rankkarit viihdyttää kansaa. Onko idässä salibandybuumi vai puhutaanko toistaiseksi vasta ruokosenlahden leijonasta?

– Josballa on ollut jo vuosia reilusti potentiaalia menestyä ja olla sarjataulukon kärkipäässä, mutta liekö vanhan liiton valmentaja Ruokosen vaihtuminen vihdoin uuteen se temppu, jolla idässä ollaan vihdoin päästy nauttimaan pudotuspelien rajoilla roikkumisen sijaan paremmista tuloksista.

– Yleisöäkin on ollut mukavasti. Lähetysten laatu Joensuussa on varmaan tarkoituksella melko heikko, etteivät paikalliset jää kotisohville katsomaan, vaan kulkeutuvat areenalle ja kiihkeätunnelmaiseen liikuntakeskukseen nauttimaan punaisten lennokkaista otteista.

Mikä liigakarsinnoissa viime keväällä pelannutta Rangersia vaivaa?

– Rangersia vaivaa uusiutuminen ja onnistumisten puuttumisen myötä kertynyt henkinen lukko ja tuska. Rakenne tullut vastaan ilon ja yksilöiden puuttuessa, paluuta yksinkertaisempaan tiedossa?

– Pommariin edelleen jumittuneiden kirkkonummelaisten pelillisenä haasteena on erityisesti hyvin hidas ja ujo pallollinen peli. Ei peli muilta osa-alueiltakaan ihan timanttia ole, mutta tähän heikkouteen vastustajien on ollut todella helppo iskeä. Viime kausina käänteentekeviä ja tuottavia yksilöitä ovat olleet mm. Samuli Alaluusua ja Kristian Lamminen, mutta tällä kaudella liigatason huippuyksilöiden puuttuessa pelitavalliset heikkoudet ovat paljastuneet todella rumasti.

– Maaottelutauon aikana on ollut hyvin aikaa pitää kriisipalaveria ja työstää muutoksia kohti parempaa. Olettaen toki, että valmennuksen silmät ovat auenneet viimeistään O2-Jyväskylää vastaan kärsityn karmean 7-0 tappion jälkeen, joka oli joukkueelle jo viides peräkkäinen.

Voittaako Welhot pelin tällä kaudella ja kenet ensimmäisenä?

– Mika Nurmelaa mukaillen: Joskushan se on Welhojenkin voitettava. Toivottavasti se on tällä kaudella, mutta periaatteessa en minä näe perusteita siihen, miksi Welhot voittaisi.

– Siitä huolimatta kyllä 26 otteluun ainakin yksi voitto mahtuu, vaikka kuopiolaisten meininki pelikentillä näyttää melko synkältä. Maalivahtipeli on kuitenkin kunnossa ja se antaa mahdollisuuksia yllätyksiin ja irtopisteisiin kaiken onnistuessa maalinteon tehokkuuden suhteen. Voitto voi tulla Divarille ominaiseen tyyliin täysin puskista jotain kärkijengiä vastaan ilman mitään järkevää syytä.

– ÅIF:n ja Rangersin kohtaamiset vieraissa kuun viimeisenä viikonloppuna on ainakin hieno mahdollisuus nauttia yhdessäolosta etelässä ja kehitellä temput pisteiden ryöstämiseen.

Mikä matemaattinen kaava selittää Soittorasian kohtuullisen hyvän aloituksen Divarissa? (voit luntata MAOL:sta)

– Ennakkoluuloton, yhtenäinen, paineeton ja iloinen ryhmä – joukkueeseen kevyen ylimielisesti suhtautuva, heikon tarkkailun tekevä ja painetilanteessa tappiolla olemisen takia pelitapaansa murtava vastustaja = positiivinen lopputulos

– Kyseisellä kaavalla nähtäneen vielä myös se Welhojen yllätysvoitto tällä kaudella.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen