Nibacos pääsi joulutauolle Suomisarjan A-lohkon kärjessä – ”Ottelut ovat sellaista kuin lajin Suomessa pitääkin olla”

Nibacoksella sujuu kentällä ja kokkolalaisseura panostaa myös ottelutapahtumiinsa. Kuva: Tommy Lågland @kliketiklik

Nibacoksella sujuu kentällä ja kokkolalaisseura panostaa myös ottelutapahtumiinsa. Kuva: Tommy Lågland

Pääkallo.fi luo katsauksen, missä mennään Suomisarjassa, kun noin puolet runkosarjasta on pelattu. Ensimmäisenä käsittelyssä on A-lohko.

Lohkoa joulutauolla johtavan Kokkolan Nibacoksen vastuuvalmentaja Jan Salin puhkuu ymmärrettävästi tyytyväisyyttä tähänastiseen. Hän ynnää, että tähän asti pelatuista kymmenestä ottelusta Nibacos on jäänyt vain kertaalleen kokonaan pisteittä: vierasottelussa Classic Unitedia vastaan Tampereella.

– Valmentajan näkökulmasta mukavaa, että sarja on tosi tiukka ja tasainen. Yhtään helppoa peliä ei ole kaudella ollut. Jonkun pitää olla sarjataulukossa viimeinen ja jonkun ensimmäinen, mutta oikeasti ei ole yhtään joukkuetta, jota voisi lähteä voittamaan ennen kuin 60 minuuttia on pelattu. Jokaisesta joukkueesta löytyy taitoa. Muutaman maalin pelejä on suurin osa, Salin kertoo.

– Kaikille pelaajille on tuossa sarjassa oikeanlainen haaste. Kokkolassakin on pelattu liian monta vuotta kakkosdivaria sillä tavalla, että tulee 14-0-voittoja ja joskus satunnaisesti tiukka peli. Nyt kaikki ottelut ovat sellaista kuin lajin Suomessa pitääkin olla.

Hänen mukaansa Suomisarja-joukkueiden liiga-avut tuovat sarjaan oman yllätyksellisyytensä, kun iskukyky sen myötä vaihtelee. Nibacoksella ei liiga-apuja ole, mutta sen sijaan se on saanut ajettua sisään runsaasti omia junioreita. Salin laskeskelee, että otteluissa ennen joulutaukoa kokoonpanossa noin puolet oli 2000-luvulla syntyneitä.

– Viimeiset 5-10 vuotta on tehty määrätietoista työtä, että saadaan juniorimylly toimimaan. Siinä mielessä ollaan tosi tyytyväisiä. Tulevaisuuskin näyttää hyvältä, Salin kertoo.

– Joukkueen onni on, että siellä on myös reilu kentällinen pitempään pelanneita. Se tuo sellaisen oikeanlaisen tasapainon. Löytyy tosi taitavia nuoria poikia, mutta myös heitä, jotka maadoittavat ja osaa neuvoa, miten se menee, kun peli tiukkenee.

Salin kertoo, että motivoitunut ja nuori joukkue on asettanut itselleen myös rohkeasti korkeat päämäärät: jo kesällä joukkueen kesken asetettu tavoite on, että kevättä jatketaan pitkälle.

Kokkolassa toivotaan myös, että katsomoihin pystytään ottamaan yleisöä. Suomisarja kiinnostaa Kokkolassa, ja tälläkin kaudella katsojakeskiarvo on noin 250.

– Kotipeleihin saadaan hyvä pöhinä. Sen takia tätä haluaa tehdä, että saa kokea sen tunnelman, mitä hallissa on. Sitä toivoisi muillekin paikkakunnille. Suomisarja tuottaa viihdykettä, yllätyksellisyys on sarjassa aika iso ja huippuyksilöitäkin löytyy.

A-lohkon ottelut jatkuvat tällä tietoa 8.1.-9.1. Tuolloin sunnuntaina Nibacos matkustaa kärkiotteluun Merikoski SBT:n vieraaksi Ouluun.

A-lohkon sarjataulukko (kaikilla pelattuna 10 ottelua)

1. Nibacos 23
2. Merikoski SBT 20
3. Classic United 20
4. Blue Fox 19
5. PTU 15
6. KrP Akatemia 14
7. MLT 14
8. SB Vaasa 10
9. Konnat 9
10. Ilves 6

Runkosarjan päätteeksi sijoille 1.-2. sijoittuneet etenevät Divarikarsintoihin yhdessä Divarin runkosarjan sijoille 11.-12. sijoittuneiden joukkueiden kanssa.

A-lohkon 9. sijoittunut joukkue karsii paikastaan Suomisarjaan kaudelle 2022-2023.

A-lohkon 10. sijoittunut joukkue putoaa 2. divisioonaan kaudelle 2022-2023.

Pistepörssin top 5:

Shnoro Niko, Merikoski SBT   26+13=39
Tolonen Eetu, Merikoski SBT 19+18=37
Palomäki Hannu, Konnat 10+12=22
Koskinen Topi, Ilves 14+7=21
Kimpanpää Miika, Classic United 9+11=20

Tulospalveluun

Vastaavat jutut Suomisarjan B- ja C-lohkoista ovat tulossa.