FBC Turku hankki viisi uutta pelaajaa – ”Forsman tuo lisävaihtoehtoja vasempaan kaistaan”

Juuso Forsman palaa FBC Turun vahvuuteen. Kuva: Anssi Koskinen

Juuso Forsman palaa FBC Turun vahvuuteen. Kuva: Anssi Koskinen

Joulutauolle Divarin kakkospaikalta lähtenyt FBC Turku kertoi joulutauon lopulla hankkineensa viisi pelaajaa riveihinsä. Juuso Forsman (TPS), Joona Heiskanen (välivuosi), Teemu Lintunen (TPS 3), Oliver Niemelä (TPS 3) ja Jouni Savonen (Kyps) edustavat joukkuetta loppukauden ajan.

Forsman pelasi viime kaudella F-liigassa TPS:n paidassa. Otteluita kertyi 38 ja nissä tehot 24+7. Tällä kaudella Forsmanille ei ole kertynyt otteluita pääsarjoissa. Forsman pelasi Divaria vuodet 2018-2020 FBC Turussa ja toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelejä on takana 59 (40+5).

Heiskanen on pelannut 106 (37+23) Divarin peliä NST:ssä ja FBC Turussa. Viime kaudella Heiskanen ei pelannut pääsarjoissa ja on nyt palaamassa opiskelijavaihdosta. Maalivahti Savonen lopetti uransa viime kauteen, mutta tekee nyt paluun joukkueeseen. Savonen on pelannut urallaan 101 ottelua Divarissa aina BeeCeetä edustaen.

– Näen tilanteen pelkkänä mahdollisuutena. Todella hieno juttu että tässä vaiheessa kautta saadaan viisi laadukasta pelaajaa mukaan joukkueeseen. Jouni tuo kokemusta maalille, liigakokenut Forsman tuo lisävaihtoehtoja vasempaan kaistaan ja laukaus on puhdasta erotiikkaa. Heiskanen ja Niemelä tuovat hyvää jalkaa ja maalinälkää hyökkäyspäähän. Lintunen taas kahden suunnan sentteri, joka omaa loistavan pelisilmän. Saatiin joukkueeseen juuri sellaisia pelaajia, jotka ovat iso osa tulevaisuuden Beeceetä, päävalmentaja Mikko Stenfors hehkutti seuran tiedotteessa.

Forsman ja Savonen olivat oikeutettuja edustamaan joukkuetta jo perjantain ottelussa Hawksia vastaan. Niemelä ja Lintunen debytoivat Divarissa myöhemmin siirtokarenssin päättyessä. Kummallakaan ei ole sanottavast pääsarjakokemusta, vaikka Lintuselle on yksi liigapeli kertynyt TPS:ssa. Heiskanen on joukkueen kokoonpanossa vasta helmikuussa, sillä hän palaa Suomeen vasta parin viikon päästä.