Viikon kysymys: Montako joukkuetta olisi hyvä määrä naisten liigaan?

Viikon kysymyksessä kysytään sopivaa joukkuemäärää naisten liigaan. Kuva: Esa Takalo

Viikon kysymyksessä kysytään sopivaa joukkuemäärää naisten liigaan. Kuva: Esa Takalo

Salibandyliiton nimittämä työryhmä julkaisi viime viikolla pohdintonsa naisten liiga joukkuemäärästä kaudelle 2023-2024.

Muutosta ei ole tulossa vielä ensi kaudelle, eikä sarjauudistuksesta ole tehty virallista päätöstä. Kyse on toistaiseksi ehdotuksesta.

Tällä hetkellä sarjaa tullaan siis pelaamaan NLA+NLB-systeemillä, jossa molemmissa on kahdeksan joukkuetta. Työryhmän ehdotuksen mukaan liigajoukkueita olisi kaudella 2023-24 12 ja samalla naisten Divarissa olisi valtakunnallisessa sarjassa 10-12 joukkuetta. Tämä on herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Nyt kuitenkin kysytään juurikin naisten liigan joukkuemäärästä. Mikä olisi oikea joukkuemäärä, kun aiempina vuosina 10 joukkueen liigankin kanssa on ollut omat haasteensa. Keskustelufoorumilla olevassa kysymyksessä on kolme vaihtoehtoa (8, 10 ja 12), mutta voit ehdottaa myös omia vaihtoehtojasi. Vastausta olisi hyvä perustella.

Viikon kysymys: Montako joukkuetta olisi hyvä määrä naisten liigaan?

Viime viikolla kysyimme pudotuspelijoukkueiden välisestä taistelusta. Kysymys kuului, että jääkö pudotuspelien ulkopuolelle Indians, OLS, SPV vai EräViikingit? Indians sai 0% äänistä, OLS vain 1,8%, SPV 9,1% ja EräViikingit peräti 89,1%. Viikossa on kuitenkin tapahtunut sen verran paljon, että monen arvio on saattanut muuttua, kuten sarjataulukosta voi tiirailla.