Rangersin ruoriin tuttu mies kymmenen vuoden takaa – ”Se pitää ratkaista pikaisesti tämän kauden jälkeen”

Kirkkonummen Rangers saa uuden päävalmentajan.

Christian Andersson on Kirkkonummi Rangersin uusi päävalmentaja.

Kirkkonummi Rangersin Divari-joukkueen päävalmentajaksi on nimetty Christian Andersson kaksivuotisella sopimuksella, seura kertoo tiedotteessaan.

Jo aiemmin kerrottiin, että Sebastian Fager-Pintilä jättää päävalmentajan tehtävän ja keskittyy työhönsä Rangersin valmennuspäällikkönä.

Christian Andersson valmensi Rangersin edustusjoukkuetta edellisen kerran vuosikymmen sitten kaudella 2011–2012. Sen jälkeen hän oli Espoossa mukana Westend Indiansin liiganousussa. Lisäksi hän on sittemmin valmentanut Raseborg Knightsia sekä Rangersin naisia kaudella 2016–2017. Andersson on suorittanut HVK-huippuvalmentajatutkinnon.

Päättyvällä kaudella Anderssonin piti valmentaa Rangersin P21-ikäluokkaa, mutta joukkuetta ei saatu kasaan. Niinpä Andersson on keskittyi 9-vuotiaiden joukkueeseen, jossa hänen poikansa pelaa.

– Lapset ovat kasvaneet ja kotona arki on sen myötä helpottunut. Näin avautui mahdollisuus valmentaa jälleen, Andersson kertoo Kirkkonummi Rangersin tiedotteessa siirtymisestään edustusjoukkueen peräsimeen.

– Kipinä valmentamiseen on kytenyt koko ajan taustalla. Arkirealismi on kuitenkin pitänyt poissa kaukalon laidalta. Vaikka A-junnujen valmentaminen raukesi, keskusteluyhteys Rangersin suuntaan jäi kuitenkin auki. En hakenut aktiivisesti valmennustöitä, mutta tässä sitä nyt ollaan.

Seuran tiedotteessa Andersson kertoo valmennusfilosofiansa perustuvan aktiiviseen, pallolliseen peliin, jossa ei vain odoteta vastustajan aloitteita, vaan joukkue määrää pelin kulun omalla aktiivisella tekemisellään kaukalossa.

– Ovatko pelaajat ja joukkue valmiita sitoutumaan tällaiseen pelityyliin? Se pitää ratkaista pikaisesti tämän kauden jälkeen, aprikoi Andersson, joka leipätyönään paiskii projektipäällikkön hommia rakennusalan yrityksessä.