Tärkeät pelaajat jatkavat O2-paidassa – Manninen, Lavonen, Mäkelä ja Tikkanen jatkosopimuksiin

Henri Tikkanen jatkaa O2:ssa. Kuva: Esa Jokinen

Henri Tikkanen jatkaa O2:ssa. Kuva: Esa Jokinen

Maalivahti Henri Tikkanen ja hyökkääjät Markus Manninen, Elmo Lavonen sekä puolustaja Lari Mäkelä jatkavat ensi kaudellakin O2-Jyväskylän joukkueessa.

Tikkanen on pelannut urallaan 124 ottelua Divarissa edustaen koko uransa O2:sta.

– Henkilökohtaisella tasolla tämä kausi on ollut tähän mennessä minun tasapainoisin ja rutiinitaso on noussut viime vuosista. Tähän vaikuttaa tietenkin oma tekeminen, joukkueen kehittynyt viisikkopeli ja joukkueen ulkopuolinen maalivahtivalmentaja Pasi Rautio. Nostan framille myös tutkaparini Joni Vainion, jonka kanssa yhteistyö ja toisen tukeminen sekä kirittäminen toimii loistavasti, Tikkanen kommentoi.

Manninen jatkaa O2:n hyökkäyksessä. Hyökkääjä on myös edustanut O2:sta koko Divari-uransa ajan ja otteluita on kertynyt yhteensä 122 (77+34).

– Joukkueen peli on ollut tällä kaudella nousujohteista kun vaikeamman syksyn jälkeen löydettiin yhteisiä säveliä ja tekemisen meininkiä. Omasta pelaamisesta on vähän kaksijakoiset fiilarit, että kyllä sitä itsekin alkukaudella katseli peiliin ja mietti kun voittoja ei tullut joukkueelle tai maaleja itselle. Mutta sitten kun pakin paikalle taas siirtyi ja fokus rupes olemaan eri asioissa kuin pelkissä maaleissa nii peli on tuntunut tosi hyvältä ketjun kanssa. On saatu rakennella sitä ja siinä on hyviä ukkoja ympärillä nii helpottaa omaakin hommaa, Manninen sanoitti seuran sivuilla.

Lavonen on pelannut tällä laudella ensimmäiset pelinsä Divarissa. 24 otteluun on syntynyt pisteet 23+17 tehopisteet. Hyökkääjä on pelannut myös 42 liigaottelua LASBissa (6+2).

– Tosiaan myös muutto oli tänä syksynä edessä kun pääsin opiskelemaan luokanopettajaksi, joten oli aika jänniä hetkiä syksyllä, kun ei tiennyt aina välillä missä oli mitäkin tai mihin piti mennä. Nyt alkaa jo paikat tai sanotaan tärkeimmät paikat hallussa, missä voi sitä vapaa-aikaa viettää, Lavonen kommentoi.

Mäkelä on pelannut O2:ssa jo viisi kautta ja on tehnyt tällä kaudella tehot 2+12, joka on miehen uusi yhden kauden ennätys. Divarin pelejä on kertynyt uralla 71 (10+23). Mäkelän pelipaikka on muuttunut puolustajaksi vuosien saatossa.

– Roolini on menneiden kausien aikana muuttunut hyvin paljon hyökkääjästä puolustajaksi. Näen, että pelipaikan muutos on palvellut hyvin paljon omaa pelaamista ja tuonut uusia ärsykkeitä, jonka myötä pelaaminen on mennyt hyvin eteenpäin. En kuitenkaan välttämättä miellä itseäni täysin puolustajaksi, vaikka sitä olenkin pelannut viimeiset kaudet. Enkä myöskään täysin hyökkääjäksi. Aika sen näyttää kumpaan paikkaan tulen juurtumaan tulevaisuudessa enemmän, Mäkelä selvensi.