Suomelta lupaava alku World Games-turnaukseen – Kanada kaatui murskalukemin 18-0

Kuusi maalia viimeistellyt Ville Lastikka (oik.) valittiin Suomen joukkueen parhaaksi pelaajaksi. Kuva: IFF

Kuusi maalia viimeistellyt Ville Lastikka (oik.) valittiin Suomen joukkueen parhaimmaksi pelaajaksi. Kuva: IFF

Suomi kaatoi World Games-turnauksen avausottelussa Kanadan murskalukemin 18-0.

Ottelun avauserä mentiin käytännössä kokonaan Suomen ehdoilla ja tasoero joukkueiden välillä oli selkeä. Ajassa 03.03 Nico Salo iski ottelun avausmaalin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, minkä jälkeen sinivalkoiset tehtailivat maaleja parin minuutin välein. Erätauolle siirryttiin lopulta Suomen 5-0-johdossa.

Toiseen erään siirryttäessä Suomen joukkue löi suuremman vaihteen silmään ja jatkoi maalipaikkojen luomista entistä nopeammalla tahdilla. Ajassa 20.12 Suomen ensimmäinen ylivoima tuotti tulosta, kun Salo viimeisteli takatolpalta illan kolmannen maalinsa ja vei Suomen jo 9-0-johtoon. Puolen tunnin pelin jälkeen lukemat olivat 11-0 valkopaidoille.

Suuresta johdosta huolimatta Suomi piti tempoa yllä myös kolmannessa erässä ja lisäsi tulostaululle vielä seitsemän maalia. Ajassa 44.23 puolustaja Eemeli Akola sinetöi loppulukemiksi 18-0.

Avausottelussa Suomen joukkueen parhaimmaksi pelaajaksi valittiin Ville Lastikka, joka iski ottelussa tehopisteet 6+1. Lastikan lisäksi tehokkaimpia pelaajia pistesarakkeella olivat Nico Salo (3+3), Eemeli Salin (2+3) sekä Joona Rantala (1+4). Suomen maalinsuulla aloittaneelle Lassi Torisevalle kertyi ottelussa seitsemän torjuntaa ja kolmannen erän pelanneelle Oskari Fäldenille viisi torjuntaa.

Suomen urakka jatkuu huomenna lauantaina, kun vastaan asettuu Tšekki. Ottelu alkaa klo 20.00 Suomen aikaa.