Suomi jatkoi voitokkaana World Games-turnauksessa – Tšekki kaatui lukemin 5-3

Sekä Kainulainen (vas.) että Johansson (oik.) iskivät Tšekki-ottelussa kaksi maalia. Kuva: Salibandyliitto

Suomi kaatoi World Games-turnauksen lohkovaiheen toisessa ottelussa Tšekin lukemin 5-3.

Alkuvihellyksestä lähtien kentällä nähtiin Suomen avausotteluun verrattuna kaksi selvästi tasaisempaa joukkuetta, kuten odottaakin saattoi. Suomi jatkoi kuitenkin siitä, mihin se Kanadaa vastaan jäi. Sami Johansson laukoi Suomen 1-0-johtoon ajassa 06.55 ja sekunti ennen ensimmäisen erän loppua Classic-hyökkääjä viimeisteli jo illan toisensa Tšekin oman pään sekoilun päätteeksi.

Ottelun toisessa erässä molempien joukkueiden erikoistilanteet tuottivat tulosta. Ajassa 20.34 Justus Kainulainen vei Suomen ylivoimalla 3-0-johtoon yksilösuorituksellaan. Hetkeä myöhemmin Ondrej Nemecek laukoi Tšekin kannalta tärkeän 3-1-kavennusmaalin Eemeli Akolan kärsiessä rangaistusta, ja Lassi Toriseva joutui samalla antautumaan Suomen maalilla ensimmäistä kertaa turnauksessa.

Ajassa 29.05 Kainulainen kasvatti Suomen johdon jälleen kolmeen maaliin rangaistuslaukauksesta. Oilers-hyökkääjä laukoi pallon kylmänviileästi alakulmaan maalivahti Lukas Bauerin ohi.

Kolmannen erän alkupuolella Ville Lastikka jatkoi maalitehtailuaan turnauksessa ja vei Suomen jo 5-1-johtoon. Tšekki onnistui kiipeämään vielä kahden maalin päähän Filip Formanin ja Mikulas Krbecin nopeilla osumilla, mutta sen lähemmäksi tasoitusta Suomi ei Tšekkiä enää päästänyt, ja loppulukemiksi sinetöityi 5-3. Kaksi maalia iskenyt Kainulainen valittiin Suomen joukkueen parhaaksi pelaajaksi.

Suomi kohtaa alkulohkon viimeisessä kamppailussa isäntämaa Yhdysvallat. Ottelu pelataan Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 02.00.